Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται ξανά;

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς είναι ανατρεπτικές. Ο Φίλιππος φυλακίζεται ξανά; Ο Λυκούργος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Φίλιππου στο δικαστήριο.

Καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA Χαμογέλα και Πάλι! ήταν ο Γιώργος Παρτσαλάκης. Ο τηλεοπτικός Λυκούργος,  μίλησε για τα γυρίσματα της σειρά «Η Γη της Ελιάς», τα οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, και έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Κούλλη Νικολάου και τον Ανδρέα Γεωργίου

Για τον Λυκούργο, τον ρόλο που υποδύεται, είπε: «Είναι ένας θετικός ήρωας, ο οποίος εγκατέλειψε τη δικηγορία γιατί του συνέβη κάτι στην καριέρα του και τον πόνεσε πάρα πολύ, που τον έκανε να πει «αποσύρομαι». Κουβαλάει μία ηθική και μία εντιμότητα που αγαπώ πάρα πολύ». Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως η σχέση του Λυκούργου με τη Χάιδω είναι τρυφερή και πως θαυμάζει απεριόριστα την ηθοποιό που την υποδύεται, τη Στέλλα Φυρογένη.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Ανέστης φτάνει στα άκρα

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Ο Φίλιππος φυλακίζεται ξανά;

Ο Λυκούργος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Φίλιππου στο δικαστήριο. Θα τον δούμε να αγορεύει μέσα στο δικαστήριο. Και έκει μπαίνει ένα μέγιστο ερώτημα: Πυροβόλησες έναν άνθρωπο, είχες πρόθεση να τον σκοτώσεις, κόντεψέ να πεθάνει, κατά συνέπεια είσαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και εκεί θα πρέπει να γίνει ένα δικαστήριο που θα έχουμε ελαφρυντικά από την μία πλευρά αλλά τι θα γίνει άραγε; Αυτό θα φανεί.

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη παίρνει πίσω την περιουσία

Ο Λυκούργος προσπάθησε πάρα πολύ να τον σταματήσει πριν γίνει το κακό, γιατί είχε μία υποψία. Πατρικά αφού τον έχει σαν γιο του. Ομώς πέρα από τη σχέση που έχουνε, υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια και θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γραφτεί κάτι, για αυτό το θέμα της δικής, που γρήγορα αυτή η δίκη θα γίνει, και θα πρέπει να τον υπερασπιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε θα δούμε θα φυλακιστεί ο Φίλιππος; θα μέινει έξω θα είναι με αναστολή;

Η Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας από την Κυριακή 30 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Επεισόδιο 136 (Κυριακή 30 Ιανουαρίου)

Ο Δημήτρης προσπαθεί να ψαρέψει τον Ιάκωβο και να μάθει τις προθέσεις του απέναντι στην Αθηνά, αλλά εκείνος τον διώχνει κακήν κακώς από το σπίτι του. Οι καβγάδες ανάμεσα στον Λυκούργο και τη Μέλπω δεν λένε να κοπάσουν, ενώ η Ισμήνη μάταια προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Σε τεντωμένο σχοινί, όμως, βρίσκεται και η σχέση του Στέφανου με τη Μυρτάλη, καθώς εκείνη δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την υπερπροστατευτικότητά του απέναντι στην Αρετή.

Ο Φίλιππος και η Βασιλική προετοιμάζονται για την έλευση του μωρού, ενώ η Άννα προθυμοποιείται να γίνει νονά. Η Ιουλία δείχνει να έχει πάρει σοβαρά το νέο της πόστο στο ελαιοτριβείο και ο Κουράκος την καμαρώνει. Ο Θεοδόσης ετοιμάζεται να αγοράσει ένα υπερπολυτελές σπίτι στο όνομα της Μαργαρίτας, ενώ ταυτόχρονα κάνει κινήσεις για να στελεχώσει την ταβέρνα.

Η Μαργαρίτα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε όλες αυτές τις αλλαγές, όμως συγκινείται από τις πράξεις του. Ταυτόχρονα, ενημερώνει τον Κουράκο για την εξαφάνιση ενός αστέγου και τον παρακαλά να τη βοηθήσει με τον εντοπισμό του. Η Αθηνά και ο Ιάκωβος πηγαίνουν στο Σούνιο, και η Μαρία δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για τη γνωριμία.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Βαρβάρα κλέβει την καρδιά του Στάθη;

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Επεισόδιο 137 (Δευτέρα 31 Ιανουαρίου)

Ο Ιάκωβος περνά χρόνο στο σπίτι της Μαρίας, στο Σούνιο, και έρχεται όλο και πιο κοντά με την Αθηνά. Η Ισμήνη πείθει τον Λυκούργο να κάνουν το τραπέζι στον Κωνσταντίνο. Η Άννα χάνει όλα της τα κέρδη στον τζόγο και ο Πότης προσπαθεί να τη συνετίσει. Η Βασιλική με τον Φίλιππο, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, ανυπομονούν για τη στιγμή που θα γεννηθεί το κοριτσάκι τους. Ο Μάνος αγνοεί την επιθυμία του πατέρα του και περνά ένα βράδυ στο σπίτι της Μαρίνας.

Ο Ισίδωρος καλεί τον Γιώργη στο σπίτι του και τον ρωτά ευθέως τι ξέρει για την εξαφάνιση του θησαυρού. Ο Στάθης συναντά την Ιουλία στον δρόμο και τη ρωτά αν είναι πραγματικά ευτυχισμένη με τον Γιώργη. Η Μαργαρίτα με τον Θεοδόση και τον Αλέξη βρίσκουν τον άστεγο που έψαχναν, νεκρό.

