Γαλακτομπούρεκο με κανταιφι! Το πιο σιροπιαστο και απολαυστικό!

Είναι ένα απίστευτο και λαχταριστο γλυκάκι που μπορεί να ξετρελανει μικρούς και μεγάλους!!! Με κανταιφι και μπόλικο σιρόπι εξαφανίζει όλες τις λιγούρες για γλυκό!!!

Υλικά 

500 γραμμάρια κανταΐφι

1 συσκευασία αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

Δειτε ακομα Γυμνό γαλακτομπουρεκο με κεράσια

Για την κρεμά 

1 κιλό γάλα

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι

2 βανίλιες

1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Βάζουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί και το ανοίγουμε καλά μετά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Για την κρέμα:

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 βανίλιες και 1 κρόκο αυγού.

Συναρμολόγηση

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι με την ίδια διαδικασία που κάναμε στο πρώτο. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη και μισό χυμό λεμονιού βράζουμε για 2 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε κρύο γλυκό με χλιαρό σιρόπι!!

Δειτε ακομα Τέτοιο γαλακτομπούρεκο με τόση ωραία κρέμα βελούδινη και τόσο ωραίο άρωμα και γεύση δεν έχετε ξαναδοκιμάσει

Γαλακτομπούρεκο με κανταιφι! Το πιο σιροπιαστο και απολαυστικό!

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close