Γνωρίζετε Πόσες φορές πρέπει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα την ημέρα -Ποιο συχνά από ό,τι πιστεύαμε

Οι συνήθειες που έχουμε στην τουαλέτα μπορούν να πουν πολλά για την υγεία μας.

Μπορεί να θεωρείς ότι δεν είναι θέμα προς συζήτηση, αλλά οι συνήθειες του εντέρου και της κύστης μας είναι σημαντικές για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν περισσότερο το σώμα τους, η Αυστραλή γιατρός Evelyn Lewin αποκάλυψε πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα κάθε μέρα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα αδειάζοντας την κύστη τους, και στη συνέχεια κάνουν το ίδιο 4-10 φορές μέσα στην ημέρα», αναφέρει στο Body + Soul.

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αδειάζουν την κύστη τους περίπου 6-7 φορές κάθε 24 ώρες αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει.

Η ίδια αναφέρει ότι παράγοντες όπως η ηλικία, αν είσαι έγκυος ή τα υγρά και τα φάρμακα που λαμβάνεις μπορεί να επηρεάσουν την ποσότητα και τη συχνότητα.

Γνωρίζετε Πόσες φορές πρέπει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα την ημέρα -Ποιο συχνά από ό,τι πιστεύαμε

Ακόμη ο αριθμός των φορών που πηγαίνουμε στην τουαλέτα μπορεί να επηρεαστεί από το αν έχουμε αδύναμη κύστη ή όχι.

Η γιατρός αναφέρει επίσης ότι οι φορές που χρειάζεται να ουρήσεις μπορούν να δείξουν κάποια προβλήματα υγείας όπως διαβήτη -ειδικά αν διψάς συνέχεια και πίνεις πολλά υγρά.

Ακόμη, το να θες να ουρήσεις συνέχεια με μικρή όμως ποσότητα ούρων και αίσθημα καψίματος, μπορεί να σημαίνει ότι έχεις ουρολοίμωξη.

Αν αυτό συμβεί ή τα ούρα σου είναι θολά ή έχουν αίμα, πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

Γνωρίζετε Πόσες φορές πρέπει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα την ημέρα -Ποιο συχνά από ό,τι πιστεύαμε

Η δρ. Lewin αποκαλύπτει στη συνέχεια πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα όσον αφορά στο έντερό μας. Και αυτό όμως είναι διαφορετικό για τον καθένα.

«Για κάποιους είναι μια φορά την ημέρα. Άλλοι πάνε πάνω από μία φορά ενώ υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν την τουαλέτα 1 ή 2 φορές την εβδομάδα», αναφέρει.

Αν παρατηρήσεις ότι έχεις αργήσει κάποιες μέρες, αυτό μπορεί να υποδεικνύει δυσκοιλιότητα.

Για να συμβαίνει αυτό τακτικά και ομαλά, πρέπει να λαμβάνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, ολικής άλεσης), να ασκείσαι και να πίνεις πολλά υγρά.

Γνωρίζετε Πόσες φορές πρέπει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα την ημέρα -Ποιο συχνά από ό,τι πιστεύαμε

Όμως, η πολύ συχνή αφόδευση και τα μαλακά κόπρανα μπορεί να σημαίνουν κάποια λοίμωξη ή ασθένεια. Ακόμη, το αίμα στα προϊόντα κένωσης μπορεί να σημαίνει αιμορροΐδες ή κάτι πιο σοβαρό.

Αν έχεις κάποιες περιόδους διάρροιας και μετά κάποιες περιόδους δυσκοιλιότητας, μπορεί να είναι σύμπτωμα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου ή φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Αν έχεις κάποια ανησυχία για τις συνήθειες που έχεις στην τουαλέτα, συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Πηγή: bovary.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close