"Άντε πλύνε κάνα πιάτο" Την επόμενη φορά να αντισταθείς και να αντιδράσεις. Έτσι, το πιάτο στο τέλος θα το πλύνει, εκείνος.

Πόσες φορές μπορεί να το έχετε ακούσει; Στον δρόμο, από ξένους, από φίλους ή τον σύντροφό σας. Δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. Δεν είναι προσβολή, νομίζουν ότι σας προσβάλλουν και ότι παίρνουν τον έλεγχο της κατάστασης. Εσείς όμως μπορείτε να αντιδράσετε, να μιλήσετε και να αντισταθείτε!

Πως; Ένα παράδειγμα θα βρείτε παρακάτω, σε εκείνη τη γυναίκα που δεν φοβήθηκε να πει τη γνώμη της και να την υπερασπιστεί! Γιατί οι γυναίκες είναι πιο δυνατές απόσο νομίζουν…

 

"Άντε πλύνε κάνα πιάτο" Την επόμενη φορά να αντισταθείς και να αντιδράσεις. Έτσι, το πιάτο στο τέλος θα το πλύνει, εκείνος.

Είμαι οδηγός 23 χρόνων και διανύω καθημερινά εξήντα χιλιόμετρα. Έχω τρακάρει πέντε φορές. Τέσσερις από αυτές έφταιγαν οι άλλοι. Δεν κάνω παραβάσεις όταν οδηγώ. Προσέχω στο δρόμο και δεν έχω τον νου μου σε κάτι άλλο.

Προσπαθώ να παραχωρώ προτεραιότητα, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα. Πράγμα που κάνουν σπάνια, οι άνδρες. Δεν έχω σκοτώσει ποτέ κάποιο ζώο. Δεν έχω σκοτώσει, ούτε γάτα, ούτε σκύλο. Σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι δεν τρέχω.

Ακούω χωρίς να αντιδρώ έναν άντρα ταξιτζή να λέει «γυναίκα θα είναι αυτή που οδηγάει». Οι άντρες λένε πως οι γυναίκες είναι πολύ χειρότερες στην οδήγηση. Όμως, χθες κατέβαινα τη Μεσογείων. Είχε ζέστη και κίνηση. Ο μπροστινός μου μιλούσε στο κινητό και κάπνιζε.

 

"Άντε πλύνε κάνα πιάτο" Την επόμενη φορά να αντισταθείς και να αντιδράσεις. Έτσι, το πιάτο στο τέλος θα το πλύνει, εκείνος.

Στο επόμενο φανάρι, εκείνος πέταξε τον καφέ του από το παράθυρο στο δρόμο. Αυτό ήταν! Πήγα δίπλα του ! ”Να σου πω”, φώναξα. ”Είσαι πολύ ανόητος που πετάς το κύπελλο στο δρόμο”, συνέχισα. Τότε εκείνος απάντησε ”Τι σε νοιάζει; Ποια είσαι μωρή, που θα μου κάνεις παρατήρηση;”.

”Με νοιάζει και θα σου κάνω”, είπα. Όταν άναψε το φανάρι είπε «άντε πλύνε κανένα πιάτο» και γκάζωσε, μέχρι που χάθηκε. Πραγματικά βγήκα νικήτρια. Όταν σταματούν τα επιχειρήματα, τότε αρχίζουν οι βρισιές. Κέρδισα, γιατί αντιστάθηκα. Όχι, γιατί δεν μπορούσε άλλο πια να επιχειρηματολογήσει. Το σημαντικό είναι να προσπαθεί, κάποιος.

«Άντε πλύνε κανένα πιάτο» – Χρήσιμες συμβουλές: Τι να κάνετε
Το 2019 υπάρχουν και καλοί και κακοί οδηγοί, εργαζόμενοι, χαρακτήρες. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το φύλο. Δεν έχει να κάνει, με το αν κάποιος φορά φούστες ή παντελόνια. Όλοι έχουν φωνή, αντίληψη και μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. Το κυριότερο, όμως, είναι να αντισταθούν.

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά, που θα σου πούνε «άντε πλύνε κανένα πιάτο», μη ξεχάσεις να αντισταθείς και να αντιδράσεις. Έτσι, το πιάτο στο τέλος θα το πλύνει, εκείνος.

 

 

Close