Το Κόκκινο Ποτάμι:Επόμενα Επεισόδια 3-4

Κυριακή 9/2/20 – Επεισόδιο 19: Στα βουνά η Βασιλική, η Ευγενία και η Δόμνα σμίγουν με τον Θέμη, τον Μίλτο και τον Παναγιώτη και προσπαθούν να βρουν τρόπο να κρυφτούν και να επιβιώσουν. Όχι όμως ο Μίλτος. Ο Μίλτος φεύγει βιαστικά για το Ερζερούμ για να βρει την αγαπημένη του. Φτάνοντας εκεί αρχίζει να ρωτά παντού για την Ιφιγένεια, όμως πολύ σύντομα καταλαβαίνει πως οι ερωτήσεις του θα βάλουν σε κίνδυνο την αγαπημένη του. Προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους Τούρκους αλλάζει θέμα και γυρνάει αλλού την κουβέντα, βάζοντάς τους σε υποψίες.

Στην αγορά του Ερζερούμ ο Μίλτος βλέπει την Ιφιγένεια από μακριά να ψωνίζει μαζί με την Μελικέ. Η Ιφιγένεια τον αντιλαμβάνεται μην μπορώντας να πιστέψει στα μάτια της. Οι Τούρκοι όμως, συλλαμβάνουν τον Μίλτο μπροστά στα μάτια της Ιφιγένειας, η οποία δεν μπορεί να κρύψει από την Μελικέ την ταραχή της. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι η Ιφιγένεια προσεύχεται και η Μελικέ την βλέπει κρυφά. Η Μελικέ και η οικογένειά της είναι κρυπτοχριστιανοί και αποκαλύπτεται στην Ιφιγένεια.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλή βρίσκει τους γονείς της Ιφιγένειας και τους παραδίδει το γράμμα της κόρης τους. Ο Μιχάλης και η Σοφία αντιμετωπίζουν αρχικά με δυσπιστία τον Αλή, διαβάζοντας όμως το γράμμα της Ιφιγένειας και αναγνωρίζοντας το γραφικό της χαρακτήρα αλλάζουν στάση απέναντί του. Εντωμεταξύ η Αρίν σμίγει με την Λουσίν, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τα βασαvιστήρια. Οι Τούρκοι στέλνουν τον Μίλτο στην Κωνσταντινούπολη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Ο Μίλτος βασανίζεται και ζει την απόλυτη βιαιότητα από τους Τούρκους.

Ο Καρτάλ, που ενημερώνεται για τη σύλληψή του, αποφασίζει να δράσει. Οδηγεί τον Μίλτο κρυφά μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό. Του λέει να φύγει και να εξαφανιστεί, χαρίζοντάς του τη ζωή ως αντάλλαγμα, καθώς ο Μίλτος είχε σώσει τη ζωή του γιου του, του Κερέμ. Για τους Τούρκους ο Μίλτος είναι νεκρός και ο Καρτάλ παραδίδει τα προσωπικά αντικείμενα του Μίλτου στον Νικολαΐδη μεταφέροντάς του τη δυσάρεστη είδηση. Ο Μιχάλης και η Σοφία συντετριμμένοι από το «χαμό» του Μίλτου θέλουν να ειδοποιήσουν την Ιφιγένεια για την τραγική εξέλιξη. Δίνουν το μήνυμα στον Αλή και αυτός στην Ιφιγένεια η οποία παραλύει στο άκουσμα της είδησης…

Close