Η Άννα Μαρια είναι 13 χρονών και μας εξηγέι τους λόγους που λατρεύει το μπαμπα  της.Παρτε χαρτομαντηλα!!!!

Nαι ναι… μπορεί Μαμά να είναι μόνο μία, αλλά ο Μπαμπάς πάντα έχει κάτι το μαγικό για κάθε παιδί!
Ίσως είναι η έλλειψη αυτού του “φίλτρου” που τους κάνει περισσότερο χαλαρούς και σκανταλιάρηδες όταν βρίσκονται μαζί με τα μικρά τους, ή που καταφέρνουν και διατηρούν περισσότερο τον πραγματικό τους χαρακτήρα μετά τον ερχομό τους. Ίσως είναι που γίνονται το μεγάλο παιδί της οικογένειας και έτσι κακομαθαίνουν τα μικρά τους με μεγάλη χαρά σε σχέση με τη Μαμά που συνήθως προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη και το πρόγραμμα!

Κάθε μπαμπάς έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να συνδεθεί με τα μικρά του, να τα εμπνεύσει και να τα διαμορφώσει. Ποιο είναι το βασικό στιλ του καθένα από τους 12 Μπαμπάδες του ζωδιακού; Να θυμάστε πάντα πως οι αστρολογικές επιρροές δεν προκύπτουν αποκλειστικά από τη θέση του Ήλιου, το ζώδιο, αλλά από το σύνολο του αστρολογικού του χάρτη.

 

Ο Μπαμπάς Κριός 

Aries_DadΟ Μπαμπάς Κριός είναι ο πιο δυνατός μπαμπάς του ζωδιακού -έτσι λένε τουλάχιστον τα παιδιά του στο προαύλιο του σχολείου! Ο πύρινος χαρακτήρας του και η ηγετική του διάθεση μπορεί να οδηγήσει αυτόν τον μπαμπά αρκετά νωρίς στο ρόλο του οικογενειάρχη. Σε όλα τα Κριάρια αρέσει να είναι αρχηγοί και να δοκιμάζουνε πάσης φύσεως ρίσκα! Ο μπαμπάς Κριός, άπαξ και εγκλιματιστεί, αγαπάει πολύ τον ρόλο του και δένεται υπερβολικά με την οικογένειά του. Σίγουρα προτιμά την φάση εκείνη των παιδιών του που πλέον επικοινωνούν και μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία του και την υπεροχή του (!). Θα ενθαρρύνει τα παιδιά του να μη φοβούνται κανένα εμπόδιο, να παίζουν δυνατά χωρίς κλάματα και συναισθηματισμούς και προπάντων θα θελήσει να τους μάθει την αξία της ελευθερίας και της πρωτοβουλίας. Ο Μπαμπάς Κριός μπορεί να θυμώνει εύκολα και πολύ, αλλά ξεχνάει γρήγορα και για πάντα τις στραβοτιμονιές των μικρών του. Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η διάθεση αυτού του μπαμπά να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες και ίσως τις ευαισθησίες των μικρών του χωρίς απογοητεύσεις. Η δύναμη δεν βρίσκεται πάντα στη ρώμη και τη πρωτιά, αλλά και στην στρατηγική και τη μέθοδο! Το μόνο σίγουρο είναι πως με τον μπαμπά Κριό, τα μικρά του θα έχουνε τα καλύτερα μηχανοκίνητα gadget της γειτονιάς! Μαμά φόρα τους το κράνος!

