Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

ΚΟΤΟΠΙΤΑ μέ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ … 🙂 !
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΑΨΙ:
1 κοτόπουλο μέτριο ή 2 στήθη κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 μαραθόριζα (μέ τή φούντα της ψιλοκομμένη)
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
8 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένο
250 ml λάδι
30 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
6 αυγά
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
50 γρ. γιαούρτι σακούλας
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
1 καρότο
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι .. (τό χυμό) ..
3 φύλλα δάφνης
5 μέ 6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Καθαρίζετε τό κοτόπουλο, τό πλένετε πολύ καλά καί τό βάζετε σέ μία κατσαρόλα μέ τόσο νερό όσο νά τό σκεπάζει. Προσθέτετε όλα τά υλικά γιά τό βράσιμο καί τό βράζετε μέχρι νά αρχίσουν τά κόκκαλα νά ξεκολλάνε από τή σάρκα του.
2) Τό βγάζετε από τό νερό καί όταν κρυώσει λίγο, τό ξεκοκαλίζετε, αφαιρείτε τήν πέτσα του καί τό κόβετε σέ καρεδάκια.
3) Βάζετε τά 2/3 τού λαδιού σέ μία κατσαρόλα νά κάψει καί σοτάρετε τά κρεμμύδια, τά πράσα καί τό μάραθο. Βάζετε καί τό κοτόπουλο, ανακατεύετε ελαφρά καί αφήνετε νά σοταριστούν γιά λίγο.
4) Απομακρύνετε τήν κατσαρόλα από τή φωτιά καί όταν κρυώσει λιγάκι τό μείγμα, προσθέτετε τά τριμμένα τυριά, τό δυόσμο, τό μαιντανό καί τά αυγά χτυπημένα μέ τό γιαούρτι καί τό σιμιγδάλι.
Τά ανακατεύετε όλα μαζί καί προσθέτετε πιπέρι, μοσχοκάρυδο καί άν είναι απαραίτητο λίγο επιπλέον αλάτι.
5) Λαδώνετε ένα ταψί καί στρώνετε τά 2 φύλλα κάτω, αλείφοντάς τα μέ πινέλο ένα ένα μέ λάδι καί αφήνοντας νά εξέχουν από τό ταψί.
6) Τοποθετείτε τή γέμιση, τήν ισιώνετε μέ ένα κουτάλι, διπλώνετε τίς άκρες τών φύλλων πού εξέχουν πρός τά μέσα, απλώνετε από πάνω τά άλλα δύο φύλλα κατά τόν ίδιο τρόπο. Διπλώνετε τίς άκρες τών φύλλων πού εξέχουν πρός τά μέσα καί χαράζετε τήν πίτα σέ ανάλογα κομμάτια.
7) Ψήνετε τήν πίτα στό φούρνο στούς 180οC γιά 50 λεπτά περίπου μέχρι νά ροδίσει καλά.
8) Τή βγάζετε από τό φούρνο νά κρυώσει λίγο καί μετά τήν κόβετε σέ κομμάτια καί τή σερβίρετε ζεστή τή συνοδεύετε μέ μία πράσινη σαλάτα.
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:
500 γρ. αλεύρι
150 γρ. ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει
1/2 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
Λίγο ξύδι – 1 πρέζα ζάχαρη

Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Απο τη σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips

Close