Αυτό πρέπει να κάνετε αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τα ινομυώματα της μήτρας

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα ινομυωμάτα της μήτρας είναι πολύ συχνά. Περίπου 1 στις 5 γυναίκες θα αναπτύξουν ινομυώματα πριν από την ηλικία των 45 ετών.

Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις σχηματισμένοι όγκοι, μερικές φορές μυϊκοί και μερικές φορές πρόκειται για όγκους ινώδους προέλευσης που μπορούν να εμφανιστούν στη μήτρα, και αυτοί μπορούν να διακριθούν σε τρεις τύπους ,ανάλογα με τη θέση τους. Ένας τύπος είναι oι ενδιάμεσοι, o άλλος βρίσκεται στη μάζα της μήτρας, και οι υποβλεννογόνιοι, που εξελίσσονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας, και αναπτύσσονται πάντοτε κάτω από τον βλεννογόνο και πάντα αναπτύσσονται στην κοιλιακή χώρα.

Δείτε ακόμη: 7 πόνοι χαμηλά στη κοιλιά που δεν πρέπει να παραβλέψετε

Αυτοί έχουν ποικιλία μεγεθών και μπορεί να είναι στο μέγεθος ενός μικρού μπιζελιού και ακόμη και μιας μπάλας του τένις, και έχουν πολύ συχνές επιπλοκές όπως είναι ο έντονος πόνος που δημιουργείται από τη συμπίεση των γειτονικών οργάνων κυρίως όταν το μύωμα είναι μεγάλο, και τις λεγόμενες εμμηνορροϊκές αιμορραγίες που είναι πολύ έντονες και μπορεί να είναι επίσης πολύ κοινές.

Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις σχηματισμένοι όγκοι, μερικές φορές μυϊκοί και μερικές φορές πρόκειται για όγκους ινώδους προέλευσης που μπορούν να εμφανιστούν στη μήτρα, και αυτοί μπορούν να διακριθούν σε τρεις τύπους ,ανάλογα με τη θέση τους

Τα συμπτώματα πιθανών ινομυωμάτων.

-Πόνος στην πλάτη.
-Μη άνεση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
-Αλλαγές στην κανονικό έμμηνο κύκλο.
-Οίδημα της κοιλιάς και αίσθηση μη ικανοποίησης.

Δείτε ακόμη: Ανακατεύει baby oil με ένα άλλο υλικό και η κοιλιά γίνεται επίπεδη

Αρχικά διορθωτικά μέτρα:

-Πλύντε, το δέρμα και ψιλοκόψτε 1 μήλο και 1 καρότο και βάλτε τα μέσα στο μπλέντερ με μερικά φύλλα λάχανου, λιώστε τα πολύ καλά για μερικά λεπτά και καταναλώστε αυτό το smoothie κάθε μέρα.

-Καταναλώστε 2 δισκία σιτέλαιο κάθε μέρα.

Δείτε ακόμη: Καταναλώστε το με άδειο στομάχι & απογειώστε την υγεία σας!

-Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σαρσαπαρίλα σε ένα φλιτζάνι ​​βρασμένο νερό, αφήστε το καλυμμένο και αφήστε το να κρυώσει, και πιείτε 1 φλιτζάνι με άδειο στομάχι και λίγο πριν από το δείπνο.

-Φάτε 2 σκελίδες σκόρδο στο πρωινό και στο μεσημεριανό γεύμα.

-Πάρτε 2 κάψουλες μαγιά μπύρας στο γεύμα και στο δείπνο ή 1 κουταλιά της σούπας.

-Καταναλώστε πολλά μανταρίνια μέσα στην ημέρα, δεδομένου ότι μειώνουν τον κίνδυνο των ινομυωμάτων.

-Βράστε 114 γρ. φύλλα λουίζας σε 6 λίτρα νερού μέχρι αυτά να γίνουν 4 λίτρα, και καταναλώστε 3 φλιτζάνια την ημέρα και διατηρήστε το ρόφημα στο ψυγείο.

Πηγή: olipbeauty.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close