Ελέγξτε το στόμα του σκύλου σας, για αυτό το κοινό παράσιτο...

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά τραγουδούν και τα έντομα είναι ”ετοιμοπόλεμα”! Όταν ο σκύλος σας περνάει πολλές ώρες έξω σε εξωτερικούς χώρους είναι εξαιρετικά σημαντικό να τον ελέγχετε για τσιμπούρια. Αυτά μεταδίδουν τη νόσο του Lyme , τον ιό Powassaο και άλλες θανατηφόρες ασθένειες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε σοβαρά. Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θυμηθείτε, οτι δεν είστε μόνο επιρρεπείς στα τσιμπούρια μετά από μια βόλτα σε εξωτερικούς χώρους. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε σε τακτική βάση τα σκυλιά σας για τσιμπούρια. Αυτό περιλαμβάνει και έλεγχο στο στόμα τους!

Δείτε ακόμη: Μήπως αναρωτιέστε τι τσίμπησε το παιδί; Δείτε 12 διαφορετικά τσιμπήματα από έντομα..

Σκύλος- Ασφάλεια από τα τσιμπούρια

Όταν οι άνθρωποι ελέγχουν τους τετράποδους φίλους τους για τσιμπούρια, συχνά κάνουν  ένα διεξοδικό έλεγχο στο σώμα τους, αλλά ξεχνούν να ελέγξουν ένα πολύ σημαντικό σημείο: το στόμα του σκύλου! Η Homestead & Survival μοιράστηκε την παρακάτω φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook. Η φωτογραφία έχει κοινοποιηθεί πάνω από 2.700 φορές!

Ελέγξτε το στόμα του σκύλου σας, για αυτό το κοινό παράσιτο...

Το post έλεγε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν κοιτούν μέσα στο στόμα του σκύλου τους ή στο στόμα της γάτας τους, για να δουν εάν υπάρχει οποιαδήποτε προβλήματα. Λόγω του οτι η περίοδος των τσιμπουριών είναι σε πλήρη ισχύ σε όλη τη χώρα και σε πολλά μέρη του κόσμου, πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να ελέγχουμε τα κατοικίδια ζώα μας, για τσιμπούρια καλά, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα τους όταν τελειώσουν το παιχνίδι από τους εξωτερικούς χώρους.  Μια περιοχή που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε να ελέγξουμε (εκτός κάτω από τις ουρές τους) είναι μέσα στο στόμα τους.»

Αυτά μεταδίδουν τη νόσο του Lyme , τον ιό Powassaο και άλλες θανατηφόρες ασθένειες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε σοβαρά

Δείτε ακόμη: Απίστευτο! Σκύλος έσωσε νεογέννητο που είχε θαφτεί ζωντανό σε χωράφι

Τα τσιμπούρια βρίσκουν το δρόμο τους προς μικρούς χώρους. Σε σκύλους, που έχουν μικροσκοπικά κενά μεταξύ των δοντιών και των ούλων. Όταν ελέγχετε το στόμα του σκύλου σας, δώστε προσοχή σε κηλίδες που μοιάζουν με τρόφιμα που έχουν κολλήσει στα δόντια του κατοικίδιου ζώου σας. Καθώς ένα μικρό σκοτεινό σημαδάκι θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένα σημάδι!

Ελέγξτε το στόμα του σκύλου σας, για αυτό το κοινό παράσιτο...

Αν ο σκύλος σας περνάει πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να τον ελέγχετε για τσιμπούρια σε τακτική βάση. Αν βρείτε ένα τσιμπούρι να κρύβεται στο στόμα του σκύλου σας, χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι προκειμένου να το αφαιρέσετε.

«Τεντώστε την γούνα του σκύλου σας, και στη συνέχεια, πιάστε το τσιμπούρι όσο πιο κοντά στο δέρμα γίνεται. Πολύ απαλά, τραβήξτε το ευθεία προς τα πάνω, με αργές και σταθερές κινήσεις. Αυτό θα αποτρέψει από το να κοπεί το στόμα του τσιμπουριού και να παραμείνει ενσωματωμένο στο δέρμα.»

Δείτε ακόμη: Πως να διώξετε τη μυρωδιά απο τα σκυλιά

«Ποτέ μην αφαιρέσετε ένα τσιμπούρι με τα δάχτυλα, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά η συμπίεση μπορεί περαιτέρω να εισφέρει μολυσματικά υλικά. Αφού αφαιρεθεί το τσιμπούρι, φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας, καθαρίζοντας την περιοχή που ήταν το τσιμπούρι με οινόπνευμα και ξεπλύνετε το τσιμπιδάκι ή οτι χρησιμοποιήσατε με απολυμαντικό.»

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα της νόσου Lyme στο κατοικίδιο σας:

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close