Βρώμικο καλοριφέρ: 6 τρόποι να το καθαρίσεις

Εχείς βρώμικο καλοριφέρ; Σου έχουμε 7 τρόπους να το καθαρίσεις. Αυτά τα clean tips θα κάνουν τα βρώμικα καλοριφέρ σας να λάμψουν από καθαριότητα.

Τα περισσότερα σπίτια έχουν σώματα καλοριφέρ. Με καλοριφέρ το σπίτι μας τον Χειμώνα γίνεται ζεστό και χουχουλιάρικο άλλωστε. Τα καλοριφέρ είναι φυσικά λευκά σε χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι λερώνονται εύκολα από την σκόνη και από άλλους λεκέδες.

Κι ενώ τα λευκά σώματα καλοριφέρ είναι σίγουρα όμορφα και ταιριάζουν σε κάθε σπίτι, όταν το λευκό γίνεται ώχρα ή κάτι παρεμφερές σταματάει να είναι όμορφο.

Δείτε ακόμα Το κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά! θα γλιτώσετε πολλά χρήματα

Είναι λοιπόν άσχημο να έχουμε ένα καθαρό, τακτοποιημένο, μοντέρνο σπίτι και τα πολυκαιρισμένα μας καλοριφέρ να χαλούν την αισθητική.  Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε 6 κόλπα καθαριότητας που θα κάνουν τα καλοριφέρ σας σαν καινούρια. Διαβάστε παρακάτω:

κόλπα καθαρισμού-για-να-καθαρίσεις-το-καλοριφέρ-

Καθαρίστε το Βρώμικο καλοριφέρ με πανί και σφουγγάρι

Θα ξεκινήσουμε με ένα κόλπο καθαριότητας για το βρώμικο καλοριφέρ με πανί και σφουγγάρι. Για αρχή με ένα καθαρό και απαλό πανί προσπάθησε να αφαιρέσεις την σκόνη. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε ένα νωπό σφουγγάρι και καθάρισε με αυτό όλη την επιφάνεια του καλοριφέρ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική συνδυαστικά με τις υπόλοιπες που θα σου παρουσιάσουμε παρακάτω για να έχεις ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για το εσωτερικό του καλοριφέρ τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα.

Για αρχή θα πρέπει να ξεκουμπώσεις το καπάκι του. Αν το καλοριφέρ δεν έχει καπάκι ή είναι παλιού τύπου, δηλαδή αυτό με τις φέτες η διαδικασία είναι πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κάτι.

πως-να-καθαρίσεις-το-καλοριφέρ-

Photo via: Pinterest

Καθάρισε το καλοριφέρ με αέρα με πίεση

Η τεχνική του αέρα με πίεση είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία. Μπορείς να πάρεις spray αέρα και να ψεκάσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ σε όλα τα σημεία. Ο αέρας θα διώξει την σκόνη από τα σημεία που συγκεντρώνεται και θα δώσει στο καλοριφέρ την αρχική του λάμψη.

Καθάρισε το Βρώμικο καλοριφέρ με ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να φανεί σωτήρια λύση και όσων αφορά τα καλοριφέρ μας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σου σκούπα τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της. Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σκούπας στο πάνω και στο κάτω μέρος των ραβδώσεων του καλοριφέρ.

Δείτε ακόμα Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το καλοριφέρ σας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να μην καθαριστεί όλο το εσωτερικό του αφού η σκούπα μπορεί να μην φτάσει μέχρι εκεί. Όμως θα έχεις καταφέρει και πάλι να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο κομμάτι της σκόνης. Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο κόλπο αν διαθέτεις λεπτή απόληξη για την ηλεκτρική σκούπα.

κόλπα καθαρισμού-για-να-καθαρίσεις-το-καλοριφέρ-

Photo via: mon-electricien.org

Χρησιμοποίησε βούρτσα καλοριφέρ

Μία ακόμη πιο καλή λύση είναι η βούρτσα καθαρισμού για τα καλοριφέρ. Τέτοιες βούρτσες υπάρχουν στο εμπόδια και σε πολλά είδη καλύπτοντας πολλές ανάγκες για καθαρισμό. Υπάρχει απλή βούρτσα καθαρισμού, περιστρεφόμενη βούρτσα καθαρισμού και άλλες.

Η χρήση της είναι πολύ απλή και ακόμη πιο χρήσιμη με καλοριφέρ που διαθέτουν καπάκια. Απλά αφαιρείς το καπάκι και πιέζεις την βούρτσα καθαρισμού προς το εσωτερικό του καλοριφέρ.

Καθάρισε το Βρώμικο καλοριφέρ με χάρακα και πανί

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις χάρακα και πανί για να καθαρίσεις τα καλοριφέρ με φέτες. Πάρε έναν χάρακα και τύλιξέ το με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να μπει πιο βαθιά μέσα στο καλοριφέρ και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία.

Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι που σου περιγράψαμε προηγουμένως.

Καθάρισε το καλοριφέρ με αυτό το μείγμα

Βρώμικο καλοριφέρ: 6 τρόποι να το καθαρίσεις

Τα βρώμικα καλοριφέρ θα γίνουν λαμπίκο με αυτό το μείγμα. Ρίχνεις σε μια μικρή λεκανίτσα βραστό νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίου, προσθέτεις μια πετσέτα από κάτω από το βρώμικο καλοριφέρ και ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που εκεί μαζεύονται τα βρόμικα νερά.

Στη συνέχεια, ρίχνεις το διάλυμα κυριολεκτικά μέσα στο καλοριφέρ.
Εάν δεν ξέρετε πόση βρομιά μαζεύεται μέσα στο καλοριφέρ, θα πάθετε πλάκα παρακολουθώντας το βίντεο. Το διάλυμα αρχικά είναι καθαρό και λευκό και καταλήγει σχεδόν… μαύρο από τη βρομιά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε πως αυτό το κόλπο αφορά μόνο τα «παραδοσιακά» σώματα καλοριφέρ που λειτουργούν με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και όχι τα ηλεκτρικά καλοριφέρ

@itsyourflora2#fypシ #viral #foryoupage #fyp #foryou #cleanthatup #clean #cleanig #fy #cleaningtiktok #deepcleaning #cleanthefloors #cleanthem #ocd #blesson♬ original sound – Jully Patel

Μερικά ακόμη κόλπα

Για αρχή πρέπει να καθαρίζεις το καλοριφέρ σου πριν το ανάψεις για τον Χειμώνα. Έτσι, η σκόνη του Καλοκαιριού θα εξαφανιστεί και τα καλοριφέρ σου θα λειτουργούν άψογα. Επίσης ο συχνός καθαρισμός του καλοριφέρ θα σε κάνει να γλιτώσεις από πολύ κόπο και χρόνο.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close