7 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την πλάκα και την πέτρα στα δόντια

Τα βακτήρια υπάρχουν φυσιολογικά στο στόμα σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατήσετε το στόμα σας καθαρό έτσι ώστε τα βακτήρια να μην αναμειγνύονται με τα σωματίδια πρωτεΐνης και τα τρόφιμα για να σχηματίσουν πλάκα και πέτρα στα δόντια σας.
Υπάρχουν λύσεις για την επίτευξη της καλής στοματικής υγιεινής. Ενώ το παραδοσιακό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, υπάρχουν φυσικές  θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε την πέτρα και τη συσσώρευση πλάκας.

1. Aloe vera

Aloe-Vera31

Η aloe vera μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα δόντια σας. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μόνο το ζελέ από το φυτό, ή μπορείτε να το αναμίξετε με φυτική γλυκερίνη, λεμόνι και μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε ένα scrub.

Μέχρι τώρα βουρτσίζαμε λάθος τα δόντια μας.Δες εδώ τον σωστό τρόπο

2. Τυρί

δοντια

Τρώγοντας τυρί πριν από τα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οξέων που προωθούν την παραγωγή πλάκας στα δόντια. Τυριά όπως το ελβετικό ή το Cheddar λειτουργούν καλύτερα.

3. Οι φράουλες και τις ντομάτες

δοντια

Και οι δύο τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία προάγει  ισχυρότερα δόντια που μπορεί να αντισταθούν στην πλάκα. Φτιάξτε μια πάστα και αφήστε την σας δόντια σας για 5 λεπτά.

Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάποια γεύματα και άλλα κόλπα

4. Μαγειρική σόδα

δοντια

Μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στην οδοντόβουρτσά σας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσικό scrub που μπορεί να αφαιρέσει την συσσώρευση τροφών στα δόντια σας.

5. Σύκα

δοντια

Τα σύκα μπορούν να εργαστούν για να απομακρύνετε την πλάκα και να αποκτήσετε καθαρά δόντια.  Το μάσημα 3-4 σύκων μπορεί να ενεργοποιήσει τις σιελογόνους αδένες για την προώθηση καθαρισμού.

Φτιάχνει ένα μασελάκι από αλουμινόχαρτο και το βάζει στα δόντια.Ο λόγος θα σας κάνει να χαμογελάτε πιο συχνά

6. Φλούδα πορτοκαλιού

δοντια

Τρίψτε μια φλούδα πορτοκαλιού στα δόντια σας και αφήστε να εγκατασταθεί στα δόντια σας μια ολόκληρη νύχτα.Τα πορτοκάλια όχι μόνο βοηθούν  να αφαιρέσετε τα βακτήρια, αλλά μπορεί επίσης να λευκαίνουν με φυσικό τρόπο τα δόντια.

7. Ξύδι

δοντια

Το ξέπλυμα με το ξύδι μπορεί να συμβάλει στην άρση της πλάκας στα δόντια. Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι, μία κουταλιά της σούπας αλάτι, και τέσσερις ουγγιές  νερού.
Ποια φυσική θεραπεία νομίζετε ότι είναι η καλύτερη; Μοιραστείτε με τους φίλους σας για να μάθετε τις απόψεις τους.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close