12 σπιτικές συνταγές για την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης  χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI)  προκαλούνται συνήθως από βακτήρια που εισέρχονται στο ουρογεννητικό σύστημα μέσα από το άνοιγμα της ουρήθρας. Το σώμα μας έχει πολλούς μηχανισμούς άμυνας έναντι αυτής της εισβολής των μικροβίων, αλλά μερικές φορές καταφέρνουν και μπαίνουν και πολλαπλασιάζονταιν στην ουροδόχο κύστη, λαμβάνοντας χώρο στην κοιλότητα, προκαλώντας φλεγμονή.

Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να επηρεάσουν οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος, αλλά οι λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος είναι η πιο κοινές.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι η συχνή ούρηση και το αίσθημα τσουξίματος ή πόνου κατά την ούρηση, αλλά ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και τη σοβαρότητα της λοίμωξης.

Η λοίμωξη της ουροδόχου κύστης που αναφέρεται ως κυστίτιδα, συνήθως συνοδεύεται από δυσφορία ή πίεση στο κάτω μέρος της κοιλιάς και της πυελικής περιοχής. Τα ούρα μπορεί να είναι αιματηρά.

Η μόλυνση και η προκύπτουσα φλεγμονή μπορεί να εξαπλωθούν προς τα πάνω από την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη στους ουρητήρες και τα νεφρά. Οι λοιμώξεις του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος μπορεί να σας προκαλέσουν, σοβαρή οσφυαλγία, ιδιαίτερα εάν η λοίμωξη φτάσει τα νεφρά. Μπορείτε να έχετε επίσης συμπτώματα όπως  ναυτία και έμετο.

Δείτε ακόμη: Τα συμπτώματα της λοίμωξης του ήπατος

Μερικές κοινές αιτίες της ουρολοίμωξης:

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος – Αυτό οφείλεται στην ανατομία του γυναικείου ουρογεννητικού συστήματος. Και οι άνδρες παθαίνουν συνήθως, κατά καιρούς, ειδικά εκείνοι που έχουν ακράτεια ούρων ή απόφραξη της ροής λόγω της διεύρυνσης του προστάτη ή των πετρών του ουροποιητικού συστήματος.

Η σεξουαλική επαφή και η διασωλήνωση κατά τη διάρκεια των ιατρικών διαδικασιών είναι κοινές αιτίες των ουρολοιμώξεων καθώς τείνουν να εισάγουν παθογόνους μέσα στο σωλήνα. Η αφυδάτωση και τη χαμηλή συχνότητα κένωσης της ουροδόχου κύστης, καθώς και η ατελή κένωση προωθούν περαιτέρω την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό της.

Όποια και αν είναι η αιτία της ουρολοίμωξης, φέρνει σχεδόν πάντα τον ίδιο πόνο και την ταλαιπωρία, αν και τα συμπτώματα και η σοβαρότητα τους ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Τα αντιβιοτικά είναι η θεραπεία της πρώτης γραμμής, συχνά συνταγογραφούνται μαζί με αναλγητικά για την ανακούφιση του πόνου.

Ωστόσο, αυτά συχνά έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο των βακτηρίων ανάπτυξης στην αντοχή του φαρμάκου, με δεδομένη την επαναληπτική φύση αυτής της ασθένειας. Δοκιμάστε μερικές από τις ακόλουθες θεραπείες χωρίς αντιβιοτικά, για την ανακούφιση από τον πόνο και την ταλαιπωρία, καθώς και για την καταπολέμηση της λοίμωξης με φυσικό τρόπο.

1. Πιείτε άφθονο νερό

Η κοινή λογική και ακόμη και οι γιατροί συμβουλεύουν να πίνουμε περισσότερο νερό για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των ουρολοιμώξεων, επειδή αυξάνει φυσικά τη ροή των ούρων και απαιτεί συχνή ούρηση.

