Στριφτάρι με γέμιση σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι!!

Μία καταπληκτική συνταγή που μπορείτε να βάλετε ότι γεύση μαρμελάδας θέλετε!!

Υλικά
1 ποτήρι νερό,
1 γάλα,
1/2 σπορέλαιο ,
5 κ.σ ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
2 βανίλιες,
1 αβγό ολόκληρο κι έναν κρόκο για την επάλειψη ,
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο και
ξύσμα από ένα λεμόνι κι
αλεύρι όσο πάρει… περίπου 700 γραμμάρια.

Δείτε επίσης Καρυδόπιτα νηστίσιμη

Εκτέλεση
ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό (να γίνει χλιαρό), κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Ριχνουμε το υγρό μείγμα στον κάδο του μίξερ , προσθέτουμε το σπορέλαιο , τις δύο βανίλιες ,το αλάτι και το αλεύρι μας .
Όταν αρχίζει η ζύμη να σχηματίζεται προσθέτουμε και το αβγό. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Μη σας προβληματίσει αν κολλάει λίγο, μοιάζει με τη ζύμη του τσουρεκιού.
Στο μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο καλά …να κάψει λίγο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε λιγάκι να μπερδευτούν τα αρώματα και περιχύνουμε τη ζύμη μας .
Ζυμωνουμε ελαφρώς ,από έξω προς τα μέσα και αφήνουμε να φουσκώσει καλύπτοντας με μεμβράνη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη κι ανοίγουμε δύο φύλλα.
Βουτυρωνουμε το ταψί μας , τοποθετούμε το ένα φύλλο απλώνουμε παντού μαρμελάδα ( γίνεται θαυμάσιο και με Μερέντα), σκεπάζουμε με το δεύτερο.
Τοποθετούμε στο κέντρο ένα ποτήρι κι αρχίζουμε και χαράζουμε ακτίνες περίπου 14, παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το στρίβουμε προς μια κατεύθυνση.
Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να φουσκώσει καλά και να πάρει χρώμα. Όταν έχω χρόνο κάνω τρία φύλλα. Γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό!!! Καλή επιτυχία?

Δείτε επίσης Σπανακόπιτα στρούντελ

Συνταγή από την καταπληκτική  ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της υπέροχης κυρίας Maria Balioti

Close