10 λόγοι που σας τσιμπάνε τα κουνούπια! Τον 6ο δεν τον περιμέναμε

Ισως από τα πιο ενοχλητικά που χαρακτηρίζει το καλοκαίρι!

Τα κουνούπια είναι τα πιο εκνευριστικά έντομα που υπάρχουν. Μπορεί να βρίσκεσαι σε μία παρέα με 10-20 άτομα και όμως εκείνα θα τσιμπήσουν εσένα! Λες και έχεις κάτι πάνω σου και τα τραβάει.

Και όμως ισχύει. Γνώριζες ότι τα κουνούπια έλκονται από τους ανθρώπους μέσα από δέκα παράξενους και περίεργους τρόπους; Διάβασε τους παρακάτω , και μάθε τι το ιδιαίτερο έχεις και σε προτιμούν…

 

Γιατί τσίμπησαν πάλι εμένα

Όταν κάθεστε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας, τα κουνούπια δεν δείχνουν την ίδια προτίμηση σε όλους. Αυτό ωστόσο δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Το καλοκαίρι πέρα από τις όμορφες και χαλαρές στιγμές που φέρνει στην καθημερινότητά μας, φέρνει και κάποιους ανεπιθύμητους και ενοχλητικούς επισκέπτες, δηλαδή τα κουνούπια! Όμως όπως θα έχετε παρατηρήσει όταν κάθεστε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας τα κουνούπια δεν δείχνουν την ίδια προτίμηση σε όλους και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Ας δούμε 10 από αυτούς:

Προτιμήσεις κουνουπιών:

1. Γρήγορος Μεταβολισμός

Τα κουνούπια αγαπούν την χοληστερίνη και σύμφωνα με μελέτες, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας τσιμπήσουν εάν έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης. Όσοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες χοληστερίνης από όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό τους.

2. Κατανάλωση Αλκοόλ

Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ακόμα και μιας μπύρας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σας προτιμήσουν τα κουνούπια.

3. Βακτήρια του δέρματος

Τα μικρόβια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές στα πόδια, δηλαδή τα βακτήρια του δέρματος προσελκύουν τα κουνούπια, οπότε θα πρέπει να πλένετε καλά τα πόδια σας.

Δείτε ακόμα: Κουνούπια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πώς να τα κρατήσετε μακριά σας αυτό το καλοκαίρι

4. Τύπος αίματος

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τελικά τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος, με την Ο να είναι ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις τους. Εάν είχατε ομάδα αίματος Α συγκεντρώνετε λιγότερες πιθανότητες.

5. Εκκρίσεις σωματικών υγρών

Το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό στα σωματικά υγρά τους το οποίο υποδηλώνει την ομάδα αίματος τους. Τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος τους.

6. Αναπνοή

Τα κουνούπια μπορούν να σας ανιχνεύσουν από απόσταση 50 μέτρων χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην αναπνοή σας. Οι εύσωμοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερες αναπνοές, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ορατοί στα κουνούπια.

7. Το ντύσιμο

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν και την όραση τους σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα, οπότε προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα.

8. Ο ιδρώτας

Η άσκηση ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα την εφίδρωση. Τα κουνούπια προσελκύονται από τις μυρωδιές του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος και της αμμωνίας που βρίσκονται στον ιδρώτα.

9. Το μωρό

Οι έγκυες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να δεχτούν τσίμπημα από τα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει τόσο γιατί έχουν μεγαλύτερες ανάσες και άρα μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή τους, αλλά και γιατί οι κοιλιές τους είναι πιο θερμές λόγω της εγκυμοσύνης.

10. Η φυσική άμυνα

Τέλος, υπάρχει μια μερίδα τυχερών που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό που καλύπτει την μυρωδιά του ιδρώτα τους. Αυτό τους καθιστά ουσιαστικά αόρατους στα κουνούπια και αποτελεί φυσική άμυνα.

photo credit: pinterest

Με πληροφορίες από news247

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close