 

Ο Μπαμπάς Ταύρος

sweet_daddy

Ο Μπαμπάς Ταύρος είναι ένας πολύ σταθερός και συχνά αμετακίνητος βράχος που από τη στιγμή που θα κάνει οικογένεια θα προσπαθεί να προβλέπει και να παρέχει όλα όσα χρειάζονται. Η αγάπη αυτού του μπαμπά για την ασφάλεια, την καλοπέραση και την άνεση σε κάθε στιγμή της ζωής του θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για να καλομαθαίνει και να νταντεύει τα μικρά του με κάθε λογής “παροχές”! Μασαζάκι, χαϊδολογήματα, λαχταριστά απογευματινά σνακ και φανταστικές τούρτες γενεθλίων αλλά και ένα αξιοπρεπέστατο χαρτζιλίκι είναι ενδεικτικά κάποια από τα πλεονεκτήματα του Ταύρου μπαμπά! Το μόνο που χρειάζεται σε αντάλλαγμα, είναι η ηρεμία στο σπίτι, η υπακοή στη Μαμά και τον ίδιο και η αναγνώριση των προσπαθειών του. Ο μπαμπάς Ταύρος δεν χάνει εύκολα την υπομονή του, αλλά όταν τη χάσει.. τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ! Η εφηβεία είναι η δυσκολότερη περίοδος για τον μπαμπά Ταύρο που, μέχρι εκείνη την ηλικία των μικρών του θα έχει φροντίσει να τους μάθει πέντε πράγματα για την επιμονή, το πείσμα και την ξεροκεφαλιά! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτόν τον μπαμπά να αφουγκραστεί τις ανάγκες των μικρών του και τη διαφορετικότητά  τους, ώστε να δημιουργήσει το περιθώριο για κάποια πράγματα να γίνουν με τρόπο διαφορετικό από τον δικό του! Kαι που ξέρει, μπορεί αυτό να του αρέσει περισσότερο!

 

 

Ο Μπαμπάς Δίδυμος

Gemini_dadΟ Μπαμπάς Δίδυμος είναι δύο τρελοί μπαμπάδες σε έναν. Η υπερκινητική του διάθεση και η πολύχρωμη και φωτεινή του προσωπικότητα βρίσκουν νέα ώθηση μέσα από τα μικρά του! Εντάξει(,) σίγουρα βαριέται να αλλάζει τις πάνες όταν ακόμα δεν μιλάνε αλλά έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να επιμορφώσει την Μαμά για το κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους αλλά και για κάθε παιδαγωγική μέθοδο που κυκλοφορεί! Οι πρώτες λέξεις των μικρών του είναι για εκείνον το μικρό του προσωπικό θαύμα και η ζωή αποκτά άλλο νόημα. Παραμύθια, παιχνίδια, αστεία, φάρσες, τραγούδια, ποιήματα και πολλές  πολλές συζητήσεις. Ο μπαμπάς Δίδυμος μέσα από την οικογένεια βρίσκει την ευκαιρία να επιστρέψει στην παιδική ηλικία που δεν πρόλαβε να χαρεί και το πιο πιθανό είναι πως το μεγάλωμα των παιδιών του θα τον ικανοποιήσει περισσότερο και από εκείνα! Η ικανοποίησή του είναι να βλέπει το πνεύμα τους να αναπτύσσεται και να κινείται όσο γρήγορα και παιχνιδιάρικα μπορεί και το δικό του. Θα καταφέρει να εμφυσήσει στα μικρά του την ικανότητα να αντλούν γνώση από παντού και να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Όμως εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί κάθε παιδί χρειάζεται την συναισθηματική και αγαπησιάρικη πλευρά του μπαμπά του όσο και την παιχνιδιάρικη. Καμιά φορά όμως αυτός ο μπαμπάς θα είναι ένας απρόβλεπτος και σαρωτικός σίφουνας όταν τα μικρά θα χρειάζονται το πρόγραμμα και την πειθαρχία για να νιώσουν ασφάλεια! Ας ελπίζουμε σε μια πιο σταθερή Μαμά;

 

