Υλικά:
- αλεύρι βρώμης 250 γραμμάρια (2 κούπες)
- αυγα 3 μέτρια
- ζάχαρη καρύδας 220 γραμμάρια (1 κούπα και 1/4)
- φυστικοβουτυρο 70 γραμμάρια (4 κουταλιές της σούπας)
- νερό 220 ml (3/4 κούπας)
- κακαο 30 γραμμάρια σκόνη (3 κουταλιές της σούπας)
- εκχυλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες
- αμυγδαλα 100 γραμμάρια (3/4 της κούπας)
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για το αλευρολάδωμα:
- αλεύρι βρώμης 1-2 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο:
- γάλα καρύδας 250 ml (1 κούπα)
- ζάχαρη καρύδας 70 γραμμάρια (6 κουταλιές της σούπας)
- κακαο 20 γραμμάρια σκόνη (2 κουταλιές της σούπας)
- κουβερτουρα 70 γραμμάρια 90% κακάο
Συνταγή για την πιο αφράτη σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη του Παναγιώτη Παπαδάκη
Το γλυκό της εβδομάδας: Σοκολατόπιτα με σιρόπι
Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα υπέροχο κομμάτι αφράτης σοκολατόπιτας, χωρίς γλουτένη, με ζάχαρη καρύδας και αλεύρι βρώμης; Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αφού μπορούμε να απολαύσουμε κάτι τόσο σοκολασμένο όσο η σοκολατόπιτα, χωρίς τύψεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη:

INGREDIENTS
250 g gluten free oat flour (2 cups) 3 medium eggs 220 g bio coconut sugar (1 cup and 1/4) 70 g peanut butter (4 tbsp) 220 g water (3/4 cup) 30 g bio cocoa powder (3 tbsp) 4-5 vanilla drops 100 g almonds (3/4 cup) 2 tsp baking powder —————————————————————– oat flour+oil —————————————————————— 250 g bio coconut milk (1 cup) 70 g bio coconut sugar (6 tbsp) 20 g cocoa powder (2 tbsp) 70 g dark chocolate 90% cocoa —————————————————————- 25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
250 g glutenfreies Hafermehl (2 Tassen) 3 mittelgroße Eier 220 g Bio-Kokoszucker (1 Tasse und 1/4) 70 g Erdnussbutter (4 EL) 220 g Wasser (3/4 Tasse) 30 g Bio-Kakaopulver (3 EL) 4-5 Vanilletropfen 100 g Mandeln (3/4 Tasse) 2 TL Backpulver ————————————————– ————— Hafermehl +Öl ————————————————– —————- 250 g Bio-Kokosmilch (1 Tasse) 70 g Bio-Kokosblütenzucker (6 EL) 20 g Kakaopulver (2 EL) 70 g dunkle Schokolade 90 % Kakao ————————————————– ————– 25×30 cm
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
20′-25′ Χρόνος Ψησίματος
8-10 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το νερό, το κακάο, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε το μπείκιν , το αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκατοστών αλεύρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20′-25′ στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα καρύδας , το κακάο, την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το κακάο. Ρίχνουμε την κουβερτούρα με 90 % κακάο κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα.

Kέικ χωρίς γλουτένη με 4 υλικά
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και η πιο νόστιμη και εύκολη σοκολατόπιτα αμυγδάλου είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!! Φτιάξτε την για όλες τις ώρες και όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr