Οι 8 ωραιότερες ελληνικές ταινίες για όλη την οικογένεια που μπορείτε να δείτε online εδώ!

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο πρέπει να σας ομολογήσω κάτι. Παρόλο που στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο, ο ελληνικός κινηματογράφος δεν είναι και από τους αγαπημένους μου. Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που οφείλουμε να βελτιώσουμε στην 7η τέχνη και έχω πολλά επιχειρήματα γι’ αυτό.

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ τα διαμαντάκια που κυκλοφορούν στον ελληνικό κινηματογράφο! Άλλωστε, ποτέ μου δεν θέλησα να αφορίσω τις ελληνικές δουλειές στις ταινίες. Απλά όπως κάθε άνθρωπος που αγαπάει πολύ κάτι, θέλει μόνο να το βελτιώσει!

Τώρα με την καραντίνα, οι άνθρωποι αποφάσισαν να δώσουν λίγη περισσότερη σημασία στις ταινίες και στις σειρές, διότι δεν έχουν και κάτι καλύτερο να κάνουν μέσα στο σπίτι. Αν έχεις βαρεθεί να ακούς αγγλικά και ισπανικά και το Netflix δεν θέλεις ούτε να το βλέπεις – υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι – το σημερινό άρθρο είναι για σένα!

Αποφάσισα να κάνω ένα αφιέρωμα, με μια λίστα από ελληνικές σύγχρονες ταινίες, που μπορεί να δει όλη η οικογένεια – σχεδόν – και να γελάσει με την ψυχή της! Ταινίες με υπέροχους ηθοποιούς, όμορφα μηνύματα, έξυπνες ατάκες και φυσικά πολύ καλή σκηνοθεσία! Δείτε παρακάτω:

Νήσος

Σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα και σενάριο Κωστη Παπαδόπουλου και Έλενας Σολωμού, η ταινία “Νήσος” όταν κυκλοφόρησε στον κινηματογράφο το 2009 κατάφερε να “σπάσει” τα ταμεία. Πρόκειται για μια έξυπνη κωμωδία, με πολύ καλές ερμηνείες που καταφέρνει να σε κάνει να γελάς και να προβληματίζεσαι παράλληλα!

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πλούσιος ευεργέτης ενός ελληνικού νησιού, άφησε την τελευταία του πνοή και αποφάσισε να αφήσει όλα τα υπάρχοντα του, στην εκπαίδευση, την ασφάλεια, την τοπική διοίκηση και την Εκκλησία.

Φυσικά αυτό, δεν το έκανε μόνο για το καλό του τόπου του, – αφού ήταν σίγουρος ότι τα χρήματα δεν θα πήγαιναν εκεί που έπρεπε – αλλά επειδή γνώριζε οτι οι εκπρόσωποι των παραπάνω, έχουν ένοχα μυστικά.

Ένοχα μυστικά που σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος του νησιού έπρεπε να μάθει. Έτσι, σαν όρο της διαθήκης έθεσε στους παραπάνω εκπροσώπους, να διαβάσουν  γράμματα μπροστά σε όλη την τοπική κοινωνία, που ουσιαστικά βγάζουν τα…άπλυτα τους στη φόρα!

Μέσα από την ταινία λοιπόν, βλέπουμε την διαφθορά αλλά και τα οξύμωρα σε μια ανθρώπινη συμπεριφορά. Μα πάνω από όλα βλέπουμε, πως οι άνθρωποι μπροστά στο χρήμα, είναι έτοιμοι να πατήσουν αξίες, ιδέες και υπερηφάνεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και μερικά χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το “Νήσος 2” .

 

 

Νήσος 2

Δε θα σας πω πολλές λεπτομέρειες από φόβο μη σας κάνω spoil. Παρόλα αυτά και πάλι με τα οικονομικά συμφέροντα, οι ίδιοι περίπου πρωταγωνιστές, προσπαθούν να ανακαλύψουν έναν θησαυρό, που εδώ δεκαετίες η φήμη τους, κυκλοφορούσε σαν αστικός μύθος στο νησάκι. Τι θα γίνει;

 

 

Safe S E X

Η ταινία ανήκει σε σκηνοθεσία στους Ρέππα – Παπαθανασίου και ως γνωστόν, έχουν πολύ καλό όνομα στον χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου. Μια υπέροχη ταινία που κυκλοφόρησε το 2000 και κάνει μια πολύ στοχευμένη σάτιρα στις ερwτικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Δεν φοβάται να χτυπήσει στερεότυπα και να απεικονίσει με ρεαλιστικό τρόπο, τις ανασφάλειες, τα θέλω, τους πειραματισμούς και ο,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις! Αξίζει να αναφερθεί ότι το cast των ηθοποιών είναι αξεπέραστο. Ακόμη και στους μικρούς ρόλους, τοποθετήθηκαν καταξιωμένοι ηθοποιοί με άριστες ερμηνείες.

Η ιστορία μιλάει για την ζωή των σύγχρονων ζευγαριών στην Ελλάδα. Μέσα από ευτράπελα, συναίσθημα, αξεπέραστες ατάκες και άριστη σκηνοθεσία, καταφέρνει να σε προβληματίσει για τα ταμπού που έχουμε σαν κοινωνία πάνω στην αγάπη και στον εrωτα, αλλά και το πόσο περίπλοκες είναι πολλές φορές οι ανθρώπινες συμπεριφορές.

 

 

Ο δρόμος

Μια δραματική ταινία που θα σου δημιουργήσει πολλές συγκινήσεις σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου. Πρόκειται για δυο φίλες οι οποίες φαινομενικά φαίνονται τελείως διαφορετικές προσωπικότητες, που έχουν διαλέξει ένα τελείως διαφορετικό life style, όμως στην πραγματικότητα η μια συμπληρώνει τα θέλω της άλλης.

