Έχετε δει ωραιότερο γλυκό; Τέλειο επιδόρπιο και κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τραγανά σουδάκια γεμισμένα με βελούδινη κρέμα και φρέσκες φράουλες.
Υλικά Για τα σου ½ κούπα νερό ½ κούπα γάλα 8 κ.σ. βούτυρο 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη 1 πρέζα αλάτι 4 αυγά
Για την κρέμα 2 φλ. γάλα ¾ κούπας ζάχαρη 4 κρόκοι αυγών ¼ κούπας κορν φλάουρ 1 στικ βανίλιας (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα) 1 πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα Φρέσκες φράουλες κομμένες Σαντιγί
Εκτέλεση
Βήμα 1: Φτιάχνουμε τα σου
Σε κατσαρολάκι, βάλε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξε μονομιάς το αλεύρι και ανακάτευε έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Μετάφερε τη ζύμη στο μίξερ (ή άφησέ τη 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία) και χτύπα στη δυνατή ταχύτητα, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά.
Όταν κρυώσει λίγο, βάλε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάξε μικρά σου πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήσε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Δείτε ακόμα :Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Βήμα 2: Φτιάχνουμε την κρέμα
Ζέστανε το γάλα με το στικ βανίλιας (ή εκχύλισμα) μέχρι σχεδόν να πάρει βράση.
Σε μπολ, χτύπα τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
Ρίξε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μην “κόψει”.
Μετέφερε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτευε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Άφησε να κρυώσει καλά.
Δείτε ακόμα: Συνταγές για γλυκά βάφτισης

Βήμα 3: Σύνθεση
Κόψε τα σου στη μέση στη συνέχεια, γέμισε με την κρέμα.Πρόσθεσε από πάνω φρέσκες φράουλες και ένα “σύννεφο” σαντιγί. Αν θέλεις, πασπάλισε με λίγη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας

Δείτε ακόμα: Αλμυρά εκλέρ για μπουφέ!

Η συνταγη είναι απο την κ. Athena Kousta