Λίγα βακτήρια και μύκητες μπορεί να είναι μόνιμοι κάτοικοι μέσα και γύρω από το ουρογεννητικό σύστημα, αλλά σπάνια δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα, εκτός αν αυξήσουν τους πληθυσμούς τους

. Αυτό συνήθως παρεμποδίζεται από πολλούς μηχανισμούς άμυνας του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των μικροβίων, μαζί με τα ούρα. Όμως, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η ευεργετική επίδραση του πόσιμου νερού έχει να κάνει περισσότερο με ορισμένες βιοχημικές αλλαγές στο περιβάλλον, παρά με τη φυσική απομάκρυνση των προσβλητικών οργανισμών.

Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι το pH των ούρων έχει μια σαφή επίδραση στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος, και έχουν υπάρξει προσπάθειες για την οξίνιση ή αλκαλίανση των ούρων με το αντικείμενο της θεραπείας των νεφρών και των πετρών της ουροδόχου κύστης  και των ουρολοιμώξεων. Αλλά, σύμφωνα με ένα καθηγητή ιατρικής, τα ούρα όσο πιο κοντά είναι στο pH του νερού τόσο καλύτερη είναι η καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Εκτεναμένες έρευνα σε αυτό το θέμα, διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται siderocalin η οποία παράγεται από το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η πιο κρίσιμη όσον αφορά τον περιορισμό της ανάπτυξης των βακτηρίων. Αυτή η πρωτεΐνη είναι υψηλότερη όταν το ρΗ των ούρων είναι σχεδόν ουδέτερο.

Η κατανάλωση άφθονου νερού για την παραγωγή νερού όπως είναι τα ούρα είναι ένας αποτελεσματικός μαχητής εναντίων των μικροβίων. Η αφυδάτωση, σε γενικές γραμμές, καθυστερεί τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι, σας δίνουμε έναν ακόμη λόγο για να μείνετε καλά ενυδατωμένοι.

2. Αδειάστε την κύστη σας συχνότερα

Εάν πίνετε επαρκή ποσότητα νερού, θα έχετε τη φυσική παρόρμηση να αδειάσετε την κύστη σας συχνά. Ωστόσο, πολλοί από εμάς έχουν αναπτύξει μια τάση να κρατάνε το νερό, μερικές φορές από ανάγκη.

Αυτό δίνει στα παθογόνα βακτήρια περισσότερο χρόνο για να πολλαπλασιαστούν και να εισβάλλουν στην επένδυση της ουροδόχου κύστης, εκτός από την βλάβη του ιστού που προκαλείται από  την υψηλή συγκέντρωση των ούρων. Δεδομένου του χρόνου που τους παρέχετε, τα βακτήρια μπορούν να αντιστέκονται ακόμα και στο ισχυρότερο αντιβιοτικό. Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η εξάπλωση της μόλυνσης έως τους ουρητήρες και τα νεφρά.

Υπάρχουν μονόδρομες βαλβίδες πτερύγια στους ουρητήρες που συνδέουν τα νεφρά στην κύστη,τα οποία κανονικά εμποδίζουν την ανάστροφη ροή των ούρων. Οι άνθρωποι με κατεστραμμένα βαλβίδες πτερύγια μπορεί να έχουν μια κατάσταση που ονομάζεται κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, γεγονός που τις καθιστά επιρρεπείς σε λοιμώξεις των νεφρών και την ενδεχόμενη βλάβη των νεφρών.

Κρατώντας στα ούρα μέχρι η κύστη να είναι υπερβολικά γεμάτη μπορείτε να προκαλέσετε στην διάρρευση των βαλβίδων ή στην αποτυχία τους , με αποτέλεσμα σε μια παρόμοια κατάσταση. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να αδειάζετε όταν η ουροδόχος κύστη σας είναι μισογεμάτη.

Όταν έχετε ουρολοίμωξη, είναι σύνηθες να έχετε μια ώθηση πολύ συχνά, αλλά η παραγωγή ούρων μπορεί να είναι πολύ μικρή και η διαδικασία μάλλον επώδυνη. Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να καταπολεμήσει την ώθηση και να προσπαθήσετε να κρατήσετε τα ούρα. Αλλά πιείτε περισσότερο νερό για την αύξηση της παραγωγής τους, και στη συνέχεια πηγαίντε τουαλέτα  όσο πιο συχνά μπορείτε.

