Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Στο σπίτι φροντίζω να έχω τακτικά πίτες για σουβλάκια. Αφ’ ενός γιατί φτιάχνουμε σουβλάκια με ό,τι κρεατικό περισσέψει από μαγειρέματα άλλων ημερών (βραστό ή ψητό κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό) και αφ’ετέρου γιατί πολλές φορές οι πίτες αυτές αντικαθιστούν το ψωμί μας. Οπότε ή τις ψήνω αλάδωτες ή όπως τώρα, σε αυτή τη συνταγή μου, τις φτιάχνω νόστιμα και γρήγορα τυροπιτάκια με τα τυριά που υπάρχουν στο ψυγείο τη δεδομένη στιγμή. Η διαδικασία απλούστατη, όμως θα σας περιγράψω μια δυο λεπτομέρειες, για να γίνει κατανοητή και κυρίως πιο εύκολη για τις νέες μαγείρισσες. Η ποσότητα των υλικών είναι ενδεικτική και ως προς τις πίτες και ως προς την ποσότητα και την ποικιλία των τυριών που θα χρησιμοποιήσετε.

Δείτε ακόμα: Πίτα από σουβλάκι σαν πίτσα ! Mία νόστιμη εύκολη πρόταση!

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Υλικά

  • 1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
  • 1 μικρό μπολάκι με φέτα και τριμμένο τυρί (είχα και έβαλα γκούντα)
  • Ξερή ρίγανη
  • Ηλιέλαιο

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Εκτέλεση

Χαράσσω πολύ ελαφριά την πιτούλα μου στη μέση, χωρίς να την κόψω βεβαίως. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η πίτα να γυρίσει εύκολα πάνω στα τυριά και να σχηματιστεί το ημικύκλιο.

Δείτε ακόμα: Ντοματοτυροπιτάκια !!!

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

  • Ψήνω σε ηλιέλαιο ή ό,τι λάδι έχετε και θέλετε, πρώτα την πλευρά που θα ακουμπήσω τα τυριά. Ώστε όταν κλείσω τα τυριά η πιτούλα να είναι ψημένη εσωτερικά. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τακτοποιώ τα τυριά μου στο μισό χαραγμένο ψημένο κύκλο. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μιας σπάτουλας ή ό,τι σας βολεύει, γυρίζω το μισό της πίτας πάνω στα τυριά. Με το πιρούνι μου πιέζω ελαφρά την πίτα ώστε να ψηθεί εξωτερικά και να λιώσουν βεβαίως τα τυριά. Την γυρίζω και κάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη εξωτερική πλευρά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Δείτε ακόμα: Αφράτα κουρού τυροπιτάκια για το σχολείο

  • Σερβίρω ολόκληρο το ημικύκλιο ή κομμένο σε κομμάτια.

Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Καλή σας επιτυχία

Πηγή: foodcollection
Close