Γιατί αυτή η μαμά αρνείται να αγοράσει οποιαδήποτε δώρο στο κοριτσάκι της φέτος τα Χριστούγεννα

Παρά το γεγονός ότι η Λένα ήταν πολύ καλό κορίτσι φέτος δεν πρόκειται να πάρει κανένα δώρο τα Χριστούγεννα. Δεν θα υπάρχει κάνενα δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που να την περιμένει. Στην πραγματικότητα, δεν θα υπάρχει ούτε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι στολισμένο ή κρεμασμένες κάλτσες που θα περιμένουν να γεμίσουν με κάποιο δώρο.

Το γεγονός ότι το 4άχρονο κοριτσάκι δεν θα πάρει κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, τη συμπεριφορά ή τα χρήματα που διαθέτει η οικογένεια- είναι απλά επειδή η μητέρα της αρνείται να δώσει στο παιδί της κάτι που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται, και ήθελε  να το κάνει αυτό από την παιδική της ηλικία.

Δείτε ακόμη: Τι δώρο να κάνετε σε ένα παιδί που έχει πολλά παιχνίδια

Η μαμά, Jess Wolf, εξήγησε ότι ακριβώς επειδή το σπίτι της δεν θα είναι μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων δεν σημαίνει ότι το παιδί της θα λυπηθεί ή θα ζηλέψει τους φίλους της στο νηπιαγωγείο. “Αποδέχεται απλά ότι δεν το κάνουμε”, ανέφερε αυτή η μαμά. “Μας αρέσει να γυρνάμε στα καταστήματα μαζί τα Χριστούγεννα, να βλέπουμε τα φωτάκια και να ακούμε τη μουσική – αλλά αισθάνομαι ότι μια βόλτα στο πάρκο ή η ανάγνωση ενός βιβλίου μαζί είναι εξίσου μαγικό”.

Η μαμά αυτή από το Λονδίνο αηδιάζει με το πόσα δώρα άλλα παιδιά ανοίγουν το πρωί των Χριστουγέννων και σκέφτεται οτι ο καταναλωτισμός αυτής της γιορτής κάνει τα παιδιά τόσο υλιστικά .

Το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων έχει χαθεί, και δεν πιστεύω στο γεγονός ότι πρέπει να δίνω στα παιδιά μου ένα δώρο χωρίς να υπάρχει λόγος

“Για τα περισσότερα παιδιά, τα Χριστούγεννα σημαίνουν μόνο μια τεράστια γιορτή”, είπε. “Το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων έχει χαθεί, και δεν πιστεύω στο γεγονός ότι πρέπει να δίνω στα παιδιά μου ένα δώρο χωρίς να υπάρχει λόγος”.

Δείτε ακόμη: Για πάντα μαμά: 98χρονη πήγε σε οίκο ευγηρίας για να φροντίζει τον 80χρονο γιο της!

Αντ ‘αυτού, αισθάνεται ότι τα παιδιά πρέπει να ανταμείβονται με δώρα που έχουν κερδίσει όταν τους αξίζουν και όχι επειδή υπάρχει μια ημερομηνία στο ημερολόγιο που πρέπει να παίρνουμε δώρα. “Έχω εξηγήσει πώς αισθάνομαι στην κόρη μου Λένα, και είναι απολύτως εντάξει με αυτό”, είπε. “Τα Χριστούγεννα για εμάς είναι μια άλλη μέρα – πάμε μια βόλτα στο πάρκο, παίζουμε χαρτιά , περνάμε μια υπέροχη, ήσυχη μέρα μαζί”.

Η Jess, εξήγησε ότι αποφάσισε να αλλάξει την παράδοση όταν έγινε μαμά, αφού είχε δει το άγχος που κατέπληγε τη μαμά της κάθε εορταστική περίοδο της παιδικής ηλικίας της. “Θα μάλωνε με όλους και θα μας έσερνε γύρω από τα καταστήματα”, είπε. “Δεν είχαμε πολλά χρήματα και νομίζω ότι ήθελε απεγνωσμένα να μας πάρει πάρα πολλά δώρα, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα. Έτσι μεγάλωσα έχοντας συνδέσει τα Χριστούγεννα με το άγχος και ορκίστηκα ότι όταν κάνω παιδιά, ότι δεν πρόκειται να γιορτάσω τα Χριστούγεννα ».

Δείτε ακόμη: Πράγματα που κάθε παιδί ήθελε για δώρο τη πρωτοχρονια την δεκαετία του 90

Αντί να κάνει τις διακοπές να έχουν σχέση με πράγματα, η Jess αποφεύγει να επιβαρύνει το παιδί της με πάρα πολλά παιχνίδια που πιθανότατα δεν θα παίξει με αυτά για πολύ καιρό. “Για μένα, τα σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι τα τρόφιμα, το νερό και η στέγη- οτιδήποτε άλλο είναι μια πολυτέλεια που πρέπει να κερδίσουμε”, είπε. “Ποιο είναι το νόημα να σπαταλάμε ένα σωρό ώρες για να στολίσουμε το σπίτι ενώ πρόκειται πάλι να το ξεστολίσουμε; Δεν βλέπω το γιατί ο κάθε γονιός να πρέπει να αναγκάζετε, να ξοδεύει ένα σωρό χρήματα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά για μια μόνο μέρα . ”

Αν και υπάρχουν γονείς κάθε χρόνο που συμφωνούν με την σκέψη της Jess και ορκίζονται να περιορίσουν τα έξοδα των Χριστουγέννων, όταν οι διακοπές πλησιάζουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Παρόλα αυτά δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν όλοι από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και ο,τι αυτό προτάσσει όσο και αν το θέλουν – αλλά αυτή η μαμά μένει σταθερή στα πιστεύω της και στο τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά της.

Πηγή: cafemom.com
Close