Είναι φυσιολογικό να έχουμε πιο ''βαριά'' περίοδο το καλοκαίρι;

Είναι φυσιολογικό να περνάμε πιο βαριά περίοδο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού; Εγώ συνήθως έχω περισσότερη ροή και χειρότερες κράμπες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.Είναι άραγε φυσιολογικό;

Η απάντηση μιας ειδικού σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής.

«Η εποχή του χρόνου δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην περίοδο σας.» Μερικές γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν ότι η έμμηνος ρύσης τους αλλάζει κάθε μήνα, έτσι δεν είναι παράξενο αν τον ένα μήνα τα συμπτώματα είναι χειρότερα από τον άλλον.

Δεν χρειάζεται να φοβάστε αν βλέπετε οτι έχετε περισσότερη ροή, αν και – υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό. «Κάποιες αλλαγές στη ρουτίνα σας θα μπορούσαν να οφείλονται στην πιο βαριά αιμορραγία . Αν αλλάξατε πρόσφατα τα χαπάκια αντισύλληψης ή αρχίσατε να τα χρησιμοποιείτε πρόσφατα , αυτό μπορεί να σας προκαλέσει βαριά αιμορραγία. Μήπως ασκείστε περισσότερο ή λιγότερο αυτή τη περίοδο από οτι κάνατε τελευταία; Η άσκηση μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών σας και του εμμηνορροϊκού κύκλου σας.» Εάν παρατηρήσετε περισσότερη αιμορραγία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής σας και όχι στον κύκλο σας.

Φυσικά, η πιο βαριά ροή και οι χειρότερες κράμπες θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό , όπως η ενδομητρίωση

Όπως μπορείτε να δείτε από την απάντηση της ειδικού, αυτοί οι λόγοι μπορεί να είναι εντελώς αθώοι και τίποτα παραπάνω. Σκεφτείτε την καθημερινή ρουτίνα σας το καλοκαίρι σε σύγκριση με το υπόλοιπο του έτους – έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Δείτε ακόμη: Προσπαθήστε να αποφεύγετε αυτές τις συνήθειες όταν έχετε περίοδο!

Όσον αφορά τις πολύ άσχημες κράμπες, αυτές δεν έχουν να κάνουν με την εποχή. Όπως η ροή σας, οι κράμπες σας και τα άλλα συμπτώματα της περιόδου σας μπορεί να διαφέρουν από μήνα σε μήνα. Μπορεί να αισθάνεστε πιο έντονα τις κράμπες, αν δεν κοιμάστε καλά, αν τρώτε πολύ αλμυρά φαγητά, δεν πίνετε αρκετό νερό, πίνετε πολύ καφεΐνη, ή απλά κάνετε κάτι ανθυγιεινό σε γενικές γραμμές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα νέα αντισύλληψης ή τα σπιράλ μπορεί να προκαλέσουν άσχημες κράμπες.

Φυσικά, η πιο βαριά ροή και οι χειρότερες κράμπες θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό , όπως η ενδομητρίωση . Η ειδικός αναφέρει, «Εάν αντιμετωπίζετε βαριά αιμορραγία, αλλά δεν έχετε αλλάξει οποιοδήποτε μέρος της κανονικής ρουτίνας σας, ίσως θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική θεραπεία για να βεβαιωθείτε ότι η αιμορραγία δεν είναι αποτέλεσμα κάτι από πιο σοβαρό.»

Δείτε ακόμη: Σταματήστε να κάνετε αυτά τα λάθη όταν έχετε περίοδο.. Δείτε γιατί..

Αν έχετε πραγματικά φρικάρει με αυτό, πηγαίνετε να δείτε το γυναικολόγο σας . Αλλά συνήθως αυτές είναι απλά φυσιολογικό αλλαγές.

 

Πηγή: gurl.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close