Καβουρομακαρονάδα

Τι ειναι ο καβουρας λενε και τι ειναι και το ζουμι του!!
Και ομως, ειναι μια απο τις πιο νοστιμες μακαροναδες που εχω φαει!

Υλικα

15 καβούρια,
1πακετα μακαρόνια ολικης
ντοματάκια ψιλοκομμένα σε ανάλογη ποσότητα
3 κόκκινες πιπεριες ψιλοκομμενες
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμενη
1|2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εδω τωρα βαζουμε τη φαντασια μας για μαγειρικη για μια ασυνηθιστη ,αλλα νοστιμοτατη μακαροναδα θαλασσινων ,εντυπωσιακη και γεματη χρωμα!
Αφού πλενουμε τα καβούρια τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου για 10 λεπτα απο τη στιγμη που θα αρχισουν να βραζουν!
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σβήνουμε με κρασί.!
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι !.
Μόλις πήξει η σάλτσα βάζουμε το μαιντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφού βράσουν τα καβούρια σουρώνουμε το νερό για να βγάλουμε τυχόν κομματάκια από καβούρια και βράζουμε στο ίδιο νερό τα μακαρόνια για να πάρουν άρωμα και γεύση.
Όταν βράσουν και τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τους βάζουμε τη σάλτσα.
Σερβίρουμε στο ίδιο πιάτο, δίπλα απ το καβούρι.

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!