Η Γη της Ελιάς : Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι ανατρεπτικές καθώς θα δούμε πως ο Μάνος χάνει τελείως τον έλεγχο.
Στην Αθήνα, οι ώρες περνούν βαριά για τον Μάνο. Κάθε λεπτό που απομακρύνεται από τη Μαρίνα φέρνει μια νέα δόση ζήλιας στην καρδιά του, ιδίως όταν μαθαίνει ότι ο Μιχάλης έχει οργανώσει ένα δείπνο για τους δύο τους.
«Δεν μπορεί να το εννοεί αυτό…», αναλογίζεται με αδυναμία, καθώς η εικόνα τους μαζί τον στοιχειώνει. Η φωνή του ανεβαίνει καθώς σκεφτόταν τις πιθανές κουβέντες που θα έλεγε αν τους έβλεπε μαζί: «Θα έπρεπε να ντρέπεται!».
Η Ιουλία ομολογεί στην Αριάδνη πως ο Κουράκος την κοροϊδεύει

Η είδηση σκάει σαν βόμβα στην ψυχή του Μάνου, πυροδοτώντας μια τυφλή οργή. Κρατώντας την ένταση που συσσωρεύεται μέσα του, της λέει με φωνή που τρέμει από θυμό: «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Πώς μπορείς να βγεις μαζί του;».
Η Γη της Ελιάς: Η Ειρήνη πριν το ταξίδι της προδίδει τον Δημοσθένη

Η Μαρίνα, με την καρδιά της να πονά, τον κοιτάζει με απορία και του απαντά με θάρρος: «Μάνο, δεν σου χρωστάω απολογίες για τη ζωή μου. Έχω το δικαίωμα να αποφασίσω για τον εαυτό μου!».
Ο νέος έρωτας της Κούλας θα είναι καρμικός

Καθώς οι εντάσεις μεταξύ τους φθάνουν στο απόγειό τους, ο Μάνος χάνει τελείως τον έλεγχο. «Αν ήσουν κοντά μου, δεν θα χρειαζόταν να σκέφτομαι έτσι!», φωνάζει, τα λόγια του γεμάτα απόγνωση. Η καρδιά του σπάει καθώς η ιδέα ότι μπορεί να την χάσει τον παραλύει.
Στο μυαλό του, η πρόταση του Μιχάλη, που έγινε αποδεκτή από τη Μαρίνα, διευρύνεται σε μια καταστροφική φαντασία, ένα ατέρμονο σενάριο προδοσίας και απώλειας..