Δείτε ακόμη: Ουρολοίμωξη στα παιδιά το καλοκαίρι. Τι να κάνετε.

3. Κάντε ένα  μπάνιο πυέλου

Ένα ζεστό μπάνιο  πυέλου μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και την ταλαιπωρία που σχετίζονται με τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το μπάνιο αυτό περιλαμβάνει το να κάθεστε σε μια μπανιέρα με νερό το οποίο καλύπτει μόνο την πυελική περιοχή, ή το πάνω μέρος των μηρών και το κάτω μέρος της κοιλιάς. Είναι μια κοινή θεραπεία υδροθεραπείας για αρκετές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού πόνου και των κραμπών.

Το θερμό μπάνιο ανακουφίζει από τον πόνο, αλλά ένα κρύο λουτρό έχει αντι-φλεγμονώδη δράση. Μπορείτε να έχετε το καλύτερο και των δύο  με την εναλλαγή τόσο ζεστού όσο και κρύου λουτρού. Ξεκινήστε με το νερό που είναι  ζεστό όσο και άνετο για σας. Στραγγίστε την μπανιέρα μετά από 5-8 λεπτά και γεμίστε τη με κρύο νερό ή να μετακινηθήστε το νερό στο κρύο στο μπάνιο σας για 1 λεπτό.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Μια απλούστερη παραλλαγή ξεκινά με ένα ζεστό μπάνιο και στη συνέχεια  αφήνετε το κρύο νερό της βρύσης να τρέχει σε χαμηλή ταχύτητα μετά από 3 λεπτά. Αφήστε το νερό και το σώμα σας θα δροσίσει  σταδιακά.

4. Χρησιμοποιήστε ζεστά πακέτα

Εάν δεν έχετε το χρόνο και την κλίση για ένα περίτεχνο μπάνιο πυελού, τα ζεστά επιθέματα γύρω από την κάτω κοιλιακή χώρα θα παρέχουν προσωρινή ανακούφιση στο πόνο και στην πίεση-όπως  στην περιοχή της πυέλου. Μπορεί να μειώσει ακόμη και τη φλεγμονή, προωθώντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Χρησιμοποιήστε παχιές πετσέτες τις οποίες έχετε στύψει σε ζεστό νερό ή μια τσάντα ζεστού νερού. Η υγρή θερμότητα είναι πιο χαλαρωτικΉ και αποτελεσματική, αλλά είναι δυσκίνητη, εκτός αν έχετε ένα πακέτο gel που παρέχει υγρή θερμότητα. Τοποθετήστε τη σακούλα με ζεστό νερό ή το πακέτο gel στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας ή ανακουφίζοντας τον εαυτό σας από το πόνο. Συνήθως διατηρήστε την επιθυμητή ποσότητα θερμότητας για περίπου 25-30 λεπτά.

Ένα ηλεκτρικό μαξιλάρι θέρμανσης θα παρέχει ακόμα τη ζεστασιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά να θυμάστε ότι η ξηρή θερμότητα μπορεί να στεγνώσει το δέρμα. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση πολύ υψηλής θερμότητας, καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα.

5. Καταναλώστε τσάι μαϊντανού

Το τσάϊ μαϊντανού  είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο φυσικό για τις ουρολοιμώξεις, αλλά το πραγματικό τσάι συνιστάται από φυσικούς θεραπευτές για την ούρηση του ατόμου κατά της μόλυνση; Μια χούφτα φύλλα μαϊντανού προστίθεται σε νερό μαζί με λίγα ml από τα ούρα του ατόμου, και το τσάι σιγοβράσει στη χαμηλότερη ρύθμιση για μία ώρα. Το τσάι πρέπει να καταναλωθεί την ίδια ημέρα αλλά σε διαιρεμένες δόσεις.

