Θα πάθετε πλάκα: Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας;

Θα πάθετε πλάκα: Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας; Τα μυθικά πλάσματα ήταν οι πρωταγωνιστές των παιδικών μας χρόνων. Τα μυθικά πλάσματα υπήρχαν στα παιδικά παραμύθια που διαβάζαμε, στα κινούμε σχέδια που βλέπαμε στις τηλεοράσεις μας αλλά και στην Ιστορία του Δημοτικού που διδασκόμασταν.

Όπως και να ‘χει τα μυθικά πλάσματα, αποτέλεσαν ένα μεγάλο μέρος της παιδικής μας ηλικίας. Ποιος από εμάς δεν έχει πει πάνω στο παιχνίδι ότι είναι Λυκάνθρωπος ή Γοργόνα; Το σημερινό μας άρθρο αποφάσισε να βρει το μυθικό πλάσμα που ταιριάζει στο κάθε ζώδιο.

Διαβάστε ακόμα Οι ερ@τικές προβλέψεις των ζωδίων για τον Νοέμβριο του 2020 – Θα κλάψουν μανούλες

Αν διαβάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του κάθε μυθικού πλάσματος, θα δείτε ότι με έναν μικρό παραλληλισμό θα βρείτε στοιχεία της προσωπικότητάς σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Κριός – Λυκάνθρωπος

Ο Λυκάνθρωπος είναι το μυθικό πλάσμα που ταλαιπωρείται να ελέγξει τα άγρια ένστικτά του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ένα πλάσμα καταραμένο που ενώ προσπαθεί δεν μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με την άγρια φύση του.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Ταύρος – Δρυάδες

Οι Δρυάδες είναι πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Σύμφωνα λοιπόν με την ελληνική μυθολογία οι Δρυάδες ήταν Νύμφες των Δασών. Το όνομά τους το πήραν από την Δρυς και σύμφωνα με την παράδοση, ήταν νύμφες των δέντρων. Μάλιστα ήταν Νύμφες ειδικά των βελανιδιών κάτω από τις οποίες ζούσαν και ήταν αθάνατες.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Δίδυμοι – Νεράιδα

Οι νεράιδες είναι από τα αγαπημένα μας μυθικά πλάσματα. Ειδικά τα παιδιά έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις νεράιδες. Ήταν σύμφωνα με τον μύθο, μικροκαμωμένες, χαριτωμένες και κουνούσαν τα φτερά τους με χάρη και ομορφιά.

Δεν μπορούσαν να πουν ψέματα αλλά ήταν πολύ πειστικές στα λεγόμενά τους. Μερικές φορές οι νεράιδες ήταν ζηλιάρες, κτητικές και πεισματάρες.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Καρκίνος – Σειρήνες

Οι Σειρήνες είναι γνωτσά μυθικά πλάσματα. Ήταν θεότητες και σχετίζονταν με το νερό των ερ@τα και τον θάνατο. Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται ως θαλάσσιοι δαίμονες με ανθρώπινο γυναικείο κεφάλι και σώμα αρπακτικού πουλιού.

Οι Σειρήνες ήταν εκείνες που προσπάθησαν να ξελογιάσουν τον Οδυσσέα και τους ναύτες του. Για να τις αποφύγει ο Οδυσσέας χρειάστηκε να ρίξει κερί στα αυτιά του και να ζητήσει από τους ναύτες του να τον δέσουν. Σύμφωνα με την ιστορία, όποιος άκουγε το κάλεσμα των Σειρήνων υπνωτίζονταν και έκανε ότι ήθελαν εκείνες.

Έτσι ο Οδυσσέας έριξε κερί στα αυτιά του για να μην τις ακούσει. Για παν ενδεχόμενο όμως ζήτησε από τους ναύτες του να τον δέσουν έτσι ώστε αν καταφέρουν και τον ξελογιάσουν, να μην μπορεί να τις ακολουθήσει.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Λέων – Νεφιλείμ

Τα Νεφελείμ είναι οι απόγονοι των ανθρώπων και των αγγέλων. Σε κάποιες άλλες ιστορίες είναι γίγαντες πολύ πιο ψηλοί και δυνατοί από τους ανθρώπους. Αν και είναι επίσης και πολύ πιο αφελείς από τους ανθρώπους.

