Ατομικά μπακλαβαδάκια με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Ατομικά μπακλαβαδάκια με επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδο πολύ λαχταριστά και νόστιμα! Από τα πιο ωραία σιροπιαστά γλυκά που έχετε δοκιμάσει! Τέλεια επιλογή για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη και λίγο γαρύφαλλο. Ανοίγουμε τα φύλλα παίρνουμε ένα, ένα και τα αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα. Βουτυρώνουμε ξανά ,βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κάτω άκρο και τυλίγουμε σε τρίγωνο σχήμα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο μετά τα ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σιρόπι:

Βράζουμε 2,5 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη με 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό και λίγο λεμόνι μόλις δέσει είναι έτοιμο. Σιροπιάζουμε τα μπακλαβαδάκια κρύα χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνουμε μισή ώρα.

Σοκολάτα:

Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τα βουτάμε μέσα και λίγο στην γωνία στο ινδοκάρυδο. Τα τοποθετούμε σε σχάρα να παγώσει!!!!!!

Ατομικά μπακλαβαδάκια με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Close