Διορθώστε τα λάθη που κάνετε στην φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής σας!

Κάποιες φορές σφάλουμε χωρίς καν να το γνωρίζουμε, αλλά τα λάθη μας πολλές φορές έχουν πολλές επιπτώσεις και έτσι είναι απαραίτητο να τα διορθώσουμε! Έχουμε δεί τόσα που έχουν γραφτεί γύρω από το πώς να αποφύγουμε τις μολύνσεις, να ανακουφιστούμε από τη φαγούρα, να γλυτώσουμε από τις μυκητιάσεις αλλά και από τους ερεθισμούς της ευαίσθητης περιοχής. Το βασικό θέμα φίλες μου, είναι να πάψετε να κάνετε εκείνα τα λάθη στην ρουτίνα σας, που αυξάνουν τον κίνδυνο για όλες τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις.

Δείτε λοιπόν 8 λάθη που κάνουμε σχεδόν συνέχεια όλες οι γυναίκες στην περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής.

1.) Δεν αλλάζετε ξυραφάκι

Τεράστιο λάθος. Κάθε φορά που ξυρίζετε την ευαίσθητη περιοχή σας πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούριο ξυραφάκι. Αυτό μπορεί οικονομικά να μην σας συμφέρει και τόσο, αλλά μπροστά στην υγεία, δεν πρέπει να λογαριάζουμε τα λεφτά, οπότε καλό είναι να αγοράσετε ξυραφάκια μιας χρήσης. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μόδα του bush που έχει επανέλθει!

Δείτε ακόμη: 7 πόνοι χαμηλά στη κοιλιά που δεν πρέπει να παραβλέψετε

2.) Είστε πολύ σχολαστικές με το θέμα καθαριότητα

συχνές ενδοκολπικές πλύσεις. Προτίμηστε να μην τις επαναλαμβάνετε σε μεγάλη συχνότητα γιατί χαλάει η χλωρίδα του κόλπου.

Έχουμε δεί τόσα που έχουν γραφτεί γύρω από το πώς να αποφύγουμε τις μολύνσεις, να ανακουφιστούμε από τη φαγούρα, να γλυτώσουμε από τις μυκητιάσεις αλλά και από τους ερεθισμούς της ευαίσθητης περιοχής.

3.)  Έχω φαγούρα θα κάνω πλύσεις με μαγειρική σόδα”

Όλες αυτές οι συνταγές και τα ξόρκια που έχουν περάσει από γιαγιά σε μαμά, είναι τώρα πια στις μέρες μας ξεπερασμένα. Μην εφαρμόζετε εσωτερικά στην ευαίσθητη περιοχή σας, οτιδήποτε περιλαμβάνει σπιτικά υλικά, καθώς αυτά δεν είναι αποστειρωμένα. Ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα θα είναι σίγουρα τα σκευάσματα που θα βρεις στο φαρμακείο και προορίζονται γι’ αυτή τη χρήση

4.) Skinny jeans, αυτή η μάστιγα

Ξέρω πόσο αγαπάτε τα στενά σας παντελόνια, αλλά η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σας, προτιμά τα πιο αέρινα υφάσματα που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει. Βλέπετε, τα skinny jeans, αλλά και όλα τα κολλητά στην περιοχή του καβάλου ρούχα, διατηρούν υγρή την περιοχή και αυξάνουν τον κίνδυνο των μυκητιάσεων. Προτίμηστε λοιπόν να μην τα φοράτε για το 8ωρο στη δουλειά και περιοριστείτε σε ολιγόωρες πιο βραδινές εμφανίσεις.

Δείτε ακόμη: Τι είναι αυτό που στέλνει το 75% των γυναικών στο γυναικολόγο;

5.) Body lotion με άρωμα βανίλια για να μυρίζει το ίδιο και η ευαίσθητη περιοχή σας

Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Ξεχάστε τα προϊόντα με άρωμα και μην τα βάζετε με την ελπίδα να μυρίζετε βανίλια μετά από λίγη ώρα. Οι ουσίες που περιέχουν άρωμα, αν μπουν εσωτερικά του κόλπου μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, αλλά και να χαλάσουν την χλωρίδα της περιοχής. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο δε θα μυρίζετε βανίλια, αλλά θα καλωσορίσετε μια έντονη δυσοσμία.

6.)  Λάθος λιπαντικό

Πέρα από το ότι στη σεξουαλική επαφή επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό και για να εξασφαλίσετε την καλή υγεία της ευαίσθητης περιοχής, φροντίστε αν βάλετε κάποιο λιπαντικό, να είναι απόλυτα συμβατό με το προφυλακτικό. Αλλιώς το προφυλακτικό θα σπάσει και θα έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό.

7.) Δεν ”βάζετε” χέρι

Αν πλένετε με σφουγγάρι την ευαίσθητη περιοχή σας θα πρέπει να ξέρετε πως μολύνεται πολύ εύκολα και είναι προτιμότερο να την πλένετε την εν λόγω περιοχή με το χέρι  Αν παρόλ’ αυτά δε μπορέσετε να αποχωριστείτε το σφουγγάρι σας φρόντιστε κάθε φορά να το ξεπλένετε με καυτό νερό ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βακτήρια, αλλά και να παίρνετε ένα καινούριο κάθε μήνα.

Δείτε ακόμη: 7 λόγοι που μπορεί να έχεις καθυστέρηση, εκτός της εγκυμοσύνης

8.) Τρώτε  καυτερά φαγητά

Δεν είναι κανόνας, αλλά υπάρχουν γυναίκες που όταν φάνε ένα καυτερό φαγητό, νιώθουν ερεθισμό, φαγούρα ή και τσούξιμο μετά την ούρηση. Η λύση είναι προφανή: όχι άλλο τσίλι στο φαγητό σας.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close