Χρησιμοποιώντας τα ούρα του ατόμου για τη διαδικασία της ζυθοποιίας λέγεται οτι παραχωρούνται ορισμένα ανοσολογικά οφέλη, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι για όλους. Το να κάνετε τακτικό τσάι από βότανα με την έγχυση μόνο φρέσκων φύλλων μαϊντανού σε βραστό νερό είναι μια επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Και οι άνδρες παθαίνουν συνήθως, κατά καιρούς, ειδικά εκείνοι που έχουν ακράτεια ούρων ή απόφραξη της ροής λόγω της διεύρυνσης του προστάτη ή των πετρών του ουροποιητικού συστήματος.

6. Πιείτεε ένα καλό χυμό μούρων

Ο χυμός μούρων χρησιμοποιείται ως« θεραπεία και προληπτικό μέτρο για τις ουρολοιμώξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική θεραπεία

. Ο ιατρικός κόσμος λέει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς, αλλά καμία από τις άλλες φυσικές θεραπείες που έχουν κερδίσει την αποδοχή της ιατρικής, δεν έχουν υποστηριχθεί από πολύ κόσμο. Παρ ‘όλα αυτά, μερικές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καθαρός χυμός μούρων (όχι το ζαχαρούχο ποτό που είναι εμπλουτισμένο με χημικές ουσίες) όντως βοηθά στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων, αν και μπορεί να προκαλέσει εντερικά προβλήματα και ερεθισμό της ουροδόχου κύστης σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Στην έρευνα που έγινε, η ομάδα ανέλυσε χιλιάδες ουσίες που βρίσκονται στα δείγματα ούρων και διαπίστωσε ότι ορισμένα μόρια, αναφέρονται ως αρωματικά, και προέρχονται από τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων.

Ο κύριος τρόπος δράσης τους φαίνεται να είναι η δέσμευση του σιδήρου, στερώντας από αυτά τα μικρόβια αυτή τη σημαντική ουσία. Δεν αποτελεί έκπληξη, οτι οι μεταβολίτες του χυμού μούρων ήταν επίσης εκεί, ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές αρωματικές ενώσεις που εντοπίστηκαν.

Οι ερευνητές θεώρησαν ότι ο χυμός μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός αν δεν ληφθούν μέτρα για τη μείωση της οξύτητας των ούρων,  αλλά ότι μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες παραλλαγές. Με άλλα λόγια, πρέπει να το δοκιμάσετε και να μάθετε αν αυτό δουλεύει για εσάς.

7.  Σκόρδο για την καταπολέμηση της λοίμωξης

Η αντιβακτηριακή ιδιότητα του σκόρδου είναι ευρέως γνωστή, αλλά η πρόκληση είναι να πάρετε τις ενώσεις σκόρδου στην ουροδόχο κύστη. Η αντιμικροβιακή δράση αποδίδεται στην Allicin, μία ένωση θείου που σχηματίζεται όταν οι σκελίδες σκόρδου συνθλίβονται.

Αν έχετε καταπιεί αρκετή ποσότητα σκόρδου, θαπαράγετε  ούρα με μυρωδιά σκόρδου κα ακόμη και μυρωδιά στον ιδρώτα. Είναι δυσάρεστο, χωρίς αμφιβολία, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό και εξαιρετικά δημοφιλές ως θεραπεία κατά της ουρολοίμωξη;. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου προέρχεται από allicin, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να αποσμήσετε το σκόρδο.

Μπορείτε να λιώ 3-5

6. Πίνετε παλιό καλό χυμό μούρων

Χυμό cranberry χρησιμοποιείται για να είναι το «πηγαίνετε στο« θεραπεία και προληπτικό μέτρο για τις ουρολοιμώξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα έκανε να είναι έξω. Ο ιατρικός κόσμος λέει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς, αλλά καμία από τις άλλες φυσικές θεραπείες έχουν κερδίσει την αποδοχή της ιατρικής, είτε, παρά πολλοί χρήστες vouching για αυτούς.

