Σοκολατόπιτα από σοκολατένια αυγά

Με λίγη φαντασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φαγητά που μας περίσσεψαν, μετατρέποντάς τα σε ένα καινούριο, πεντανόστιμο πιάτο!
Αν σας περίσσεψαν σοκολατένια αυγά, λιώστε τη σοκολάτα
και φτιάξτε μια υπέροχη σοκολατοπιτα

Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. σοκολάτενια αυγα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
2 βανίλιες
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. κακάο άγλυκο
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα ή φουντούκια

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Την βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.
Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3’ σε χαμηλή ταχύτητα και 4’ σε δυνατή ταχύτητα. Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. και προσθετουμε στο μειγμα τους ξηρους καρπους Ψήνουμε στους 180 C για 15’.
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10’. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Όταν βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στη μέση, σχεδόν υγρή.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8’ στους 200 C στον αέρα.
ειναι παραλλαγη απο συνταγη της Αργυρως

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια