Η 7ήμερη δίαιτα της μακροζωίας – Δείτε το αναλυτικό πλάνο ανά ημέρα!

Ξεκινώντας τη μέρα σας με μια κουταλιά μηλόξιδο και τρώγοντας αυγά για πρωινό μπορείτε να «κερδίσετε» μέχρι και δέκα επιπλέον χρόνια ζωής!

 

Η δίαιτα που θα δείτε παρακάτω είναι εμπνευσμένη από τους κατοίκους του Πιόππι, ενός μικρού παραθαλάσσιου χωριού της νότιας Ιταλίας που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως η «κοιτίδα» της μεσογειακής διατροφής.

Πολλοί από τους κατοίκους του Πιόππι είναι υπεραιωνόβιοι, ενώ οι περισσότεροι ξεπερνούν το μέσο προσδόκιμο ζωής των υπόλοιπων περιοχών του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι από την τοπική διατροφή δεν λείπει το μπέικον και η σοκολάτα, η αγάπη των ντόπιων για τα λαχανικά, τα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς τούς προστατεύει από την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη τύπου 2.

Μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε το παράδειγμα των κατοίκων του Πιόππι υιοθετώντας την παρακάτω δίαιτα, την οποία επιμελήθηκε ο καρδιολόγος Δρ Ασίμ Μαλότρα.

Εκτός από το ελαιόλαδο, που ως γνωστόν κάνει καλό στην καρδιά, η δίαιτα περιλαμβάνει επίσης μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο κάθε πρωί, το οποίο προλαμβάνει τις καούρες, ρίχνει την πίεση και διευκολύνει το αδυνάτισμα. Κεντρική θέση στη δίαιτα έχει και το αυγό, μια εξαιρετική και υγιεινή πηγή πρωτεΐνης, ενώ επιτρέπεται και το κόκκινο κρασί.

Αναλυτικό πλάνο ανά ημέρα

Δείτε την στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close