Δείτε περιπτώσεις που  μπορεί να συνδέονται  τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Ξέρατε πως ονομάζουν οι Κινέζοι γιατροί το ανθρώπινο πρόσωπο; Το ονομάζουν «παράθυρο της υγείας». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα μας είναι πολύ ευαίσθητο σε κάθε είδους διαταραχές και αλλαγές στο σώμα μας, στέλνοντας μας σημάδια, για παράδειγμα με την μορφή εξανθημάτων.

Σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά σημεία στα οποία καλό είναι να δώσετε προσοχή, εάν εμφανιστεί κάποιο εξάνθημα στο πρόσωπο σας.

1.) Μέτωπο και φρύδια

Δείτε περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Αν εμφανιστεί στο μέτωπο ή πάνω από τα φρύδια κάποιο εξάνθημα, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε κάποια γαστρεντερικά προβλήματα. Αν έχετε κάποιο σημάδι ανάμεσα στα φρύδια, τοτε αυτό μπορεί να είναι «υπεύθυνο» για προβλήματα στο συκώτι.

Προσπαθήστε να διορθώσετε την κατάσταση, αποκλείοντας από τη διατροφή σας τα λιπαρά και τα τηγανητά, και μειώστε σημαντικά τη χρήση του αλκοόλ.

Δείτε ακόμη: Συνταγή της στιγμής για τα αντιαισθητικά σπυράκια

2.) Μύτη

Δείτε περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Τα σπυράκια στη μύτη υποδεικνύουν ότι υπάρχει κάποια διαταραχή στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι το άγχος.

Προσπαθήστε να έχετε μια πιο δραστήρια ζωή, να χαλαρώνετε συχνά και να τηρείτε μια υγιής ρουτίνα ύπνου.

Αλλά αν επιμένει κάποιο εξάνθημα στο πηγούνι, τότε καλύτερα επισκεφτείτε κάποιο γιατρό.

3.) Αυτιά

Δείτε περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Σύμφωνα με τους Κινέζους γιατρούς, το δέρμα των αυτιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος.

Αν έχετε σπυράκια στα αυτιά, πρώτα απ “όλα σταματήστε την υπερβολική χρήση αλατιού και του καφέ. Και συνηθίστε να πίνετε περισσότερο νερό.

Δείτε ακόμη: H φυσική μάσκα που εξαφανίζει τα σπυράκια στη πλάτη!

4.) Μάγουλα και ζυγωματικά

Δείτε περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Τα ζυγωματικά και το πάνω μέρος από τα μάγουλα αντανακλούν τη λειτουργία των πνευμόνων και των βρόγχων μας. Αν εμφανίζεται ακμή σε αυτά τα σημεία, τότε ενδεχομένως υπάρχουν προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι οι αλλεργίες.

Αλλά ένα εξάνθημα στην περιοχή των κάτω μάγουλων μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία οδοντιατρικών προβλημάτων.

Προσέξτε περισσότερο το αναπνευστικό σας σύστημα. Πρώτα απ “όλα, αρχίστε να περπατάτε περισσότερο και αναπνεύετε καθαρό αέρα αλλά καλό είναι να σταματήσετε το κάπνισμα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή του στόματος. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερο γλυκά, και σταματήστε να πίνετε ζαχαρούχα αναψυκτικά.

5.) Χείλη

Δείτε περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Αν αντιμετωπίζετε δερματολογικά προβλήματα γύρω από το στόμα αυτό μπορεί να σημαίνει οτι έχετε προβλήματα με την πέψη, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της δυσπεψίας και των εντερικών κολικών.

Προσπαθήστε να σταματήσετε να τρώτε πρόχειρο φαγητό, και συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πολλά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά.

Δείτε ακόμη: Μη σπας ποτέ σπυράκια σε αυτήν την περιοχή του προσώπου – Μπορεί να χάσεις τη ζωή σου!

6.) Πηγούνι

Δείτε περιπτώσεις που μπορεί να συνδέονται τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Αν έχετε σπυράκια στο πηγούνι τότε αυτά  συνήθως μας προτρέπουν να δώσουμε σημασία στο αναπαραγωγικό σύστημα. Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση τους  μπορεί να είναι κάποια ορμονική ανισορροπία και ορισμένες φάσεις του έμμηνου κύκλου στις γυναίκες.

Αν εμφανίζεται ένα σπυράκι μια στο τόσο, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας . Αλλά αν επιμένει κάποιο εξάνθημα στο πηγούνι, τότε καλύτερα επισκεφτείτε κάποιο γιατρό.

Πηγή: adme.ru

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close