Ο Μπαμπάς Καρκίνος

Cancer_dadΟ Μπαμπάς Καρκίνος είναι ο πιο τρυφερός μπαμπάς που μπορείτε να πετύχετε. Κάθε στιγμή των μικρών του είναι μοναδική και την ζει με μεγάλη αφοσίωση και προπάντων αδιαμαρτύρητα. Ίσως μόνο στην περίπτωση ενός Μπαμπά Καρκίνου μπορούμε να πούμε πως υπάρχει το ανάλογο του μητρικού φίλτρου! Το “πατρικό” του φίλτρο λοιπόν μπορεί να τον μετατρέψει σε σκληροπυρηνικό ντετέκτιβ, σε διαβασμένο γιατρό, σε παιδοψυχολόγο, σωματοφύλακα, top chef, butler εκατομμυρίων αλλά και μουτζαχεντίν δικηγόρο του πιο άτακτου μικρού! Αυτός ο μπαμπάς θα ήθελε να μπορεί να τα κάνει όλα για τα μικρά του, και το πιο πιθανό είναι πως μπορεί. Θα δυσκολευτεί πολύ να εμπιστευτεί οποιονδήποτε συναναστρέφεται τα μικρά του, θα αμφισβητήσει τον παιδίατρο, θα στραβοκοιτάξει τη δασκάλα και θα έχει πάντα τις αντιρρήσεις του σε σχέση με τις πρακτικές της Μαμάς! Θα του πάρει λίγο χρόνο αλλά θα τα καταφέρει να πειστεί πως τα μικρά του είναι όσο δυνατά είναι και ο ίδιος αρκεί να το συνειδητοποιήσει. Ναι, ο μπαμπάς αυτός μπορεί να γίνει πολύ φορτικός, αλλά είναι γλυκός και εθιστικός όπως το φαγητό της Γιαγιάς -με την οποία είναι πολύ πιθανό να έχει τις καλύτερες σχέσεις και να την εμπιστεύεται τυφλά όσο αφορά στα μικρά του. Το αδύνατο σημείο του μπαμπά Καρκίνου είναι η αδυναμία του να κρατήσει την δική του ζωή -και προπάντων την κοινή του ζωή με τη Μαμά, έξω από αυτή που φτιάχνει μέσα από τη σχέση του με τα μικρά του. Αλλά το έχουν αυτό οι Καρκίνοι, βυθίζονται στην αφοσίωση!

 

Ο μπαμπάς Λέων 

Leo_dadΟ μπαμπάς Λέων είναι μια άλλη ιστορία. Ακροβατεί ανάμεσα στον Υπερήρωα και τον Βασιλιά του Κόσμου με μεγάλη ευκολία. Κάθε Λέων αποθεώνει κάθε δημιούργημά του! Η πατρότητα για τον μπαμπά Λέων είναι η μόνη περίσταση για την οποία θα εγκαταλείψει οικειοθελώς και με μεγάλη χαρά τη θέση κάτω από τον προβολέα. Θα βρει τις πιο μεγαλειώδης λέξεις και εκφράσεις χαράς και ικανοποίησης για να δείξει στη Μαμά αλλά και τον κόσμο όλο την ευτυχία του και την πίστη του πως έχει τα ομορφότερα, εξυπνότερα, ικανότερα, τελειότερα μικρά σε όλο τον γαλαξία. Η ωριμότητα του μπαμπά αυτού θα φανεί στις μεγαλύτερες ηλικίες των παιδιών του όπου θα χρειαστεί να αποδεχτεί τις ατέλειες, τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές τους.  Αν είναι αρκετά συνειδητός ώστε να δεχτεί και να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητά τους, τα μικρά του μπαμπά Λέοντα θα μεγαλώσουν με ένα μεγάλο ατού: μία ένεση αυτοπεποίθησης και ενισχυμένη αίσθηση αυταξίας. Ο μπαμπάς Λέων μπορεί βέβαια να κακομάθει τα παιδιά του όπως κανένας άλλος γονιός. Θα τους κάνει τα πιο εξωφρενικά χατίρια και συχνά θα βγάζει τη Μαμά έξω από τα ρούχα της -που να συναγωνιστείς τώρα τις υπερπαραγωγές ενός λιονταριού!; Το αδύνατο σημείο του μπαμπά Λέοντα είναι η έλλειψη σεβασμού και ειδικά προς εκείνον και τη Μαμά – αυτό μπορεί να τον θυμώσει εξαιρετικά και να γίνει πολύ σκληρός. Βέβαια ο θυμός δεν κρατάει ποτέ πολύ με ένα λιοντάρι!

