Φανταστικές συνταγές γλυκών με κεράσια!

Τα κεράσια εκτός από εκπληκτικό κόκκινο λαχταριστικό χρώμα έχουν και απίστευτη γεύση. Είναι ένα καλοκαιρικό φρούτο που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Συνδυάζονται υπέροχα με τη κρέμα, τη σοκολάτα ή ακόμη και σκέτα σε ένα γλυκό. Το απίστευτο χρώμα και η γεύση τους δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Δείτε υπέροχες συνταγές με κεράσια και εκπλήξτε τους πάντες με τις ικανότητες σας!

1.) Κλαφουτί βανίλιας με κεράσια

          Συνταγή από: glykesistories.gr

Υλικά:

200 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος)
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αυγά (περίπου 3)
30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1 κλωναράκι φυσική βανίλια

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής).
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Σκίζουμε με ένα μαχαιράκι το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού το γδέρνουμε για να πάρουμε τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Σερβίρεται καλύτερα χλιαρό.

Δείτε ακόμη: Πως να φτιαξετε σπιτικα Κεράσια μαρασκίνο 

2.) Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και ζελέ με φρέσκα κεράσια

Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr

3.) Τάρτα με κεράσια

Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

Για τη βάση:

1 φύλλο ζύμης για τάρτες (Pillsburry)
2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας

Για τη γέμιση:

125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή, κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού αλεσμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Για τη τάρτα βάσης: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάσταση βάσης 24 εκ. και βάθους 3 εκ. Αφήνετε τη ζύμη τάρτας για 20-25 λ εκτός ψυγείου. Μόλις μαλακώσει τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. (Αν απαιτείτε ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να χωράει καλά στη ταρτιέρα σας).
  • Κόβετε περιμετρικά τη ζύμη που προεξέχει από τα τοιχώματα, τρυπάτε τη βάση της, σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφαιρείτε από το φούρνο και μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς.
  • Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα, στο multi, σε σκόνη και την αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν, προσθέτετε και την αμυγδαλόσκονη σε σκόνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και τοποθετείτε τα κεράσια από πάνω, φροντίζοντας να να πιέζετε ώστε να βυθίζονται ελαφρώς στο μείγμα κρέμας. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι να ροδίσει και πήξει καλά. Την αφαιρείτε από το φούρνο την αφήνετε να κρυώσει, τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

4.) Ρολό μαρέγκας με κεράσια

Συνταγή από: mirsini.gr

Υλικά: (για 8 άτομα)

Για τη γέμιση

4 κρόκους αυγών
4 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3 φλιτζάνια κεράσια

Για τη μαρέγκα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σουπ. φιλέ αμυγδάλου
1 πρέζα αλάτι
4 ασπράδια αυγών
Για το σερβίρισμα
3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
2 κουτ.γλυκ. γλυκό του κουταλιού κεράσι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί 32×23 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει. Αδειάζετε τη μαρέγκα με σπάτουλα σιλικόνης στο ταψί και την απλώνετε τη σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα, έτσι ώστε να έχει πάχος 3-4 εκ. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ. Ψήνετε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 15 -20 λεπτά, εωσότου πάρει χρυσάφι χρώμα.

2. Πασπαλίζετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί με ζάχαρη άχνη, μεταφέρετε προσεκτικά τη νωπή μαρέγκα και την αφήνετε τη για 30 λεπτά να κρυώσει τελείως.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να βράσει αναφέρει. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα των αυγών και χτυπάτε καλά με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, και το βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε να κρυώσει.

4. Χτυπάτε την κρέμα με ένα αυγοδάρτη να αφρατέψε. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας. Πλένετε, καθαρίζετε, στραγγίζετε και κόβετε τα κεράσια στη μέση και τα αραδιάζετε σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας.

5. Πιάνετε με τα χέρια τη μια άκρη από το αντικολλητικό χαρτί με τη μαρέγκα και ρολάρετε απαλά. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ρολό στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο. Το αφήνετε το για 15 λεπτά να ξεπαγώσει, ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε το ρολό σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε στο τέλος με ζάχαρη άχνη, στολίζετε με το γλυκό κουταλιού και σερβίρετε.

Χρήσιμο:

Προσοχή στο ψήσιμο της μαρέγκας, διότι αν ψηθεί παραπάνω θα σκληρύνει και δεν θα τυλίγετε εύκολα γιατι θα σπαει.

Δείτε ακόμη: Μπισκοτάκια μαρμελάδας με τρια υλικα

5.) Κέικ με κεράσια και τυρί

Συνταγή στο: daddy-cool.gr

6.) Μπισκότα με καραμελωμένα κεράσια

        Συνταγή από: toftiaxa.gr

Υλικά:

Για τα μπισκότα:

140γρ. βούτυρο μαλάκο
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
50γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο και τη γέμιση:

Μαρμελάδα βατόμουρο χωρίς σπόρους
Καραμελωμένα κεράσια
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
200γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Μπισκότα:

  • Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με το μίξερ μέχρι να αρφανέψει και να γίνει κρεμώδες.
  • Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι και δουλέψτε μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάλτε το από το ψυγείο και τοποθετήστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, περίπου 3mm πάχος.
  • Κόψτε μικρούς κύκλους από τη ζύμη με ένα κόφτη μπισκότων και βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν μέσα στο ταψί.

