Αυτούς τους παράξενους κανόνες πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον στη γέννα

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αναμένεται τον επόμενο μήνα να γίνουν γονείς για τρίτη φορά. Έχοντας ήδη φέρει στον κόσμο τον πρίγκιπα Γεώργιο και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, η δούκισσα του Κέιμπριτζ ξέρει πως υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες, που τηρούνται βάσει του πρωτοκόλλου.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Η βασιλική οικογένεια έχει σειρά εθίμων που πρέπει να ακολουθούνται όταν γεννιέται ένα μωρό- μεταξύ άλλων ποιο είναι το πρώτο πρόσωπο που πρέπει να ενημερωθεί για τον νέο άνθρωπο που ήρθε στον κόσμο. Άλλοι κανονισμοί ορίζουν ποιος επιτρέπεται να βρίσκεται στην αίθουσα τοκετού αλλά και το πώς ανακοινώνεται το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας στο κοινό.
Μερικούς από αυτούς τους κανόνες παρουσιάζει η εφημερίδα New York Post.

Δείτε ακόμη: Γιατί η Κέιτ Μίντλετον έχει σχεδόν πάντα ένα τσιρότο στα δάχτυλά της;

1. Είναι προτιμητέες οι γέννες στο σπίτι

Όπως προβλέπει η παράδοση, η Βασίλισσα γέννησε όλα τα παιδιά της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τον κανόνα αυτό έσπασε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που γέννησε τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo της κλινικής St. Mary’s στο Λονδίνο.

Η Κέιτ επίσης έφερε στον κόσμο τα δύο πρώτα παιδιά της στην εν λόγω κλινική, αλλά πιστεύεται πως το τρίτο παιδί της θα το γεννήσει στο παλάτι του Κένσιγκτον.

2. Η Βασίλισσα πρέπει να μάθει πρώτη τα νέα

Η Βασίλισσα πρέπει να ενημερωθεί πως γεννήθηκε το παιδί πριν το νέο ανακοινωθεί δημόσια. Αναφέρεται πως ο Γουίλιαμ της τηλεφώνησε σε απόρρητη και ασφαλή τηλεφωνική γραμμή όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Γεώργιος.

Παραδοσιακά, η γέννηση του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας αναρτάται σε πίνακα έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Όμως η Κέιτ και ο Γουίλιαμ έσπασαν αυτή την παράδοση ανακοινώνοντας τη γέννηση του πρίγκιπα Γεωργίου στο Twitter.

3. Ο βασιλικός τελάλης ανακοινώνει το νέο στο κοινό

Ο τελάλης Tony Appleton ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τις γεννήσεις τόσο του πρίγκιπα Γεώργιου όσο και της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Το έθιμο αυτό κρατά από τα μεσαιωνικά χρόνια, που οι πολίτες δεν ήξεραν να διαβάζουν ή να γράφουν.

4. Οι μπαμπάδες δεν επιτρέπονται στην αίθουσα τοκετού

Η γέννα θεωρείται αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση και οι μπαμπάδες δεν επιτρέπεται να μπουν στην αίθουσα τοκετού. Ο κανόνας αυτός πιστεύεται πως έχει χαλαρώσει μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Καρόλου.

Δείτε ακόμη: Επανεμφάνιση με εκπληκτικό φόρεμα για την εγκυμονούσα Κέιτ Μίντλετον!

5. Οι μαίες ορκίζονται εχεμύθεια

Οι μαίες δεν επιτρέπεται να δώσουν καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με τη γέννα. Πιστεύεται πως η Κέτι Μίντλετον είχε τρεις μαίες στο πλευρό της όταν έφερε στον κόσμο την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

photo credit: people.com

Πηγή: madata.gr
Close