Σοκολατόπιτα, το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας. Ζουμερή, αφράτη και εύκολη

Σοκολατόπιτα, το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας. Ζουμερή, αφράτη και εύκολη ικανοποιεί κάθε γλυκιά επιθυμία μας. Κι αφού ακόμα ο καιρός είναι ζεστός συνοδεύεται ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 – 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
45 – 50 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
115 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
30 γρ κακάο
Για την σως:

500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάω είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτω τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει παστέλ κίτρινο χρώμα.
Ρίχνω την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο.

 

Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.
Προετοιμάζω το ταψί ή το πυρέξ με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνω μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
Ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).

Το βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάω όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα, το ρίχνω στην κουβερτούρα αφήνω 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το ρίχνω στο ταψί φροντίζοντας να το γυρίσω να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνω για 2 ώρες να απορροφηθεί.
Ξανακόβω τα κομμάτια και σερβίρω. Μπορώ να συνοδεύσω με παγωτό.

Στρατάκη Οικονομάκη Χαρούλα


Close