Τα 19 υλικά που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου!

Τα καλά εφοδιασμένα ντουλάπια κάνουν πράξη κάθε συνταγή, ακόμη και την τελευταία στιγμή και εγγυώνται την τέλεια γεύση.

Στην αρχή της οργάνωσης της κουζίνας πιθανότατα να θεωρείτε, ότι τα μόνα πράγματα που αυτή χρειάζεται είναι μερικά σκεύη για το μαγείρεμα και κάποια προϊόντα στο ψυγείο, που διαρκώς θα τα ανανεώνετε.

Ωστόσο, κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της και τους καλεσμένους της, οφείλει να τη διατηρεί πάντοτε εξοπλισμένη με 19 υλικά που θα της λύσουν τα χέρια σε απρόσμενες περιστάσεις!

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα προϊόντα που κρίνονται απαραίτητα.

Πελτές ντομάτας
Ενα οικονομικό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε χρώμα και γεύση στην πίτσα, τα κρεατικά ακόμα και τα θαλασσινά σας.

Ξηροί καρποί
Θρεπτικό σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, που παράλληλα βοηθάει στην καλή υγεία της καρδιάς, ενώ μπορούν να προστεθούν και σε γλυκά, ακόμα και σε κείκ ή μάφινς.

Αλεύρι
Προτιμήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε πίτες, πίτσες, σπιτικό ψωμί, κουλουράκια ή για το τηγάνι.

Αυγά
Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και τέλειο πρωινό γεύμα. Τα αυγά πρέπει να έχουν πάντοτε μια θέση στην κουζίνα σας, γιατί μπορείτε να τα βράσετε και να τα προσθέσετε στη σαλάτα.

Σκόρδο
Μπορεί να το αντιπαθείτε για τη μυρωδιά του, αλλά σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε το γεγονός ότι κάνει το φαγητό πιο νόστιμο.

Τυρί
Οποιοδήποτε είδος τυριού κι αν σας αρέσει να καταναλώνετε, το βέβαιο είναι ότι αυτό μπορεί να συνδυαστεί με άλλες τροφές και γεύσεις ή ποτό.

Ρύζι
Τόσο το ρύζι, όσο και τα ζυμαρικά είναι οικονομικά, μαγειρεύονται σε ελάχιστο χρόνο και μπορούν να σερβιριστούν με κρέας, θαλασσινά ή και μόνα τους.

Κιμάς
Φτιάξτε τα δικά σας νόστιμα μπιφτέκια, γεμίστε τα κανελόνια ή τα τάκος σας και απολαύστε ένα χορταστικό δείπνο με φίλους και συγγενείς, χωρίς περιττά έξοδα.

Δημητριακά
Γεμίζουν με ενέργεια τον οργανισμό, περιέχουν σίδηρο και φολικό οξύ, αλλά και πολλές φυτικές ίνες.

Μυρωδικά και μπαχαρικά
Το φαγητό ξεχωρίζει όταν μπουν αυτές οι πινελιές που δίνουν άρωμα και γεύση. Μπορείτε να επιλέξετε την ξερή μορφή τους και να τα διατηρήσετε σε βαζάκια στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Ζωμός Κοτόπουλου
Ο ζωμός κοτόπουλου (ή λαχανικών) μπαίνει σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Απαραίτητος για να νοστιμήσει ένα απλό γεύμα.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr