Για 7 στρόγγυλα κολοκυθάκια,

Χρειαζόμαστε:

250 gr.κιμά Το εσωτερικό από τα 3 κολοκυθάκια στο Μούλτι τριμμένα, όχι λιωμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι Άνηθο Αλάτι, πιπέρι 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη λεπτοκομμένες 1/2 κούπα ντομάτα κονκασε 4 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

Δείτε ακόμα:Υπέροχα Κολοκυθάκια με τραγανό κουρκούτι !!!

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, βάζουμε το καπάκι τους περιχύνουμε με 1 κούπα ελαιόλαδο και ένα ποτήρι ( περίπου ) νερό, αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε καλά την γάστρα και τα ψήνουμε σε προθέρμανση φούρνο!

Δείτε ακόμα: Μια διαφορετική συνταγή για κολοκυθάκια! Κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί κ κοτόπουλο στο φούρνο !!!

Όταν ψηθούν περίπου σε μια ώρα, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και κάνουμε αβγολέμονο, με το ζουμάκι τους, 2 αυγά και 2 λεμονάκια και τα περιχύνουμε ή μόλις τα σβήσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το αβγολέμονο να πάρει μιά δυό βράσεις Προσθέστε αν θέλετε σ αυτήν την φάση και 1 κουταλιά βούτυρο προαιρετικά.

Η συνταγη είναι από την εκπληκτική κλειστή ομαδα στο facebook: οι χρυσοχερες-ηδες της κ. Eftihia Kokota