Φτιάχνουμε σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι με 2 μόνο υλικά. Μία εύκολη συνταγή για να έχουμε το δικό μας σπιτικό γιαούρτι για να τρώνε τα παιδάκια μας άφοβα. Μπορείτε να το τρώτε σκέτο, με μέλι, φρούτα, ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά.
Εκτέλεση
Έβρασα το γάλα στους 90 βαθμούς. Το κρύωσα στους 45 βαθμούς, έβαλα λίγο γάλα στο γιαούρτι το ανακάτεψα να γίνει νερουλό και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα. Το άφησα όλη νύχτα σε ζεστό μέρος
σκεπασμένο με κουβέρτες και το πρωί το έβαλα σε ένα τρυπητό με ένα λεπτό πανί και το έβαλα στο ψυγείο για έξι ώρες. Έβγαλε τα υγρά του (το άδειαζα κάπου κάπου) έβγαλε πολλά υγρά. Τώρα έχω ένα υπέροχο στραγγιστό γιαούρτι τέλειο.
Η συνταγή είναι της Despoina Palaiologou
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος