Το φανταστικό ραβανί της Γκολφως Νικολού

Ραβανί σταθερή άξια γλυκό.Και όταν το φτιάχνει η Γκολφω Νικολού τα σχόλια περισσεύουν! Τολώ να πω επειδή το δοκίμασα,πώς είναι το καλύτερο ραβανί που έχω φάει ποτέ!Δοκιμάστε το και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου

Εκτέλεση
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατεψουν στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Ξεχωριστά χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα.
Καθώς χτυπιούνται, ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα.Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις, μ’ ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα-λίγα τ’ ανακατεμένα στερεά υλικά, και το ασπράδι προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας.
Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο και ψήστε το στους 170 C.
Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5′, ρίξτε μέσα το βούτυρο, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, και περιχύνετε το ραβανί, που πρέπει να είναι κρύο.

Το φανταστικό ραβανί της Γκολφως Νικολού

Το φανταστικό ραβανί της Γκολφως Νικολού

Η συνταγή είναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ

Close