 

Ο μπαμπάς Παρθένος

virgo_dadΟ μπαμπάς Παρθένος είναι ένας πολύ αφοσιωμένος και ιδιαίτερα σχολαστικός μπαμπάς όσο αφορά στη φροντίδα και στο μεγάλωμα των μικρών του. Συνήθως δουλεύει πολύ και αυτό ίσως δεν του αφήνει και πολύ ελεύθερο χρόνο, όμως όταν δεν δουλεύει, έχει ιδιαίτερη ανάγκη να περιποιείται και να επιβλέπει κάθε λεπτομέρεια που αφορά την εμφάνιση και την περιποίηση του μικρού του. Αυτός ο μπαμπάς, θα έχει πάντα κάποια παρατήρηση να κάνει στη Μαμά που πλέον θα έχει πάθει ανοσία στο λίγο λερωμένο ρουχαλάκι, και το ατημέλητο μαλλάκι του μικρού τους. Η πρακτικότητά του θα είναι της τάξης του φέρνω μαζί μου όλα τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορεί να χρειαστούμε στη βόλτα στη παιδική χαρά. Η εμμονή του στη λεπτομέρεια μπορεί να αφορά την τακτοποίηση των ρούχων της παιδικής ντουλάπας ανά χρώμα! Ο μπαμπάς αυτός είναι επιμελής, θα θέλει να θυμάται τα πάντα από το μεγάλωμα των μικρών του, θα σημειώνει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και θα τραβάει βίντεο και φωτογραφίες από κάθε σημαντική στιγμή -και θα τις ταξινομεί ανά σπουδαιότητα αλλά και ημερομηνία! Αυτός ο μπαμπάς είναι πολύ τρυφερός και το άγγιγμά του και η συμβουλή του είναι ιδιαίτερα θεραπευτικά. Το ανήσυχο πνεύμα του και η χαρακτηριστική του φιλομάθεια ίσως να τον ωθήσουν να μελετήσει μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής για να προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα στα μικρά του όταν χρειαστεί. Αν αυτός ο μπαμπάς καταφέρει να χαλιναγωγήσει την κριτική του διάθεση απέναντι στα κατορθώματα και την έκφραση των μικρών του θα είναι ένας τρυφερός και πολύ υποστηρικτικός μπαμπάς!

 

Ο Μπαμπάς Ζυγός 

Libra_dadO Μπαμπάς Ζυγός είναι από τους πιο αξιολάτρευτους μπαμπάδες του ζωδιακού γιατί καταφέρνουν μέσα στην εκδήλωση της τρυφερότητάς τους για το μικρό τους θαύμα, να μην ξεχνούν την… Μαμά του θαύματος! Για τον Μπαμπά Ζυγό το να μεγαλώνεις παιδιά είναι η πιο όμορφη συντροφική εμπειρία. Το θετικότερο χαρακτηριστικό αυτού του μπαμπά είναι πως έχει τα αφτιά του ανοιχτά και τα μάτια του δεκατέσσερα όταν πρόκειται για τη ζωή και την ανατροφή των μικρών του. Θα ακούσει τα πιο παράλογα παιδικά επιχειρήματα και θα προσπαθήσει να καταλάβει κάθε πρόβλημα και κόντρα που θα δημιουργηθεί και θα την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία. Και αυτό είναι ακριβώς που ζητάει από την οικογένειά του: ψυχραιμία, ηρεμία και όχι άσχημες κουβέντες. Θα ήθελε τα μικρά του να μπορούν να ελέγχουν τους τρόπους τους ανά πάσα στιγμή και πολύ περισσότερο όταν συναναστρέφονται κοινωνικά. Ο μπαμπάς Ζυγός εκτιμά την ομορφιά και την αρμονία και θα αφιερώσει πολύ χρόνο για να διδάξει μέσα από το παράδειγμά του και να λειάνει την αφοπλιστική ειλικρίνεια των μικρών του. Σπάνια θα λείπει από τις σχολικές δραστηριότητες των μικρών του καθώς ίσως να θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει το κοινωνικό κύκλο του μικρού του -και το πιθανότερο είναι πως θα πιάσει εύκολα φιλίες με τις μαμάδες των συμμαθητών του. Αν κάτι χρειάζεται να προσέχει αυτός ο μπαμπάς, είναι η διάθεσή του να μη παίρνει κάθετη θέση και να μη θέτει όρια απέναντι στις συμπεριφορές εκείνες που δεν εγκρίνει. Τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους καλύτερα μέσα από τα όρια που θέτει η οικογένεια.

