Είναι κάτι άντρες...

Είναι κάτι άντρες που δεν χρειάζεται να γυρίσεις δεύτερη φορά την ματιά σου για να σε καθηλώσουν. Ξέρει να το κάνει η αύρα τους. Την νιώθεις πριν ακόμη περάσουν από δίπλα σου . Ξέρουν να χτίζουν όνειρα ,σπίτια, οικογένεια ,χωρίς να τα γκρεμίζουν ποτέ.
Δεν είναι πλούσιοι αλλά έχουν χέρια και ψυχή… χέρια δυνατά και ψυχή βαθιά ,που δίνουν από αυτό που τους λείπει για να γεμίσεις εσύ με συναισθήματα ,αγάπη, ευτυχία, σιγουριά. Και τότε γίνονται πλούσιοι με την δική σου πληρότητα.
Είναι κάτι άντρες που ή τους λατρεύεις ή τους μισείς. Δεν τους ταιριάζουν τα ενδιάμεσα.
Τις μάχες τους δεν θα τις μάθεις ποτέ. Και όσες φορές έπεσαν , πήραν βαθιά ανάσα, έσφιξαν τα δόντια και ξανασηκώθηκαν . Πάλεψαν με τους δαίμονες τους , βγήκαν νικητές και ο παράδεισος τους ανήκει. Γεννήθηκαν για να αγωνίζονται.
Είναι κάτι άντρες που γίνονται ασπίδα για την δική σου προστασία. Που ξέρουν να κάνουν μια γυναίκα να τους εμπιστεύεται χωρίς να την προδίδουν. Που δεν θα γίνουν χαλί να τους πατήσεις ,αλλά όταν πέσεις θα είναι δίπλα σου να σε σηκώσουν.
Ξέρουν να λένε σ’ αγαπώ και να το εννοούν, σε αφήνουν να είσαι δίπλα τους από δική σου επιλογή και όχι γιατί τους έχεις ανάγκη. Και όταν καταλάβουν ότι η σκιά τους σε βαραίνει θα σηκωθούν να φύγουν μακριά και ας τους πονάει αυτό περισσότερο. Μπορούν και δακρύζουν και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Γιατί τα δάκρυα της ψυχής δεν έχουν ντροπή και ξέρουν ότι δεν χαρακτηρίζουν τον ανδρισμό τους. Δεν τους ταιριάζουν οι  ταμπέλες ούτε οι χαρακτηρισμοί. Δεν μπορείς να τους βάλεις σε κατηγορία γιατί απλά δεν ταιριάζουν με τον σωρό.
Είναι κάτι άντρες που μιλούν ελάχιστα για τον εαυτό τους , αλλά έχουν να πουν πολλά οι άλλοι γι αυτούς και ακόμη περισσότερα να δώσουν. Που χαίρονται με τις επιτυχίες των άλλων χωρίς να ζηλεύουν στο ελάχιστο.
Μπορεί να περιμένουν την σειρά τους αλλά ποτέ δεν θα διαμαρτυρηθούν γιατί περιμένουν….. απλά ξέρουν πότε πρέπει να μιλήσουν, ξέρουν να μην πατάνε τον άλλον για να προβληθούν αυτοί ,γιατί απλά δεν τους απασχολούν τα ψεύτικα εύσημα. Ξέρουν την αξία τους και την δείχνουν μέσα από τις πράξεις τους. Είναι γεμάτοι και μπορούν να μοιράζονται.
Είναι κάτι άντρες που ξέρουν να περπατάνε και στα σαλόνια και στα αλώνια. Όπου και να τους πας ξέρουν να πάρουν την θέση τους. Και όταν νιώσουν πως θέλουν να κάνουν την ζημιά ,κλείνουν την πόρτα πίσω τους και αφήνουν το πιο γλυκό τους χαμόγελο.
Είναι κάτι άντρες που μεγαλώνουν παιδιά ευτυχισμένα. Που την κόρη τους θα την κάνουν γυναίκα και όχι γυναικούλα και τον γιο τους αρσενικό. Που θα τους δώσουν αρχές, δύναμη, πίστη, αξιοπρέπεια, αυτογνωσία.
Είναι κάτι άντρες που δεν φοράνε ποτέ την μάσκα της αξιοπρέπειας, την αξιοπρέπεια την έχουν στο αίμα τους. Δεν είναι δήθεν και δεν τους νοιάζει πως τους βλέπουν οι άλλοι, φτάνει να ξέρουν ότι περπατάνε σωστά. Και το περπάτημα τους είναι βαρύ ζεϊμπέκικο και ας μην το χουν χορέψει ποτέ.
Δεν είναι αλάνθαστοι , άμεμπτοι , αψεγάδιαστοι .Δεν θα τους βρεις εύκολα γιατί περνάνε από δίπλα σου σαν αερικά. Δεν τους ενδιαφέρει να σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά. Θα σου δώσουν την καρδιά τους αλλά δύσκολα την ψυχή τους γιατί έχει περάσει πολλά. Πρέπει να έχεις ψυχή για να τους κατακτήσεις. Να μην σε νοιάζει η επιφάνεια αλλά το βάθος. Να ψάξεις σε συναισθήματα όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε πιστωτικές κάρτες. Και τότε να στε σίγουρες ότι θα βρείτε το δικό σας αερικό.

 

Close