Τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υπέροχα τραγανά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού, χωρίς γάλα και χωρίς αυγά. Μία νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια ιδανικά για το Πάσχα. Δείτε την εκτέλεση και φτιάξτε τα πιο νόστιμα κουλούρια που μπορείτε να τα τρώτε μαζί με τον καφέ σας και φυσικά να τα δίνετε στα παιδιά σας!

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ στο πολύ χαμηλό για 10 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και μέσα σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-ζάχαρης και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια,και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαριναπ σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε ρίχνουμε το αλεύρι για όλες της χρήσεις και το μπεικιν παουντερ και ζυμώνουμε άλλα σιγά σιγά θέλουμε αφράτη ζύμη. Εαν σας πέσει αλεύρι περισσότερο και βλέπετε ότι είναι σφιχτή,η σχίζετε τότε ρίχνετε λίγο χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Όποτε συνεχίζουμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο. Όταν τα βγάλουμε ζεστά όπως είναι εάν θέλετε τα περνάτε με λάδι με το πινέλο να γυαλίζουν.

Τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Close