Παρ ‘όλα αυτά, μερικές κλινικές μελέτες  έχουν δείξει ότι καθαρό χυμό cranberry (όχι το ζαχαρούχο ποτό εμπλουτίστηκε με χημικές ουσίες) όντως βοηθά στην καταπολέμηση ουρολοιμώξεις, αν και μπορεί να προκαλέσει εντερική και της ουροδόχου κύστης ερεθισμό σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Πηγαίνοντας πίσω στην έρευνα Καθ Henderson, η ομάδα του ανέλυσαν χιλιάδες ουσίες που βρίσκονται στα δείγματα ούρων και διαπίστωσε ότι ορισμένα μόρια, αναφέρονται ως αρωματικά, που προέρχονται από τα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων.

κύριος τρόπος δράσης τους φαίνεται να είναι δεσμευτικές με το σίδηρο και στερώντας αυτά τα μικρόβια αυτού του σημαντικού ορυκτού. Δεν αποτελεί έκπληξη, οι μεταβολίτες του χυμού cranberry ήταν επίσης εκεί, ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές αρωματικές ενώσεις που εντοπίστηκαν.

Οι ερευνητές θεώρησαν ότι ο χυμός μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική αν δεν ληφθούν μέτρα για τη μείωση της οξύτητας των ούρων, ενώ το πόσιμο, αλλά ότι μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες παραλλαγές. Με άλλα λόγια, απλά να το δοκιμάσετε και να μάθετε αν αυτό δουλεύει για εσάς.

7. Ας το σκόρδο παλέψουν την λοίμωξη

Αντιβακτηριακή ιδιότητα του σκόρδου είναι ευρέως γνωστό, αλλά η πρόκληση είναι να πάρετε τις ενώσεις σκόρδου στην ουροδόχο κύστη. Η αντιμικροβιακή δράση αποδίδεται στην Allicin, μία ένωση θείου που σχηματίζεται όταν οι σκελίδες σκόρδου συνθλίβονται.

Αν έχετε καταπιούν αρκετή ποσότητα σκόρδου, που θα παράγουν τα ούρα σκόρδο μυρωδιά και ακόμη και ιδρώτα. Είναι δυσάρεστο, χωρίς αμφιβολία, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό και εξαιρετικά δημοφιλές ως θεραπεία ουρολοίμωξη. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου προέρχεται από allicin, οπότε δεν υπάρχει σημείο στην προσπάθεια να απόσμηση σκόρδο.

Μπορείτε να λιώσετε  3-5 σκελίδες σκόρδου και να τις ανακατέψετε με βούτυρο ή ξύδι για να το κάνετε βούτυρο σκόρδου ή σάλτσα σαλάτας. Αν δεν σας νοιάζει η γεύση και το πως θα μυρίζει η ανάσα σας, καταπιείτε  5-6 μικρότερες σκελίδες σκόρδο, όπως ένα χάπι ή κόψτε μεγαλύτερες μέχρι 2-3 και καταναλώστε τα 2-3 φορές την ημέρα.

8. Κάντε  τσάι από ρίζα ζαχαροκάλαμου

Το τσάι από ρίζα ζαχαροκάλαμουσαγιού έχει μια μακρά ιστορία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πέτρας των νεφρών, καθώς και για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αυτή το γλοιώδες ποτό έχει έναν μακρύ κατάλογο παροχών και μπορεί να απαλύνει την φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος να μειώσει το κοιλιακό άλγος καθώς και το πόνο κατά την ούρηση και να αυξήσει την παραγωγή ούρων,να τροποποιήσει το pH των ούρων ακόμη και να καθαρίσει το αίμα στα ούρα.

Αλλά το πιο σημαντικό, είναι οτι θεωρείται ασφαλές για τα μωρά , κατά την εγκυμοσύνη, το οποίο είναι μια ευλογία, γιατί οι ουρολοιμώξεις είναι πολύ συνηθισμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και  θέλετε να αποφύγετε τα αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια αυτής.

Για να γίνει η έγχυση της ρίζας του ζαχαροκάλαμου, τοποθετήστε συνθλίψτε τη ρίζα  σε ένα μπολ και προσθέστε χλιαρό νερό σε αναλογία 1: 4. Κρατήστε στην άκρη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα. Σουρώνουμε το παχύ, γλοιώδες τσάι και πιείτε το αρκετές φορές την ημέρα.

