Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μουστάρδα, γιαούρτι και ελαιόλαδο, γεμισμένο με τυριά, πιπεριά και άνηθο συνοδευμένο με πουρέ κολοκύθας. Μια συνταγή που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε μιας και είναι πολύ νόστιμη και αν επιστρατεύσετε την φαντασία σας έχει πολλές παραλλαγές αφού στην γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο εσείς θέλετε. Το φαγητό απογειώνεται με τον βελούδινο πούρε κολοκύθας.

Εκτέλεση

Είχα πασαλείψει το κρέας από το βράδυ ,με τη μουστάρδα ,το γιαούρτι,το αλατοπίπερο το ελαιόλαδο και το άφησα στο ψυγείο. Σήμερα, γέμισα το ένα με τυρί κότατζ, πιπεριά κόκκινη, άνηθο και λίγο γκούντα. Το δεύτερο ψαρονέφρι, το γέμισα με γκούντα και πιπεριά κόκκινη. Τα τύλιξα σε λαδόκολλα και τα έψησα στο φούρνο για περίπου τρία τέταρτα.
Με τα ζουμιά στο ταψί, έφτιαξα μια σάλτσα που την έπηξα με κορν φλάουρ και λίγο βούτυρο.
Συνοδεύτηκε από πούρε κολοκύθας.

Για τον πούρε κολοκύθας

Έκοψα κομμάτια κολοκύθας με τη φλούδα,
τα έβαλα σε ένα ταψάκι με λίγο νερό,
τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο και τα έψησα στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για περίπου μίση ώρα. Το τρύπησα για να δω αν ήταν έτοιμο. Το καθάρισα από τη φλούδα, το άφησα στο στραγγιστήρι για να φύγουν τα υγρά του. Είχα βράσει και δυο πατάτες. Έβαλα σε ένα μπολ ,τον πολτό κολοκύθας, τις πατάτες λίγο βουτυράκι, λίγο εβαπορέ, αλατοπίπερο και λίγο πάπρικα.
Έγινε πεντανόστιμο το φαγητό μας.

 

Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας

Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας

Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας

Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας

Μαριναρισμένο ψαρονέφρι γεμιστό και πούρες κολοκύθας
Καλή όρεξη σε όλους.

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food

Close