 

Ο Μπαμπάς Σκορπιός

Scorpio_dadΑυτός ο μπαμπάς μπερδεύει πολύ κόσμο! Δεν πτοείται εύκολα με την αϋπνία, τα κλάματα και την αλλαγή της πάνας. Από τη στιγμή που θα κάνει παιδιά η ανάγκη του για έλεγχο αυξάνεται κατακόρυφα. Ο μπαμπάς Σκορπιός, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να δημιουργήσει έναν ασφαλή κόσμο γύρω από τα μικρά του, αλλά ταυτόχρονα νιώθει πολύ ευάλωτος απέναντι στην αδυναμία του να ελέγξει τους κινδύνους της ζωής. Ο μπαμπάς Σκορπιός θα υπερασπιστεί το μικρό του με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Η αγάπη του μπαμπά Σκορπιού για τα παιδιά του είναι σαρωτική και ίσως θα χρειαστεί πολλές φορές να μετριάσει τη προστατευτική του ματιά προκειμένου να τους επιτρέψει την εξερεύνηση του κόσμου. Και πάνω εκεί που φαίνεται να γνωρίζει απόλυτα τις ανάγκες ενός μικρού και πως να του προσφέρει ασφάλεια, μπορεί να χάσει ξαφνικά την ψυχραιμία του και να γίνει ιδιαίτερα σκληρός και τρομακτικός. Χρειάζεται να ελαφρύνει λίγο το στιλ του, να θυμηθεί πόσο αποφασισμένος ήταν εκείνος να ζήσει και να κερδίσει τη ζωή και πόσο πολύ οι τρέλες και τα ρίσκα της παιδικής του ηλικίας ήταν αναγκαία για να αναπτύξει τον θαρραλέο και δυναμικό χαρακτήρα του. Ο μπαμπάς Σκορπιός, χρειάζεται να εμπιστευτεί τα μικρά του περισσότερο από όσο δεν εμπιστεύεται τον κακό κόσμο γύρω τους. Πρώτα για να μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχα ο ίδιος και έπειτα για να μη τρελάνει την οικογένειά του.

 

 