Γλασάρισμα:

  • Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά μέχρι το γλάσο να γίνει παχύ, αλλά να εξακολουθεί να ρέει. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή χυμό λεμονιού, μέχρι να έχει τη σωστή υφή.
  • Ενώστε τα μπισκότα ανά δύο με ½ κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα βατόμουρο και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα ή αντικολλητικό χαρτί.
  • Περιχύστε τα μπισκότα με το γλάσο και βάλτε στην κορυφή ένα μισό καραμελωμένο κεράσι.

7.) Κερασόπιτα

Συνταγή από: metrogreece.gr

Υλικά:

4 αυγά χωρισμένα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
500 γραμμ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
1 λεμόνι (ξύσμα)
λίγο βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για 6΄-7΄ ώσπου να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 5΄ αφού πρώτα το βουτυρώσουμε.
  • Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια.
  • Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Ρίχνουμε στο ζεστό πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μείγμα αυγών.
  • Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180ο Cσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄-35΄ ώσπου να φουσκώσει και σταθεροποιηθεί.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη.

8.) Σαρλότ με μους γιαουρτιού και κεράσια

           Συνταγή από: santie-athina.blogspot

Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι
100γρ. κρέμα γάλακτος
1κ.γ. σκόνη ζελατίνης
Φρέσκα κεράσια, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια
12 σαβαγιάρ

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τη ζελατίνη με 1 κουταλιά κρύο νερό και αφού φουσκώσει λιγάκι, τη λιώνετε σε 2 κουταλιές νερό που έχει βράσει.

Τότε χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πολύ σφιχτή σαντιγί. Μια μέτρια κατάσταση! Την ανακατεύετε με το γιαούρτι με μια πλαστική σπάτουλα να ενσωματωθεί και ρίχνετε και την λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα σιγά σιγά. Τέλος ρίχνετε και τα κεράσια, τα οποία αν θέλετε τα κόβετε σε πιο μικρά κομμάτια.

Σε μικρά τσέρκια βάζετε τα σαβαγιάρ που τα έχετε κόψει στη μέση, περιμετρικά και ρίχνετε στο κενό την κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχετε μικρά τσέρκια, μπορείτε να ντύσετε με μεμβράνη μπολάκια (πχ. αυτά για σουφλέ), να βάλετε πάλι περιμετρικά τα σαβαγιάρ, την κρέμα και όταν βγάλετε πια από το ψυγείο, απλά θα το αναποδογυρίσετε σε πιάτο και θα αφαιρέσετε τη μεμβράνη. Τα διακοσμείτε με κεράσια.

9.) Μάφινς με κεράσια

Συνταγή από: evrytanika.com

Υλικά:

4 αυγά
­250 γρ. ζάχαρη
­250 γρ. αλεύρι
­1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
­250 γρ. βούτυρο λιωμένο
­100 γρ. αμύγδαλο σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)
­Κεράσια χωρίς κουκούτσι

Για το κραμπλ:

80 γρ. αλεύρι
­100 γρ. ζάχαρη μαύρη
­80 γρ. βούτυρο
­100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)
­1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά­σιγά μέσα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά (όχι στο μίξερ).
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα, τα οποία είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε μέσα σε φόρμες για μάφινς.
  • Βάζουμε από 3 ­ 4 κεράσια στην επιφάνεια κάθε μάφιν και πάνω από αυτά πασπαλίζουμε λίγο κραμπλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά (ή περισσότερο, ανάλογα τον φούρνο).
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
    Κράμπλ: Ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα συμπαγές μείγμα. Το διατηρούμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και το τρίβουμε έπειτα με τον τρίφτη.

Δείτε ακόμη: Κέικ με κεράσια και τυρί κρέμα!

10.) Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα

Συνταγή από: sokolatomania.gr

Υλικά:

Για την κρούστα

2 φλιτζάνια θρυμματισμένα Γεμιστά μπισκότα Αλλατίνη με γέμιση κρέμα

55 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το παγωτό

225 γρ. κρέμα τυριού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 του φλιτζανιού γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από κεράσια μαρασκίνο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό χυμό κεράσι)
225 γρ. σαντιγί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κεράσια μαρασκίνο
3/4 του φλιτζανιού σοκολατάκια με γέμιση κεράσι

Για την επικάλυψη

Σαντιγί
Σιρόπι σοκολάτας
Σοκολατάκια με γέμιση κεράσι

Εκτέλεση

  • Για την κρούστα : Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί και απλώστε το σε όλη του την επιφάνεια.
  • Για το παγωτό: Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, το γάλα και το χυμό από τα κεράσια. Στη συνέχεια, προσθέστε τη σαντιγί, τα κεράσια και τα σοκολατάκια και ανακατέψτε τα καλά στο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, απλώστε το πάνω από την κρούστα και μεταφέρετε το στη κατάψυξη για αρκετές ώρες (τουλάχιστον 8 ώρες).
  • Όταν πλέον το γλυκό έχει παγώσει διακοσμήστε την επιφάνεια του με τη σαντιγί, τα σοκολατάκια και το σιρόπι σοκολάτας.

 

Γιώτα Ρουμπή
Γιώτα Ρουμπή

Ονομάζομαι Παναγιώτα Ρουμπή είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και αγαπώ να γράφω στον ελεύθερο μου χρόνο γι αυτό το site! μου αρέσει να ενημερώνομαι για κάθε τι καινούργιο και να το μοιράζομαι μαζί σας!