9. Απολαύστε το τσάι κόλιανδρου 

Αυτή είναι μια πανάρχαια θεραπεία για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ολόκληροι αποξηραμένοι σπόροι κόλιανδρου χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν ένα τσάι ψύξης που απομακρύνει «τη θερμότητα» από το σώμα.

Σύμφωνα με τις ινδικές παραδόσεις Αγιουρβέδα π, είναι η κατάσταση του σώματος που προσκαλεί ασθένειες, παρά τη μολυσματικότητα των παθογόνων. Οι ανισορροπίες στο σώμα συμβαίνουν λόγω αλλαγών στο περιβάλλον, καθώς και των τροφίμων που τρώμε. Ομοίως, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να θεραπεύσουν ασθένειες, ιδιαίτερα ισχυρά βότανα που περιέχουν ισχυρά φυτοχημικά.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κόλιανδρο στην τσαγιέρα σας. Η ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη γεύση του κόλιαντρο πηγαίνει καλά με το τακτικό τσάι και πράσινο τσάι σας.

Εάν δεν έχετε  τσάι, κάντε μια έγχυση των σπόρων σε ζεστό νερό. Απλά  συντρίψτε 2-3 σπόρους κ.σ. κόλιανδρου και τοποθετήστε τους σε ένα μπολ. Γεμίστε το με 3 φλιτζάνια βραστό νερό, σκεπάζοντας   με ένα καπάκι και κρατώντας για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Πιείτε το τσάι ζεστό ή κρύο όλη την ημέρα. Λίγη ζάχαρη  χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να γλυκάνει το τσάι.

10. Πιείτε νερό καρύδας και  γάλα καρύδας

Το νερό καρύδας είναι σχεδόν ένα άχρωμο υγρό στο εσωτερικό των καρύδων, και το γάλα καρύδας είναι το άσπρο γάλα που λαμβάνεται από τη θρυμματισμένη σάρκα των ώριμων καρύδων

. Και οι δύο είναι ινδικές φυσικές θεραπείες για τις ουρολοιμώξεις με αποτέλεσμα την «ψύξη» στο σώμα. Αλλά εργαστηριακές δοκιμές εστίασαν στη μονολαυρίνη, το θαύμα της ουσίας του λαδιούι καρύδας που έχει ευρεία αντιμικροβιακή δράση. Το καλύτερο πράγμα για αυτό είναι το εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας του. Δεδομένου ότι βρίσκεται επίσης στο ανθρώπινο μητρικό γάλα, η μονολαυρίνη και οι εμπορικές μορφές της, όπως λαυριθίνη θεωρούνται ασφαλή για τα μωρά και για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Το νερό καρύδας από καρύδες προσφέρει ένα αναζωογονητικό φωτεινό  ποτό, αλλά είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και έχει μια χημική σύνθεση παρόμοια με το πλάσμα του αίματος. Πίνοντας το νερό από 2-3 καρύδες την ημέρα μπορεί να απαλλαγείτε από τη μόλυνση μέσα σε λίγες ημέρες.

Πιείτε γάλα καρύδας σε μικρότερες ποσότητες επειδή η υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι του παράγει μια καθαρτική επίδραση. Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να κάνειι αυτό το θρεπτικό γάλα ως γαλακτοκομικό υποκατάστατο. Εκείνοι που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί η καρύδα δεν είναι καρύδι. Ένα έως δύο κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας ή λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρει παρόμοια οφέλη.

Δείτε ακόμη: 7 πόνοι χαμηλά στη κοιλιά που δεν πρέπει να παραβλέψετε

11. Δοκιμάστε αρκουδοστάφυλο και μαννόζη σε σκόνη

Αυτά τα φυσικά φυτικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων όταν λαμβάνονται σε προκαθορισμένη δόσεις.

