Είναι σωστό τα παιδιά να βάφουν τα νύχια τους;

Μια μαμά  έγραψε οτι βρίσκει καταθλιπτικό να υπάρχουν μικρά κορίτσια σε ινστιτούτα ομορφιάς.Ωστόσο, η κάθε μητέρα πιστεύω συμφωνεί μαζί της.Εγώ ειδικά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτή την άποψη.

Η κόρη μου είναι 6 χρονών, και αυτή που της έκανε babysitting την είχε πάρει μαζί της όταν είχε πάει για μανικιούρ. Και ναιι.. έκανε και στη κόρη μου..Στα κέντρα ομορφιάς έχουν τόσα πολλά χρώματα βερνικιών επίσης, σου φροντίζουν και τέλεια τα νύχια, χωρίς πασαλείμματα από εδώ και εκεί.Η κόρη μου λοιπόν διάλεξε να κάνει τα νύχια της σαν ουράνιο τόξο, ένα διαφορετικό χρώμα για κάθε νύχι της. Ήταν πολύ χαριτωμένα τα νύχια της αλλά πραγματικά ,οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να αποφασίσουν, αν η κόρη μου θα βάψει τα νύχια της είμαι εγώ αυτή και η οικογένεια της… Κανένας άλλος…Γιατί η κόρη μου είναι μικρό παιδί, δεν μπορεί να κάνει οτι κάνουν οι μεγάλες γυναίκες..ούτε μπορεί να φοράει κοντά υφάσματα και να βάφει τα μικροσκοπικά νυχάκια της λες και είναι σε άλλη ηλικία.

Είναι σωστό τα παιδιά να βάφουν τα νύχια τους;photo credit:newscientist

Στην σημερινή εποχή βλέπουμε οτι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των κοριτσιών και των γυναικών τείνει να εξαφανιστεί,δυστυχώς…

Δείτε ακόμη: Εξύπνοι τρόποι για να ήρεμήσουν οι μανούλες οτάν τα παιδιά φαίρονται απαίσια

Φυσικά, και η κόρη μου θέλει να πάει να κάνει μανικιούρ, να φορέσει το κραγιόν μου ή να βάλει τα ψηλοτάκουνα μου.Αλλά ξέρετε κάτι; Αυτή είναι έξι και εγώ είμαι ενήλικας.. Αυτή είναι η διαφορά δεν μπορεί να παίρνει μόνη της τέτοιες σημαντικές αποφάσεις.

Η κόρη μου είναι μικρό παιδί, δεν μπορεί να κάνει οτι κάνουν οι μεγάλες γυναίκες..ούτε μπορεί να φοράει κοντά υφάσματα και να βάφει τα μικροσκοπικά νυχάκια της λες και είναι σε άλλη ηλικία.

Θα ήμουν πανευτυχης, αν η κόρη μου δεν ανησυχούσε ποτέ για το πως δείχνει.Να ξεχάσει το τι έχει στο σώμα της και να κάνει πράγματα στην ηλικία της.. Να είναι ελεύθερη, να παίξει, να κολυμπήσει, να παίξει κρυφτό.Να μην αρχίσει να ανησυχεί για θέματα ομορφιάς και περιποίησης παρά μόνο αν περάσουν πολλά χρόνια…Ωστόσο, τρέμω κάθε φορά που την βλέπω να κοιτάζεται στο καθρέφτη καθώς γνωρίζω οτι η στιγμή αυτή δεν είναι μακρυά.

Δείτε ακόμη:10 μυστικά για τα παιδιά από την πιο διάσημη νταντά!

pedia-ke-manikiour2_photo credit:vagaro.com

Όσο διασκεδαστικό και αν φαίνεται λοιπόν το σαλόνι ομορφιάς, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θύρα προς το παθητικό κόσμο των γυναικών, οι οποίες ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα σε άλλες γυναίκες για να πετύχουν τις περισσότερες φορές το ανέφικτο.

Δείτε ακόμη:Διδάξτε τα παιδιά σας πως πρέπει να διατηρούν τις προσωπικές τους αποστάσεις

Μπορεί να με θεωρείται υποκρίτρια γιατί μου αρέσουν τα ωραία νύχια.Και δεν διαφωνώ έτσι είναι, αλλά το θέμα είναι αλλού.Αλλού διαφωνώ.Εκεί που δεν συμφωνώ είναι όταν πρόκειται για μικρές πρίγκίπισσες που περιμένουν με τις ώρες στα σαλόνια ομορφιάς για να κάνουν τι;; Να αλλάξουν την φυσική ομορφιά τους σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία.Εκεί είμαι κάθετη ναι διαφωνώ…Τα παιδικά χρόνια δεν ξαναγυρίζουν πίσω, και τα παιδιά πρέπει να παραμένουν παιδιά

Close