Η απαράδεκτη παρατήρηση που έκανε μια γειτόνισσα σε μαμά με αυτιστικό παιδί!

Πριν λίγες μέρες χαζεύοντας σε μια μαμαδοομάδα το μάτι μου έπεσε πάνω στο παρακάτω ποστ μιας μανούλας. Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που διάβασα. Εν έτη 2019 να υπάρχει αυτός ο κοινωνικός ρατσισμός και η απανθρωπιά.

 

Ακόμα και σήμερα λοιπών υπάρχουν άνθρωποι , που δεν αποδέχονται αυτά τα παιδιά,λες και έχουν καμιά μια αρρώστια που κολλάει… ! Πόσο άδικο είναι όμως αυτό;

Μιλάμε για παιδικές ψυχούλες που έχουν και αυτά ανάγκη την αγάπη και την αποδοχή! Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, είναι απλά παιδιά με ειδικές δεξιότητες!

 

Η απαράδεκτη παρατήρηση που έκανε μια γειτόνισσα σε μαμά με αυτιστικό παιδί!

 

Τι να κάνεις;Κορίτσι μου;

Να της πεις κατάμουτρα ότι είναι και κακή γειτόνισσα, αλλά ακόμα περισσότερο κακός και επικίνδυνος άνθρωπος! Πως αν ήσουν νύφη της, δεν θα τις έδινες ποτέ μα ποτέ να κρατήσει τα εγγόνια σου γιατί δεν είναι και καλή γιαγιά . Ένας άνθρωπος με κόμπλεξ και λανθασμένες αντιλήψεις χωρίς ευαισθησίες, ειδικά για παιδιά με ειδικές δεξιότητες , δεν είναι άνθρωπος . Ο αυτισμός δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι που υπάρχουν άνθρωποι με αυτά τα μυαλά στην εποχή μας. Μην μπεις στο τρυπακι  κορίτσι μου να ασχοληθείς ούτε να μπεις στην διαδικασία να φοβάσαι να βγάλεις το παιδί σου βόλτα. Κρίμα ρε κοριτσάκι μου που δεν είμαστε κοντά σας…κρίμα!

 

Επίσης ,Μιλα με το τμήμα της περιοχής σας να της γίνει σύσταση, ότι δέχεστε πλην σαφώς εκφοβισμό και μιλήστε με το συνήγορο του παιδιού και τον συνήγορο του πολίτη!! Είναι αρμόδιες αρχές που θα σε βοηθήσουν και θα σου δώσουν κατευθυντήριες.

Εμείς η μαμάδες όλου του κόσμου είμαστε μαζί σου! Σε θαυμάζουμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα σου

Γράφει η Λένα Γατση

Δείτε όλα τα αρθρα μας με ένα κλικ εδώ

Close