Έρευνα σχετικά με τη σύνθεση του φυτικού εκχυλίσματος έχουν εντοπίσει το arbutin γλυκοζίτη και τα παράγωγα υδροκινόνη ως τις κύριες βιοδραστικές ενώσεις, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις φυτικές τανίνες, βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το αρκουδοστάφυλο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής λόγω της αποτελεσματικότητάς του στην επίλυση επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι περιέχει υδροκινόνη, η οποία είναι τοξική.

Η ένωση αυτή σχετίζεται με ηπατική βλάβη όταν χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα, έτσι η χρήση του πρέπει να περιορίζεται σε 4-5 ημέρες. Αρχίστε να το χρησιμοποιήσετε το συντομότερο όταν τα πρώτα σημάδια της μόλυνσης θα εμφανιστούν. Αυτό το φάρμακο λειτουργεί καλύτερα με αλκαλικά ούρα, περιλαμβάνουν αλκαλικά τρόφιμα, ενώ το παίρνετε. Επίσης, πάρτε ένα συμπλήρωμα καλίου , καθώς η ισχυρή διουρητική δράση του βοτάνου μπορεί να προκαλέσει την εξάντληση αυτού.

Η μαννόζη σε σκόνη είναι ένα φυσικό σάκχαρο που υπάρχει στα  μούρα και στα μύρτιλλα . Είναι αυτή η ουσία  που αποτρέπει τα βακτήρια από την γάντζωση τους στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Αυτό το μόριο σακχάρου μεταβολίζεται όπως και άλλα σάκχαρα, έτσι ώστε να αποβάλλεται με τα ούρα. Συνδέεται με τα βακτήρια στην ουροδόχο κύστη, E.coli, ειδικότερα, προκαλώντας τους να κολλούν το ένα στο άλλο και στη συνέχεια να αποβάλλονται μέσω των ούρων.

Διατίθεται ως κάψουλες και σε μορφή σκόνης,  θεωρείται ασφαλές για συχνή και παρατεταμένη χρήση. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να το παίρνουν, όχι μόνο για τη θεραπεία ουρολοιμώξεων, αλλά και ως προληπτικό μέτρο. Η συνήθης δόση ενός ενήλικα είναι 500mg 2-3 φορές την ημέρα, και μπορεί να ληφθεί έως ότου η λοίμωξη εξαφανιστεί εντελώς.

12. Φάτε ελληνικό γιαούρτι και άλλα προβιοτικά τρόφιμα

Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει ενεργούς πληθυσμούς των «καλών βακτηρίων», όπως του Θερμόφιλου στρεπτόκοκκου και του Γαλακτοβάκιλου του βουλγαρικού που ζυμώνουν το γάλα. Ονομάζεται προβιοτικό τροφίμων, επειδή αυτά τα βακτήρια μπορεί να συμβάλουν στην εντερική χλωρίδα, η οποία εμπλέκεται στην πέψη των πολύπλοκων ουσιών, στην παραγωγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Το γιαούρτι συνιστάται για την καταπολέμηση γαστρεντερικών προβλήματων και κολπικών μολύνσεων ς που συνήθως προκύπτουν από την υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών. Αλλά όλο και περισσότερες αποδείξεις του οφέλους της στη θεραπεία ουρολοιμώξεων ώθησε το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center να συμβουλεύει τους ανθρώπους που πάσχουν από υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις να τρώνε γιαούρτι, κυρίως καλλιέργειες που περιέχουν Οξεόφιλο γαλακτοβάκιλο.

Το κεφίρ, το λάχανο τουρσί, είναι μερικά από τα δημοφιλή προβιοτικά . Ένα άμεσο όφελος από αυτά τα τρόφιμα προέρχεται από τα καλά βακτήρια αποκατάστασης της ισορροπίας της μικροβιακής που μπορεί να έχουν καταστρέψεί επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις και η συχνή χρήση των αντιβιοτικών.

Τα προβιοτικά βακτήρια μπορεί έμμεσα να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν την παραγωγή των αρωματικών μεταβολίτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στα ούρα.

 

Πηγή: naturallivingideas.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close