Δείτε τη σωστή στάση που πρέπει να έχει το σώμα σας όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας

Στις μέρες μας όλο και περισσότερο άνθρωποι έχουν τη τάση να καμπουριάζουν. Αυτό οφείλετε στην λανθασμένη στάση του σώματος τους, ενώ είναι στο γραφείο στο καναπέ ή ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τα κινητά τους ή άλλες παρόμοιες συσκευές όπως tablet,pc και άλλα.Αυτές τις στιγμές τις περνούν με λανθασμένη στάση σώματος  και αυτό μπορεί να τους κάνει πολύ κακό.

Δείτε ακόμη:Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για 30 ημέρες και δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας

Δείτε πως πρέπει να χρησιμοποιείτε σωστά το τηλέφωνο ώστε να μην σας προκαλέσει πρόβλημα υγείας:

pia-stasi-somatos-prepi-na-echoume-otan-kratame-to-kinito1_

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το κινητό σας να έχετε στο μυαλό σας να έχετε σωστή στάση σώματος ,καθώς η λανθασμένη μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα αργότερα.

pia-stasi-somatos-prepi-na-echoume-otan-kratame-to-kinito_

 

Σύμφωνα με μελέτες οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη παίρνουν μια στάση σώματος που μοιάζει με καμπούρα.Παλιά το πρόβλημα της καμπούρας ταλάνιζε κυρίως ηλικιωμένους αλλά γιατροί έχουν παρατηρήσει οτι πλέον έρχονται και νεότερες ηλικίες για βοήθεια.

Δείτε ακόμη:Μην αφήνετε τα παιδιά να κάθονται σε αυτή τη στάση! Δείτε γιατι

Τα κύρια χαρακτηριστικά της καμπούρας είναι: τεντωμένος λαιμός,βυθισμένοι ώμοι και και χέρια τραβηγμένα προς τον κορμό. Η στάση αυτή του σώματος δημιουργεί άγχος και έλλειψη εργασιακής παραγωγικότητας.

6 τρόποι για να μειώσετε το κίνδυνο προβλημάτων στην σπονδυλική στήλη

  • Ρίξτε μια ματιά στο κινητό σας χωρίς να κατεβάσετε το κεφάλι, απλά κατεβάζοντας τα μάτια σας.Σηκώστε την οθόνη του κινητού σας πιο πάνω.
  • Σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνήστε το κεφάλι σας από τη δεξιά πλευρά και την αριστερή προκειμένου να ενεργοποιήσετε τους μυς σας και να μην πιαστείτε.
  • Κάντε μασάζ στους ώμους στη περιοχή του λαιμού και στην περιοχή ανάμεσα στις ωμοπλάτες.
  • Σταθείτε στην πόρτα και τεντώστε τα χέρια σας και το στήθος σας προκειμένου να ξεπιαστούν όλοι οι μυς που έχουν πιαστεί από την χρήση του κινητού.
  • Αν χρησιμοποιείτε πολύ ώρα το κινητό σπρώξτε το πιγούνι σας προς το λαιμό και σφίξτε τις ωμοπλάτες μεταξύ τους. Επαναλάβετε την άσκηση πολλές φορές, κρατώντας το σώμα σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.
  • Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το κινητό σας να έχετε στο μυαλό σας να έχετε σωστή στάση σώματος καθώς η λανθασμένη μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα αργότερα.

Δείτε ακόμη:Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα 

 

 

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close