βρώμικο ψυγείο-με-3-υλικά-καθαρίζετε-λεκέδες-σημάδια-και-άσχημες μυρωδιές-

Βρώμικο ψυγείο: Διώξτε τους λεκέδες, τα σημάδια και τις άσχημες μυρωδιές με 3 υλικά. Κάντε το ψυγείο σας σαν καινούριο με μόνο 3 λεπτά.

Το ψυγείο είναι από την πιο χρήσιμη συσκευή μέσα στο σπίτι. Εκεί διατηρούμε τα τρόφιμα και φυσικά την χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως το ψυγείο συχνά λερώνεται με λεκέδες και σημάδια ενώ οι δυσάρεστες μυρωδιές δεν λείπουν.

Όλο και κάποιος χυμός θα χυθεί, όλο και κάποιο φαγητό θα χαλάσει ή κάποιο υλικό του θα μυρίσει λίγο πιο έντονα. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε το ψυγείο σας πιο καθαρό από ποτέ και να διώξετε μία για πάντα τις άσχημες μυρωδιές μπορείτε να το καταφέρετε με μόλις 3 υλικά. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως να καθαρίσετε τα συρτάρια και τις σχάρες στο ψυγείο

Αρχικά βάλτε τον θερμοστάτη στο μηδέν και βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα. Στην συνέχεια αφαιρέσετε τις διαχωριστικές σχάρες και τα συρτάκια. Πλύντε με άφθονη σαπουνάδα που θα φτιάξετε με νερό και απορρυπαντικό ή με νερό και μαγειρική σόδα. Τα ξεπλένετε με μία καθαρή πετσέτα. Έτοιμα!

Δείτε ακόμα Βρώμικο καλοριφέρ: 7 τρόποι να το καθαρίσεις

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου προτιμήσετε το ζεστό νερό που θα το αναμείξετε με λευκό ξύδι ή με πράσινο σαπούνι. Μία καλή αναλογία θα ήταν ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι διαλυμένο μέσα σε 4 περίπου λίτρα ζεστό νερό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα την οποία θα την αναμείξετε με ζεστό νερό. Γι’ αυτό το μείγμα θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό. Αφού φτιάξετε το μείγμα καθαρίστε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι το οποίο θα το έχετε βουτήξει στο μείγμα.

Αφού καθαρίσετε καλά με το μείγμα το εσωτερικό σκουπίζετε το εσωτερικό του ψυγείου με βέτεξ ή καθαρή πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο θα πείτε αντίο στις άσχημες μυρωδιές. Αν οι μυρωδιές επιμένουν τότε δοκιμάστε να καθαρίσετε το ψυγείο με ζεστό νερό και λεμόνι.

Καθαρίστε τα λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου

Και τα λάστιχα του ψυγείου βρωμίζουν και μάλιστα συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό μπορείτε να πάρετε μία οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε ένα μείγμα που θα έχετε φτιάξει με μαγειρική σόδα και νερό. Με λίγη υπομονή η βρωμιά θα εξαφανιστεί από τα λάστιχα του ψυγείου.

Καθαρίστε το εξωτερικό μέρος του ψυγείου

Για να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορείτε να φτιάξετε μία σαπουνάδα από νερό και κοινό απορρυπαντικό πιάτων ή πράσινο σαπούνι. Τρίβετε χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι που το έχετε βουτήξει στο μείγμα. Αφού αφαιρέσετε τους λεκέδες σκουπίζετε το ψυγείο με μία καθαρή πετσέτα.

Γενικές συμβουλές για την καθαριότητα και την οργάνωση του ψυγείου

Για να καθαρίσουμε τα σημεία γύρω από το ψυγείο, δηλαδή κάτω από το ψυγείο ή στο πλάι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα ή μία απλή σκούπα αρκεί να καθαρίσετε όλες τις γωνίες του ψυγείου που μπορεί να έχουν λερωθεί.

Επίσης τις άσχημες μυρωδιές μέσα στο ψυγείο μπορείτε να την εξουδετερώσετε με άλλον τρόπο. Αν έχετε ένα φαγητό που μυρίζει έντονα χωρίς να είναι χαλασμένο μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και στο κέντρο του ψυγείου να βάλετε ένα μπολ με γάλα. Επίσης μπορείτε να βάλετε κι ένα φλιτζάνι με νερό και μαγειρική σόδα.

Φυσικά θα πρέπει να έχετε το νου σας κι αν ένα φαγητό λήξει να το πετάξετε αμέσως ακόμη κι αν δεν έχει χαλάσει. Καλό θα ήταν τα τρόφιμα που λήγουν πιο γρήγορα να τα έχετε σε άλλο ράφι ξεχωριστά από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Δείτε ακόμα 12 έξυπνα clean tips για τα τζάμια (βίντεο)

Επίσης είναι σημαντικό να μεταφέρετε τα τρόφιμα σε δοχεία και να κλείνετε καλά τα δοχεία. Οι συσκευασίες από το σούπερ μάρκετ έχουν μικρόβια που μπορεί να εξαπλωθούν στο ψυγείο. Αν τα τρόφιμα είναι καλά συσκευασμένα το ψυγείο δε θα εμφανίζει άσχημες μυρωδιές.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close