Η επιστήμη μίλησε.. Η απόκτηση μωρού μετά τα 35 κάνει καλό στον εγκέφαλο!

Έχουμε καλά νέα λοιπόν, για τις μαμάδες, οι οποίες επιλέγουν να κάνουν μωρό μετά τα 30! Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η απόκτηση μωρού,αργότερα στη ζωή σας μπορεί να ενισχύσει όχι μόνο  την πνευματική σας δύναμη, αλλά μπορεί επίσης να αποτρέψει και την απώλεια μνήμης. Πως σας φαίνεται αυτό λοιπόν;;;

Δείτε ακόμη: Οι σκέψεις μιας μαμάς για τις αλλαγές στο σώμα της μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη της

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ”the American Geriatrics Society” , παρακολουθήσε 830 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, δοκιμάζοντάς τους τη λεκτική μνήμη τους, τις δεξιότητες τους, και την παγκόσμια αντίληψη τους. Οι αναπαραγωγικές μεταβλητές που συμπεριελήφθησαν ήταν η ηλικία της εγκυμοσύνης, η πρώτη περίοδος, η εμμηνόπαυση,η αναπαραγωγική περίοδος, ο αριθμός των κυήσεων, και η χρήση των ορμονικών αντισυλληπτικών καθώς και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες των οποίων η τελευταία εγκυμοσύνη ήταν μετά την ηλικία των 35 είχαν υψηλότερη λεκτική μνήμη, ενώ η χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών συσχετίζεται θετικά με την παγκόσμια αντίληψη και τη λεκτική μνήμη.

Δείτε ακόμη: To τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό αλλά αυτό που θα ακολουθούσε δεν το περίμενε κανείς

Αυτά είναι τέλεια νέα, για τις γυναίκες που θέλουν πρώτα να σταθεροποιήσουν την καριέρα τους και μετά να κάνουν παιδί ή για αυτές που δεν έχουν συναντήσει ακόμη τον κατάλληλο σύντροφο.

Όταν είσαι μάνα και έχεις συνηθίσει απλά να διατάζεις που μπαίνει το κάθετι μέσα στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να μπεις κάποια στιγμή σε ένα δωμάτιο και να μην θυμάσαι καν το λόγο για τον οποίο μπήκες εξ αρχής μέσα σε αυτό;

Αν έχετε καθυστερήσει να κάνετε παιδί, πολλές φορές, ακούτε συνέχεια την ερώτηση… Πότε θα γίνεις μάνα εσύ;; Πότε θα κάνεις την δική σου οικογένεια; Και όταν πας στο φαρμακείο, να πάρει ένα τεστ εγκυμοσύνης μαζί με την αντηλιακή σας.. και ο χρόνος έχει περάσει κάπως για εσάς, τότε έχετε να αντιμετωπίσετε και τα επικριτικά βλέμματα του φαρμακοπειού! Αλλά πλέον, μετά από αυτά τα ευρήματα, θα αλλάξουν πολλά και τα επικριτικά βλέμματα πλέον θα εξαφανιστούν!

Η επιστήμη μίλησε.. Η απόκτηση μωρού μετά τα 35 κάνει καλό στον εγκέφαλο!

Ενώ το να κάνετεέ παιδιά σε μικρές ηλικίες μπορεί να φαίνεται ιδανικό, επειδή έχετε περισσότερη ενέργεια (και υπομονή, φυσικά »), σύμφωνα με τις γυναίκες της μελέτης που έκαναν το πρώτο τους παιδί μεταξύ των ηλικιών 15 και 24, φαίνεται οτι αυτές οι γυναίκες είχαν χειρότερη υγεία και  γνωστική λειτουργία σε σχέση με αυτές που έκαναν παιδί στα σαράντα τους.

Η δική μου προσωπική θεωρία θα μπορούσε να είναι ότι αυτές οι γυναίκες λένε πράγματα όπως “Να σηκώνεις το κάθισμα της τουαλέτας όταν πας!” και “Μην ξεχάσεις το καλαθάκι με φαγητό σου!” και “Στρώσε το τραπέζι, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!!” μια δεκαετία νωρίτερα από τις μητέρες που αποφάσισαν να κάνουν παιδί αργότερα στην ζωή τους. Ωστόσο χωρίς να είμαι επιστήμονας, μπορώ να πω, οτι η μητρότητα, όσο όμορφη και γεμάτη χαρές και αν είναι, έχει και ένα ψυχολογικό αντίκτυπο. Όταν είσαι μάνα και έχεις συνηθίσει απλά να διατάζεις που  μπαίνει το κάθετι μέσα στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να μπεις κάποια στιγμή σε ένα δωμάτιο και να μην θυμάσαι καν το λόγο για τον οποίο μπήκες εξ αρχής μέσα σε αυτό;

Ωστόσο βάζοντας όλα αυτά στην άκρη, η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δρ. Roksana Karim χωρίς να λέει οτι αυτό είναι και σίγουρο, επισημαίνει οτι η αύξηση των επιπέδων των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια λειτουργία που επηρεάζει θετικά το μυαλό μας, οπότε είναι και ο λόγος του να αναβάλουμε την έναρξη της οικογένειάς μας.

Δείτε ακόμη: 7 λόγοι που μπορεί να έχεις καθυστέρηση, εκτός της εγκυμοσύνης

“Αν και δεν είναι αρκετό το να προτείνουμε το να περιμένουν οι γυναίκες μέχρι τα 35 για να κάνουν την δική τους οικογένεια, το εύρημα μας έχει μια θετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία  το οποίο είναι πολύ σημαντικό», είπε.

Πως σας φαίνεται εσάς αυτή η μελέτη; Θα περιμένατε να περάσουν τα χρόνια, ώστε να αποκτήσετε την δική σας οικογένεια;

cafemom.com

Close