Δείτε ακόμη Η γη της ελιάς: Ο Στάθης παρακολουθεί την Ιουλία

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Επεισόδιο 138 (Τρίτη 1η Φεβρουαρίου)

Ο αστυνόμος Κουράκος μετά τον καβγά στο καφενείο του Πότη, κλείνει τον Αποστόλη και τον Ανέστη στο κρατητήριο και τους κρατά εκεί όλη τη νύχτα. Στο μεταξύ, ο Ιάκωβος και η Αθηνά περνούν όμορφες, χαλαρές στιγμές στο Σούνιο. Ο Ιάκωβος συνειδητοποιεί πλέον πως η έλξη που νιώθει για την Αθηνά, είναι κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει. Η Μαρία, η οποία έχει αντιληφθεί όσα συμβαίνουν, προσπαθεί να πείσει την Αθηνά να μη νιώθει ενοχές και να παραδοθεί στα συναισθήματά της.

Η Μαργαρίτα είναι σοκαρισμένη από το άδοξο τέλος που είχε ο άστεγος που βρισκόταν υπό την προστασία της και δίνει κατάθεση στον αστυνόμο, με την ελπίδα να συλληφθεί ο ένοχος. Πάντα δίπλα της, βρίσκεται ο Θεοδόσης και την παρηγορεί. Η σχέση Στέφανου και Μυρτάλης δοκιμάζεται σκληρά. Η Μυρτάλη αντιδρά έντονα για τις συνεχείς επισκέψεις του Στέφανου στη μητέρα του και το ζευγάρι καβγαδίζει γι’ ακόμα μία φορά.

Η Βασιλική εξακολουθεί να είναι πολύ λυπημένη που οι γονείς της τής έκλεισαν την πόρτα και, όσο περνούν οι μέρες, βρίσκει τη στοργή που της λείπει στη Χάιδω. Σε μια βόλτα που κάνουν ο Φίλιππος και η Βασιλική συναντούν απρόσμενα την Αρετή.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς : Η Αντιγόνη τα βρίσκει με τον Μάνο

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Επεισόδιο 139 (Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου)

Η Αρετή επιτίθεται στη Βασιλική με οργή κι εκείνη την ακούει σοκαρισμένη, χωρίς να βγάλει λέξη. Όταν όμως η Αρετή θα σηκώσει το χέρι της να χτυπήσει την κόρη της, ο Φίλιππος θα αντιδράσει και θα δείξει ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τη Βασιλική με κάθε τρόπο.

Ο Ιάκωβος φεύγει εσπευσμένα από το Σούνιο, δείχνοντας στην Αθηνά ότι θέλει να κρατήσει απόσταση για λίγο, επειδή τρέφει έντονα συναισθήματα που νιώθει για εκείνη. Η Αθηνά, από την πλευρά της, πιστεύει ότι δεν πρέπει να εκδηλωθούν τα συναισθήματά τους, φοβούμενη ότι θα πυροδοτηθούν αντιδράσεις που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.

Η Χάιδω κάνει πρόταση στον Λυκούργο να συγκατοικήσουν κάποια στιγμή.Οι καβγάδες της Μυρτάλης με τον Στέφανο είναι καθημερινοί και το τέλος της σχέσης τους φαίνεται να πλησιάζει. Ο Θεοδόσης βάζει τη Μαργαρίτα να υπογράψει τα συμβόλαια του σπιτιού. Ο Στέφανος το βράδυ κοιμάται στο σπίτι της μητέρας του και το ποτήρι για τη Μυρτάλη ξεχειλίζει. Του ετοιμάζει βαλίτσα και τον διώχνει από το σπίτι.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Μετά τη Μυρτάλη και άλλος χωρισμός βόμβα

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Επεισόδιο 140 (Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου)

Ο Στέφανος επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι και ανακοινώνει πως χώρισε με τη Μυρτάλη, αλλά αρνείται να εξηγήσει τους λόγους. Ο Στάθης θεωρεί πως αιτία είναι η εξάρτηση του γιου του από τη μητέρα του και προσπαθεί να του εξηγήσει ότι προσεγγίζει με λάθος τρόπο την κατάσταση. Ο Στέφανος από την άλλη, τον κατηγορεί για όσα του συμβαίνουν. Η Μυρτάλη εξιστορεί τα γεγονότα στην Ιουλία και τον Ιάκωβο, με τον θείο της να τη δικαιολογεί.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς : Αυτός είναι ο νέος έρωτας της Μυρτάλης

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος φυλακίζεται;

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια : 141 , 142 , 143 , 144 , 145

Η Μαργαρίτα ενημερώνεται για την αιτία θανάτου του άστεγου κι ευχαριστεί τον Κουράκο που διαλεύκανε την υπόθεση. Η Αθηνά ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Μάνη. Ο Γιώργης Κουράκος κάνει μια πρώτη συζήτηση με την Ιουλία για το αν εκείνη θέλει να αποκτήσουν παιδιά. Ο Ισίδωρος ξεκαθαρίζει στον Μάνο πως, από τη στιγμή που δεν μένει πια στο σπίτι τους, θα συγκατοικήσει με την Αντιγόνη.

Τα εγκαίνια της εταιρείας καλλυντικών είναι το γεγονός που κουβεντιάζει όλο το χωριό. Όλοι δίνουν το «παρών» και εύχονται καλές δουλειές. Η ηχηρή απουσία του Ισίδωρου συζητιέται έντονα, κανείς όμως δεν γνωρίζει τον λόγο. Κι ενώ η εγκυμοσύνη της Βασιλικής κυλά ομαλά, μια ξαφνική αδιαθεσία την οδηγεί στο νοσοκομείο.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

 

Close