Όταν η πρώτη κοπέλα, αποφασίζει μέσα σε μια ημέρα να κάνει το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής της, θέλει την κολλητή της στο πλάι της. Κι εκείνη αφήνει για λίγο τον σύζυγό και τα θέλω της, για να ζήσουν μαζί την περιπέτεια. Τα πράγματα όμως, δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται και πρέπει να έχετε πολλά χαρτομάντιλα δίπλα σας.

Η ταινία με έναν πολύ όμορφο τρόπο, κατακρίνει τα κοινωνικά στερεότυπα, που χωρίζουν τις γυναίκες σε καλούπια και περνάει το πιο σημαντικό μήνυμα από όλα: ζήσε τη ζωή σου όπως ακριβώς θες, διότι από τη μια μέρα στην άλλη, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

 

 

5 λεπτά ακόμα

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2006 και η σκηνοθεσία της ανήκει στον Γιάννη Ξανθόπουλο. Πρόκειται για μια κοινωνική κωμωδία, που καταφέρνει να περάσει πανέμορφα μηνύματα, σχετικά με το πως διαχειριζόμαστε τη ζωή μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Η ταινία κάνει λόγο για ένα ζευγάρι, το οποίο φαίνεται πως περνάει κρίση. Σε κάποιο ατύχημα, ο ένας χάνει τη ζωή του και ξεκινάει να βιώνει την μεταθανάτιο εμπειρία. Λίγο πριν μείνει παντοτινά στον Παράδεισο, φαίνεται πως έχει το πλεονέκτημα, να πει και να κάνει αυτά που πάντα ήθελε σε μόνο 5 λεπτά, στο χρόνο των ζωντανών.

Σε αυτά τα 5 λεπτά ο πρωταγωνιστής, θα προσπαθήσει να σώσει αυτά που είχε καταστρέψει όσο ζούσε, όσων αφορά την σχέση του και τους φίλους του. Θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή;

Η ταινία με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, μας δίνει να καταλάβουμε ότι η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη και πρέπει να προσπαθούμε πάντα να την εκμεταλλευόμαστε σωστά. Δεν πρέπει να δίνουμε αξία σε μικροπρέπειες και πρέπει να ξεχωρίζουμε ποιοι μας αγαπούν πραγματικά και ποιοι όχι.

Άλλωστε, αν συμβεί το μοιραίο, μπορεί να μην σου δοθεί η ευκαιρία, να διορθώσεις τίποτα από αυτά που όσο ζούσες έκανες λάθος. Υπέροχοι ηθοποιοί και ακόμη πιο όμορφη σκηνοθεσία.

 

 

Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο

Μια ελληνική ταινία – υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Ρέππα – Παπαθανασίου. Πρόκειται για μια άριστη σάτιρα των παλιών ελληνικών ταινιών, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και αγαπήθηκαν παγκοσμίως! Κάνει λόγο για την ζωή μιας πολύ φτωχής και μιας πολύ πλούσιας οικογένειας στα τέλη του ’90.

Μέσα από τις περιπέτειες των δυο αυτών οικογενειών, το κουβάρι θα ξετυλίξει ιστορίες που φτάνουν μέχρι και στη δεκαετία του ’30! Υπέροχες ερμηνείες, πανέξυπνο χιούμορ, ατάκες και μουσική που μέχρι και σήμερα απολαμβάνουμε να ακούμε. Μια ταινία, που καθόλου άδικα, έσπασε τα ταμεία και μέχρι σήμερα φέρει τον τίτλο της “καλύτερης ελληνικής κωμωδίας” .

 

 

Λούφα και Παραλλαγή – Σειρήνες στο Αιγαίο

Σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη, η ταινία είναι εμπνευσμένη από μια ελληνική σειρά οι οποία αγαπήθηκε πολύ στο παρελθόν και έκανε λόγο για τον ελληνικό στρατό. Πρόκειται για μια ταινία, που σατιρίζει τον ελληνικό στρατό καθώς επίσης και τα πολιτικά παιχνίδια των κρατών.

Μια ομάδα φαντάρων, στέλνεται εκτάκτως σε μια βραχονησίδα με το όνομα “Πίττα” . Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκιά είναι για άλλη μια φορά τεταμένες και οι φαντάροι, είναι προετοιμασμένοι για όλα, όμως παράλληλα φαίνεται πως έχουν άγνοια κινδύνου.

Ξαφνικά, μια ύποπτη βάρκα φτάνει στη βραχονησίδα και όλα παίρνουν άλλη τροπή. Πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και οι ανθρώπινες σχέσεις δεν αργούν να δημιουργηθούν. Τελικά, αυτά που μας χωρίζουν με τους άλλους ανθρώπους είναι περισσότερα ή λιγότερα;

 

 

Το Γάλα

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιούγα, η ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 2011 κατάφερε να αποσπάσει πολλά βραβεία τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Κάνει λόγο για μια καθημερινή οικογένεια μεταναστών, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα της σχιζοφρένειας.

Δυο αδέρφια και μια μητέρα προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Ο ένας από τους δυο αδερφούς έχει σχιζοφρένεια και παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Ο δεύτερος, προσπαθεί να φτιάξει την οικογένειά του! Η μητέρα, παλεύει με τις ενοχές της, αφού πιστεύει ότι ο ένας της γiος, έχει σχιζοφρένεια επειδή δεν τον θήλασε όταν έπρεπε.

Περιγράφει με ωμό τρόπο, την δυσκολία των ανθρώπων με σχιζοφρένεια, καθώς και τα προβλήματα μιας οικογένειας η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους που αγαπά, όταν εκείνοι νοσούν από ψυχικά προβλήματα.

 

 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close