Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά, όπως θα παρακολουθήσουμε στα νέα επεισόδια της σειράς, θα αντιδράσει έντονα στους παραλογισμούς του Τζον και θα φτάσει στο σημείο να τον απειλήσει με χωρισμό. Ο τελευταίος εμμένει στην ιδέα ότι η γυναίκα του έχει παράλληλη σχέση με τον Μιχάλη, και χάνει το μυαλό του.
Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μιχάλης στη Μάνη, το μυαλό του άρχισε να παίζει περίεργα παιχνίδια.
Ήταν σίγουρος ότι η Αθηνά διατηρεί κρυφή σχέση με τον Τζον, με τη ζήλια να τον κατακλύζει. Μάλιστα, δεν δίστασε να επιτεθεί στον «εχθρό» του θεωρώντας ότι δεν σέβεται τη σχέση του, με την Αθηνά να εξοργίζεται που ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια! Παρότι προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να βάλει μπροστά τη λογική του, αποτυγχάνει παταγωδώς.

Τον ταρακουνά με την σκέψη του χωρισμού
Στο μεταξύ, η Βασιλική προετοιμάζεται να φύγει για Γερμανία, ενώ ο Στέφανος δεν ξέρει τίποτα. Την ίδια στιγμή, ο Τζον γυρίζει στο σπίτι σαν βρεγμένη γάτα και η Αθηνά του κάνει μια τελευταία ξεκάθαρη κουβέντα σύμφωνα με το TiVi Σίριαλ. «Ή το κόβεις εδώ και τώρα ή αν συνεχίσεις αυτή την παράνοια, θα χωρίσουμε» του ξεκαθαρίζει.
Ο γραφολόγος της Αλεξάνδρας από την άλλη της λέει ψέματα ότι το σημείωμα του Ορέστη και η κάρτα Χριστουγέννων γράφτηκαν από το ίδιο πρόσωπο και εκείνη απογοητεύεται. Η Ισμήνη συνεχίζει να είναι κολλημένη με το μωρό και πηγαίνει στην Καλαμάτα να αγοράσει βρεφικά είδη.

Δείτε ακόμη: Η Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα γίνεται μια άλλη και πετάει στο δρόμο την Αναστασία
Ο Αντώνης πάλι προσεγγίζει την Ερωφίλη και της ζητά κάτι που θα την κάνει έξαλλη. Ξεπερνώντας την αποβολή, της ζητά να μπουν πάλι σε διαδικασίες να αποκτήσουν μωρό! Εκείνη το αρνείται κατηγορηματικά, προκαλώντας την οργή του. Αλλά αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με την Ερωφίλη να του το κάνει ξεκάθαρο: «Θέλω να χωρίσουμε και δεν δέχομαι κουβέντα. Είναι οριστικό, τέρμα!».