Ο Μπαμπάς Τοξότης

sagittarius_dadΟ Μπαμπάς Τοξότης είναι ο μπαμπάς που δεν θα αφήσει ούτε μια μέρα να πάει αγέλαστη. Η έμφυτη αισιοδοξία του ταιριάζει απόλυτα με την παιδική φύση και έτσι η αίσθηση της ανεμελιάς στη σχέση του με τα παιδιά θα είναι πάντα παρούσα. Ο Μπαμπάς Τοξότης με το αγόρι του είναι o Batman και ο Robin στο bat-mobile και με το κορίτσι του είναι o Peter Pan με την Tinkerbell. O Μπαμπάς Τοξότης δεν κάνει κέφι τον ρόλο του μεγαλύτερου, του αρέσει περισσότερο ο ρόλος του φίλου ή και του συνέταιρου στην αταξία και την περιπέτεια. Θα διδάξει στα μικρά του τον τρόπο να εξερευνούν τη ζωή, να τη γεύονται και να σέβονται τον εαυτό τους και την ελευθερία τους και θα αφήσει πολλά από τα λιγότερο ενδιαφέροντα πράγματα να τα κάνει η Μαμά -καθώς η λάντζα δεν αρέσει πολύ στον Μπαμπά Τοξότη! Αυτός ο μπαμπάς θα δώσει μεγάλη αξία στην μόρφωση, όχι μόνο αυτή που κερδίζεται στο σχολείο αλλά και αυτή που μπορεί ο καθένας να ερευνήσει μόνος του. Μπορεί να προσφέρει στα μικρά του ένα σωρό ερεθίσματα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, να εξάψει τη φαντασία και την περιέργειά τους και να φυτέψει πολλά χρήσιμα σποράκια. Αυτό που χρειάζεται να προσέξει αυτός ο Μπαμπάς, είναι πρώτον, να μην τρελαίνει την Μαμά, και έπειτα να γίνει λίγο περισσότερο συνειδητός όσο αφορά στην ισορροπία ανάμεσα στους ρόλους τους -δεν  μπορεί να είναι πάντα αυτός ο καλός και να βγάζει η Μαμά το φίδι από τη τρύπα!

 

Ο Μπαμπάς Αιγόκερως

capricorn_dadΟ Μπαμπάς Αιγόκερως ενώ πιστεύει πως έχει προετοιμαστεί απόλυτα για την εμπειρία της πατρότητας, συνειδητοποιεί πως δεν είναι καθόλου προετοιμασμένος για το μικρό του θαύμα. Και μόλις αυτό του γίνει σαφές, θα προχωρήσει με πολύ αργά, μεθοδικά και μελετημένα βήματα. Ο Μπαμπάς Αιγόκερως, αν έχει την ευκαιρία και την δυνατότητα να εστιάσει στα μικρά του, μπορεί να γίνει εξαιρετικός μπαμπάς, αν και λίγο αυστηρός! Συχνά, η δουλειά του ίσως να τον κρατάει μακριά και οι ώρες με τα μικρά του να είναι λίγες. Αυτό που είναι όμως απόλυτα σίγουρο είναι πως αυτός ο μπαμπάς, αν θέλει, μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς να του λείψει τίποτα. Όμως, ο Μπαμπάς Αιγόκερως θα θελήσει να σχεδιάσει και να οριοθετήσει πολλά πράγματα τα οποία είναι αδύνατο να κάνεις με ένα παιδί. Μέσα από την εμπειρία της πατρότητας ίσως να καταφέρει να εγκαταλείψει για λίγο την διάθεσή του να οργανώσει και να προβλέψει για τα πάντα. Θα θελήσει να ωθήσει τα μικρά του σε συντηρητικές διεξόδους όσο αφορά το σχολείο και τις δραστηριότητές τους και μάλλον θα του είναι κάπως δύσκολο να αποδεχτεί τις παιδικές τρέλες ή τις μόδες της εποχής. Οι αρχές, οι κανόνες και η πειθαρχεία είναι από τα πρώτα πράγματα που θα θελήσει να εμφυσήσει στα μικρά του, θα τα στηρίξει σε όλες τους τις προσπάθειες με μεγάλη πυγμή. Το μόνο που ζητάει είναι ο σεβασμός τους και η σοβαρότητα απέναντι στις υποχρεώσεις τους.