Σε άλλες ιστορίες είναι πανέμορφα πλάσματα με φτερά, τα οποία είναι γνωστά για τον παθιασμένο χαρακτήρα τους και την διστακτική τους συμπεριφορά. Δυνατά, γοητευτικά ματαιόδοξα και εθισμένα στην πολυτέλεια.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Παρθένος – Ξωτικό

Τα ξωτικά είναι μαγικά πλάσματα. Από τα πιο διάσημα και τα πιο αγαπητά. Τα ξωτικά είναι πολύ σκανταλιάρικα και όσων αφορά την σχέση τους με τους ανθρώπους υπάρχουν καλά και κακά ξωτικά. Υπάρχουν ξωτικά που θα βοηθήσουν και ξωτικά που θα κοιτάξουν να κάνουν φάρσες στους ανθρώπους.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Ζυγός – Συλφίδα

Οι Συλφίδες είναι αέρινα λυγερόκορμα πλάσματα. Ο όρος προέρχεται από τα έργα του 16ου αιώνα του Παράκελσου, που τις περιγράφει (sylphs) ως όντα του αέρα. Είναι γνωστές ως προστάτιδες της ομορφιάς και θεωρούνται ότι προμοτάρουν την ματαιοδοξία.

Προστατεύουν την εξωτερική εμφάνιση όλων όσων συμπαθούν. Είναι επίσης υπεύθυνες για την δημιουργία των σύννεφων στον ουρανό.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Σκορπιός – Βρικόλακας

Ο Βρικόλακας είναι από τα πιο γνωστά και τρομακτικά πλάσματα που ξέρουμε. Ταιριάζει με τον Σκορπιό διότι κινείται υποχθόνια, είναι εκδικητικό πλάσμα, κινείται στο σκοτάδι, είναι μοναχικός, μυστηριώδης και αθάνατος.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Τοξότης – Κένταυρος

Δεν θα μπορούσε να ταιριάξει κάτι άλλο στον Τοξότη αφού ο Κένταυρος είναι και το σύμβολο του ζωδίου. Ο Κένταυρος είναι μισός άνθρωπος και μισός άλογο και έχει ένα τόξο στο χέρι.

Είναι η προσωποποίηση της λογικής έναντι στο ζωώδες ένστικτό του. Οι Κένταυροι είναι άριστοι δάσκαλοι και φιλόσοφοι και κυβερνώνται κατά ένα μέρος από την ζωώδη φύση τους.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Αιγόκερως – Σάτυρος

Ο Σάτυρος είναι το γνωστό μυθικό πλάσμα που ήταν άνθρωπος με πόδια και ουρά τράγου. Είναι διάσημος και για την αστείρευτη σεξουαλική του όρεξη, τις παρενοχλήσεις και τα… Διονυσιακά γλέντια που έστηνε.

Κάποιοι πίστευαν ότι όσο ένας Σάτυρος μεγάλωνε, τόσο γινόταν πιο σοβαρός και αναλάμβανε κάποιες ευθύνες. Ποτέ όμως δεν παράταγε την… άγρια φύση του.

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Υδροχόος – Ανδροειδές

Τα ανδροειδές είναι γνωστά από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Είναι πιο δυνατά από τους ανθρώπους. το ένα μέρος τους είναι ανθρώπινο και το άλλο μέρος τους ρομπότ, είναι επίσης έξυπνα και μυστηριώδη!

Ποιο μυθικό πλάσμα είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας: Ιχθείς – Γοργόνα

Φυσικά και η γοργόνα θα ήταν το μυθικό πλάσμα που θα ταίριαζε με τον Ιχθύ αφού οι γοργόνες, ήταν γυναίκες που το μισό τους σώμα ήταν ψαριού και το άλλο μισό γυναικείο. Ήταν μυθικά πλάσματα με πολύ ωραίες φωνές και μία παρόρμηση να θέλουν να σκοτ@νουν τους ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: depositphotos.com

Close