7 λανθασμένες συνήθειες που πιστεύουμε οτι είναι σωστές

Όλοι μας έχουμε ένα συγκεκριμένο σύνολο συνηθειών που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας αλλά και της εικόνα μας. Και ενώ κάποιες από αυτές, όπως το πλύσιμο των φρούτων πριν τα φάμε και η τακτική άσκηση είναι αναμφίβολα σημαντικές,  κάποιες άλλες συνήθειες, μας κάνουν να αμφιβάλουμε για το κατα πόσο είναι σημαντικές.

Δείτε λοιπόν 7 συνήθειες που μπορείτε να εγκαταλείψετε χωρίς συνέπειες, καθώς δεν είναι σημαντικές:

  • Η λήψη δισκίων πολυβιταμινών
sinithies-pou-kanoume-lathos1_photo credit:depositphotos

Η κατανάλωση πολυβιταμινών και όλα τα είδη των βιολογικών προσθέτων δεν μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών και δεν έχουν καμία επίδραση στη μνήμη ή την ικανότητα να να δουλέψετε. Μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά τη διεξαγωγή μιας σειράς κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή περισσότερων από 450.000 ανθρώπων. Τα αποτελέσματα των άλλων κομματιών της έρευνας δείχνουν ότι η λήψη πολυβιταμινών μπορεί να έχει πραγματικά αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας.

  • Χρησιμοποιείτε για τα χέρια, αντιβακτηριδιακό gel το οποίο δεν έχει μέσα αλκόολ
sinithies-pou-kanoume-lathos2_photo credit:depositphotos

Το αντιβακτηριδιακό τζελ χεριών πραγματικά βοηθάει ώστε να απαλλαγούμε από πολλά διαφορετικά είδη βακτηρίων και άλλων μικροβίων. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση εκείνη όπου το gel δεν έχει αλκοόλη μικρότερη από 60% . Τα απολυμαντικά χεριών δεν αφαιρούν όλα τα είδη των μικροοργανισμών. Δεν έχουν καμία επίδραση, για παράδειγμα, στα σχετικά με το Norovirus ή τα κρυπτοσπορίδια. Επιπλέον, κάθε επαφή που έχετε με φυτοφάρμακα ή με μόλυνση δεν θα λυθεί με τη χρήση του gel καθαρισμού που περιέχει οινόπνευμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται είναι να πλύνετε τα χέρια σας.

Δείτε ακόμη: Γιατί μουδιάζουν τα χέρια μου όταν κοιμάμαι;

  • Αποφεύγετε το όξινο γλουταμινικό νάτριο
sinithies-pou-kanoume-lathos3_photo credit:depositphotos

Η έρευνα δείχνει ότι τα δυσάρεστα συμπτώματα που το όξινο γλουταμινικό νάτριο πιστεύεται ότι προκαλεί στον άνθρωπο, όπως ναυτία και πονοκεφάλους, συμβαίνουν μόνο όταν τρώτε κάτι με όχι λιγότερο από 3 g της ουσίας αυτής στην πιο αγνή του μορφή. Είναι αρκετά απίθανο να το αντιμετωπίσετε αυτό. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα διατροφής στα οποία προστίθεται το γλουταμικό δεν είναι καλά για σας ακόμη και χωρίς αυτό.

Όλοι μας έχουμε ένα συγκεκριμένο σύνολο συνηθειών που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας αλλά και της εικόνα μας.

  • Προσπαθείτε να καθαρίσετε το σώμα σας με δίαιτες αποτοξίνωσης
sinithies-pou-kanoume-lathos4_photo credit:depositphotos

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης, οι οποίες επί του παρόντος κερδίζουν τη δημοτικότητα με ταχύτατους ρυθμούς, υπόσχονται να απελευθερώσουν το σώμα σας από τις τοξίνες. Αλλά οι ειδικοί ομόφωνα επισημαίνουν ότι ο οργανισμός μπορεί να αποξινωθεί από μόνος του. Αν το συκώτι και τα νεφρά σας δεν λειτουργεί σωστά, αυτός είναι ένας λόγος για να επισκεφθείτε το γιατρό και να μην πίνετε απλώς  smoothies ή κοκτέιλ.

Δείτε ακόμη: Καθημερινές συνήθειες που παχαίνουν; 4 πράγματα που δεν ξέρατε ότι ανοίγουν την όρεξη

  • Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων
sinithies-pou-kanoume-lathos5_photo credit:depositphotos

Σε πολλές χώρες, δεν υπάρχει καμία νομική απαίτηση προκειμένου τα βιολογικά προϊόντα διατροφής να έχουν κάθε είδους πιστοποίηση. Ο λόγος που αν δείτε τις λέξεις «οικολογικό» ή «bio», είναι τις περισσότερες φορές δεν είναι επειδή πρόκειται για ένα τέχνασμα μάρκετινγκ παρά για μια εγγύηση ότι το τρόφιμο που θα φάτε έχει παραχθεί χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Έτσι, το γεγονός είναι ότι κτα βιολογικά αυτά προϊόντα δεν είναι καθόλου καλύτερα για σας από τη τα συνήθη φρούτα ή λαχανικά που αγοράζετε από την αγορά.

  • Δεν χρησιμοποιείτε μικροκύμματα
sinithies-pou-kanoume-lathos6_photo credit:depositphotos

Το να χρησιμοποιήσετε τα μικροκύματα για να ζεστάνετε το φαγητό σας, μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τις χρήσιμες ουσίες που περιέχει, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν το ζεστάνετε στο φούρνο ή την κουζίνα σας. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, το γεγονός ότι λειτουργεί πιο γρήγορα μπορεί να κάνει ένα φούρνο μικροκυμάτων τη προτιμώμενη επιλογή. Για παράδειγμα, η αναθέρμανση στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να διατηρήσει τις καλύτερες ουσίες όπως η βιταμίνη C.

Δείτε ακόμη: 10 Βλαβερές για τον Εγκέφαλό μας Συνήθειες, που πρέπει να Σταματήσουμε ΑΜΕΣΩΣ

  • Η κατανάλωση μόνο προϊόντων με λίγα λιπαρά
sinithies-pou-kanoume-lathos7_photo credit:depositphotos

Όπως και με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, τα σώματά μας χρειάζονται το λίπος, και έτσι την η προτίμηση μόνο των προϊόντων διατροφής χαμηλών σε λιπαρά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε τις θερμίδες. Επιπλέον, σε πολλά προϊόντα η μείωση του λίπους αντισταθμίζεται από μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας.

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close