 

Ο Μπαμπάς Υδροχόος

Aquarius_dadΟ μπαμπάς Υδροχόος είναι εκκεντρικός, είτε το δείχνει με την πρώτη ματιά είτε όχι. Η εποχή της πάνας και του μπιμπερό δεν είναι το φόρτε του. Βαριέται, αν και είναι πολύ καλός και υπομονετικός για το εκκολαπτόμενο θαύμα. Είναι πολύ πιθανό ο μπαμπάς αυτός να ανακαλύψει έναν καινούργιο κόσμο μέσα από το μυαλό και τη ματιά των παιδιών του και να θελήσει να μείνει όσο περισσότερο μπορεί μέσα σε αυτόν. Πιστεύει πολύ στη νέα γενιά και ονειρεύεται πως θα μεγαλώσει τα μυαλά του αύριο, μικρούς επαναστάτες, θαυμαστούς εφευρέτες κοκ. Θα θελήσει να γίνει φίλος με τα μικρά του και να τους μάθει όλα όσα συναρπάζουν τον ίδιο. Επίσης, αν και σε αρκετά σημεία θα φαίνεται παραδοσιακός και σοβαρός, αυτός ο μπαμπάς δεν είναι και πολύ φαν της παραδοσιακής εκπαίδευσης. Θα αμφισβητήσει πολλές φορές την κάθε “εξουσία” μαζί με τα παιδιά του και κοντά στην εφηβεία τους ενδέχεται να ναι και σύμμαχός τους στην κάθε τρέλα και επανάσταση. Ο μπαμπάς αυτός πολύ πιθανόν να έχει πολλούς και πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους φίλους και θα θελήσει να καλλιεργήσει στα μικρά του την ευαισθησία και την αποδοχή στη διαφορετικότητα και σίγουρα θα προσπαθήσει να φτιάξει και ο ίδιος μια κάπως εναλλακτική οικογένεια! Μέχρι και η γιαγιά και ο παππούς από τη μεριά του ίσως να είναι κάπως alternative! Άλλωστε κι αυτοί: Υδροχόο μεγαλώσανε!

 

Ο Μπαμπάς Ιχθύς 

Screen Shot 2014-06-15 at 1.45.14 μ.μ.Αυτός ο μπαμπάς είναι τόσο ικανός στο να συναισθάνεται τα μικρά του ειδικά όταν είναι μωρά που νιώθει σχεδόν άβολα με τα κλάματά τους και τις ανασφάλειές τους. Ο μπαμπάς αυτός έχει κάτι από Μαμά και παραμύθι μαζί. Οι ιστορίες του και η διάθεσή του να μπει στον κόσμο των μικρών του είναι τόσο μαγικές που σίγουρα κερδίζει το βραβείο του μπαμπά με τη μεγαλύτερη φαντασία. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως ενδέχεται να μη τα πηγαίνει πολύ καλά με τα πρακτικά ζητήματα της οργάνωσης και της καθημερινής φροντίδας και ρουτίνας του μικρού, αλλά αν το πρόγραμμα ενός μωρού ήταν στη διακριτική του ευχέρεια, σίγουρα δεν θα κατάφερνε να πάει ποτέ στην ώρα του στο γραφείο. Η μουσική, τα παραμύθια, τα θεατρικά αστεία του και οι κόσμοι που μπορεί να φτιάξει για να διασκεδάσει το μικρό του είναι το ίδιο απολαυστικοί και για τη Μαμά. Ο μπαμπάς Ιχθύς, αν έχει το κίνητρο και την ευκαιρία, μπορεί να συναγωνιστεί τον Roberto Benini στο “la vita e bella”, αρκεί κάποιος να πιστεύει σε αυτόν. Αυτός ο μπαμπάς μπορεί να κλάψει και να συγκινηθεί εύκολα αλλά τη στιγμή που θα χρειαστεί, σαν να βρίσκεται μέσα σε ένα ρόλο, θα αντλήσει όλη την δύναμή του για να σταθεί στο ύψος κάθε περίστασης και να πάρει σωστές αποφάσεις για τα μικρά του και ακόμα να γίνει και αυστηρός. Προτιμά να μην μπαίνει συχνά σε αυτό το ρόλο, όπως και να μην ασχολείται με τα χρήματα και τα προγράμματα! Σε αυτόν τον μπαμπά δεν αρέσουν τα όρια. Γι’ αυτό ίσως έχει τόσο ανάγκη την συνδρομή της Μαμάς σε αυτό τον τομέα!

πηγη:actavestababy

Close