πως-να-βάψουμε-τα-ψάθινα έπιπλα-

Βάψτε τα ψάθινα έπιπλά σας με τον πιο εύκολο τρόπο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάψετε μόνοι σας τα ψάθινα έπιπλά σας.

Τα τελευταία χρόνια η boho κουλτούρα έχει γίνει τάση. Έτσι πολλοί έχουν αρκετά ψάθινα έπιπλα στο σπίτι αφού η ψάθα είναι ένα καλοκαιρινό υλικό, η boho κουλτούρα βασίζεται στο Καλοκαίρι και έτσι η διακόσμησή μας, απογειώνεται.

Παρόλα αυτά μπορεί να θέλετε να βάψετε τα ψάθινα έπιπλά σας. Και σίγουρα λίγοι γνωρίζουν με ποιον τρόπο μπορούμε να βάψουμε τα ψάθινα έπιπλά μας. Μην ανησυχείτε όμως! Στο σημερινό μας άρθρο θα σας μάθουμε πως μπορείτε να βάψετε τα ψάθινα έπιπλά σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για το βάψιμο των ψάθινων επίπλων

Για αρχή αξίζει να θυμάστε ότι τα ψάθινα έπιπλα είτε είναι χειροποίητα είτε είναι αγορασμένα από κατάστημα βάφονται εύκολα. Όμως μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολη η διαδικασία του να καταφέρετε να επιτύχετε ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Γι’ αυτό και θα σας δείξουμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία:

Δείτε ακόμα Αυτός ο μπαμπάς μέσα σε 8 μήνες έφτιαξε το πιο ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο που πραγματικά θα ζηλέψετε!

Θα χρειαστούμε

  1. Χρώμα σε σπρέι
  2. Ηλεκτρική σκούπα
  3. Νερό
  4. 1 σφουγγάρι

Διαδικασία

Στην αρχή καθαρίζουμε το ψάθινο έπιπλό μας. Μάλιστα, χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική μας σκούπα για να αφαιρέσουμε την βρωμιά και την σκόνη. Φροντίζουμε να το καθαρίσουμε και μέσα και έξω και γύρω γύρω. Με το νερό και το σφουγγάρι σκουπίζουμε το έπιπλα.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο νερό και μία σταγόνα από υγρό πιάτων. Αφού το περάσουμε με το νερό το αφήνουμε να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει ψεκάζουμε την πρώτη στρώση χρώματος της αρεσκείας μας. Το κόλπο είναι να τα βάψουμε με ελαφριά στρώματα χρώματα.

Επίσης θα χρειαστεί να ψεκάσουμε σε διάφορες κατευθύνσεις για να βαφτούν οι αυλακώσεις της ύφανσης. Στο τελευταίο στρώμα χρώματος ψεκάζουμε υπό γωνία έτσι ώστε το χρώμα να καλύψει όλες τις αυλακώσεις του επίπλου.

Δείτε ακόμα Με ένα σεμεδάκι διακοσμείτε τα πιο εντυπωσιακά έπιπλα! Δεν πάει το μυαλό σας

Αν το έπιπλό μας έχει εσωτερικό ψεκάζουμε το εσωτερικό αφού πρώτα στεγνώσει το εξωτερικό του επίπλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το εσωτερικό του επίπλου το βάφουμε με τον ίδιο τρόπο που βάψαμε και το εξωτερικό. Αφήνουμε το έπιπλο να στεγνώσει και είναι έτοιμο!

Δείτε την διαδικασία αναλυτικά βήμα βήμα:

πως-να-βάψουμε-τα-ψάθινα έπιπλα- πως-να-βάψουμε-τα-ψάθινα έπιπλα- πως-να-βάψουμε-τα-ψάθινα έπιπλα- πως-να-βάψουμε-τα-ψάθινα έπιπλα- πως-να-βάψουμε-τα-ψάθινα έπιπλα-

All photos via: hunker.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για κατασκευές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close