Κομάντα και Δράκοι: Η πρώτη Ελληνική σειρά με πρωταγωνιστή παιδί με ειδικές δεξιότητες  που έκλεψε τις καρδιές μας

Κομάντα και Δράκοι: Η πρώτη Ελληνική σειρά με πρωταγωνιστή AMEA που έκλεψε τις καρδιές μας από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Το twitter αποθέωσε τη σειρά. Εγώ προσωπικά την λάτρεψα και πραγματικά συγκινήθηκα που ένας σκηνοθέτης επιτέλους έβαλε μπροστά ένα παιδί AMEA. Τον αξιολάτρευτο Λευτέρη Κοκογιαννάκη. Είναι καιρός επιτέλους να αφήσουμε πίσω τα στερεότυπα και να ζήσουμε σε ένα κόσμο ίσων ευκαιριών για όλους.

Φυσική ιστορία μυστηρίου «Κομάντα και Δράκοι», του Mega,με πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη που συνδυάζει γουέστερν ατμόσφαιρα και κωμικά στοιχεία.

Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια.

Η υπόθεση της σειράς  Κομάντα και Δράκοι:

Κομάντα και Δράκοι: Η πρώτη Ελληνική σειρά με πρωταγωνιστή παιδί με ειδικές δεξιότητες που έκλεψε τις καρδιές μας

Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη. Εκεί, η οικογένεια αναζητά μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας. Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά. Ο ίδιος μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά τα μοιράζεται με τα «Κομάντα», μια παρέα ντόπιων παιδιών της οποίας γίνεται μέλος. Η αποστολή τους είναι να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.

Ντοντός: Ποιος είναι ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης

Λευτέρης Κοκογιαννάκης

Στην σειρά υποδύεται τον  Ντόντο. Ένα παράξενο αγόρι με μυαλό που τρέχει πιο γρήγορα από το σώμα του. Ζει απομονωμένος με τη μητέρα του, Βενετία, στο βουνό του Καλοχωρίου. Ένα ευαίσθητο παιδί που οι ιδιαίτερες ικανότητές του, μόνο προβλήματα του δημιούργησαν, αφού οι συγγενείς του, οι Δράκοι, τον εκμεταλλεύονται και τον κακομεταχειρίζονται. Το μεγάλο του όνειρο είναι να φύγει από το χωριό και να επισκεφθεί τον πύργο του Άιφελ.

Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης που τον υποδύεται είναι αξιέπαινος  και με μεγάλο ταλέντο και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή στη μικρή οθόνη.

Τα σχόλια στο Twitter Τον αποθέωσαν. Ο 26χρονος  δεν έχει σπουδάσει ηθοποιία,κατάγεται από την Κρήτη και έχει σπουδάσει Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής στο IEK Χανίων.

 

Ta σχόλια στο Twitter για τον Ντοντό; ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΑ

Ποιητικός, μεγάλο respect, απίστευτη ερμηνεία είναι μερικά από τα σχόλια για τον Λευτέρη Κοκογιαννάκη. «Πόσο μα ποσο ρίσκο η επιλογή ενός ΑΜΕΑ για να υποδυθεί ένα ρόλο.. Νομίζω σε παγκοσμιο επίπεδο είναι αν όχι πρωτοφανες τουλάχιστον ασυνήθιστο.. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ», γράφει χρήστης για τον Λευτέρη Κοκογιαννάκη.

Άλλος χρήστης με σχόλιό του έκανε θυμήθηκε τις απαξιωτικές δηλώσεις του σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό για τους ηθοποιούς με αναπηρία και έστειλε το εξής μήνυμα: «Ας πάρει κάποιος τον Στάθη Λιβαθινο που έλεγε ότι ας μην γελιόμαστε τα άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να παιξουν θέατρο να βάλει να δει #komantakaidrakoi να στανιάρει ο άθλιος».

Close