Eύκολο, νόστιμο Φραουλένιο cheesecake…με τσουρέκι

 

Για την βάση:

12 φέτες τσουρέκι,
1 φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού

Για την κρέμα
1 κουτάκι Morfat  (καλά παγωμένη)
τυρί Philadelfia (500 γραμ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (180 γραμ).
1/2 φακελάκι ζελέ φράουλας διαλυμένο σε
μισό ποτήρι ζεστό νερό,
3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα,

Για την επικάλυψη:
600 γραμ.  μαρμελάδα φράουλα,

Κοβω τις φέτες από το τσουρέκι και καλύπτω όλο το πάτο του πυρέξ, χωρίς να αφήσω κενά. Τις σιρόπιασα με ένα-δυο κουταλάκια του γλυκού από το σιρόπι

Σε ενα μπολ, χτύπαω  την Μόρφατ με τις βανίλιες
Στη συνέχεια πρόσθεσα το τυρι  και τελευταίο το γιαούρτι.
Σταδιακά ενσωμάτωσα στο μείγμα και το ζελέ της φράουλας και την μαρμελάδα.

Έστρωσα την κρέμα πάνω στην βάση τσουρεκιού και έβαλα το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσει. Κατόπιν μοίρασα σε όλη του την επιφάνεια την μαρμελάδα φράουλας και την έστρωσα καλά. Και πάλι στο ψυγείο για τρεις ώρες

photo via pinterest


Close