Μοσχαράκι κοκκινιστό με σάλτσα και καρότα

Μοσχαράκι κοκκινιστό με καρότα. Μια κλασική, αγαπημένη συνταγή που δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Σε ποιον δεν αρέσει εξάλλου το κοκκινιστό, ειδικά αν το κρέας είναι μαλακό και κάλα μαγειρεμένο. Είναι ένα πιάτο που χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει έτσι όπως πρέπει, άλλα είναι πολύ απλό στην παρασκευή του. Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας, τηγανιτές πατάτες, χοντρά μακαρόνια, με ρύζι ή με ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας, το βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, προσθέτουμε 1 κ.γ ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι το νερό να πάει στη μέση μετά από μια ώρα περίπου και αφού αφαιρούμε κατά το βράσιμο τον αφρό,
προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, την σάλτσα και τσιγαρίζουμε, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη μαζί με ένα κύβο βοδινό, και μια ντομάτα κομμένη στα δύο. Βράζουμε λίγο νερό στο βραστήρα και γεμίζουμε την κατσαρόλα μας πάλι με νερό αφήνουμε μέχρι να πήξει κ να λιγοστέψει το νερό και είναι έτοιμο. Συνολικά 2 ώρες μαγειρέματος.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με σάλτσα και καρότα

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou

Close