Σπετζοφάι με πιπεριές και χυλοπίτες εύκολο και πεντανόστιμο!

Σπετζοφάι με πιπεριές λουκάνικο και χυλοπιτάκι στο φούρνο. Γίνεται εύκολα. Ένα πιάτο της τελευταίας στιγμής που ξετρελαίνει με τη γεύση του! Πλημμυρίζει το σπίτι μυρωδιές! Δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά
4 λουκάνικα χωριάτικα (εγώ έβαλα κοτόπουλου)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
4 χαντρουλες μπαχάρι
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1/4 φλ. λάδι
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό χυλοπιτάκι
1 λίτρο περίπου βραστό νερό

Δείτε ακόμα Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται. 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω αρχικά με το λαδάκι μου τα λουκάνικα αφού τα έχω κόψει ροδέλες. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτω. Κόβω σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές μου και τις προσθέτω στο τηγάνι.Τις γυρίζω ίσα να γυαλίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί. Προσθέτω τα μπαχαρικά μου τη τριμμένη ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι!!!!! Ωστόσο έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 220 βαθμούς. Προσθέτω το νεράκι μου και περιμένω να πάρει μια βράση. Γυρίζω στην πήλινη γάστρα , σκεπάζω και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω για 40 λεπτά και προσθέτω το χυλοπιτάκι. Ψήνω για 10 λεπτά περίπου και βγάζω από το φούρνο. Αφήνω να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρω με μπόλικο τυράκι και μπυριτσα παγωμένη!!!!

Σπετζοφάι με πιπεριές και χυλοπίτες εύκολο και πεντανόστιμο!

Σπετζοφάι με πιπεριές και χυλοπίτες εύκολο και πεντανόστιμο!

Σπετζοφάι με πιπεριές και χυλοπίτες εύκολο και πεντανόστιμο!

Καλή επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close